Hofland: “Greipel hoeft voor mij geen schrik te hebben”

Hofland: “Greipel hoeft voor mij geen schrik te hebben”

foto: Marcel Koch

donderdag 15 december 2016 om 13:32

Lotto Soudal bereidt zich in Mallorca voor op het nieuwe seizoen. Moreno Hofland is een van de aanwinsten en schept duidelijkheid over zijn taak binnen de ploeg. “Ik wil een rol spelen in de sprinttrein”, vertelt de inwoner van Roosendaal aan Belga

Niet in Greipels vaarwater
Sprintkopman André Greipel liet zich woensdag geprikkeld uit over de komst van onze landgenoot. De Nederlander neemt de zorgen van de Duitser weg. “Ik ben niet die sprinter, zoals Dylan Groenewegen, om het gaatje te zoeken in een massasprint, om echt massasprints te winnen. Ik ben meer het type renner dat snel is in een lastige finale. Kijk, dit team beschikt over een van de beste sprinttreinen ter wereld. Ik wil daar graag een rol in spelen, deel uitmaken van dat treintje en ik hoop er ook veel van op te steken om zelf beter te worden. André moet geen schrik hebben van mij, het is helemaal niet de bedoeling dat ik zijn plaats inneem.”

Klassiekers
Ook Wieler Revue was bij het trainingskamp aanwezig. Tegenover het magazine vertelt Hofland waarom hij toe was aan iets nieuws. “We zijn bij LottoNL-Jumbo begonnen met het opzetten van een sprinttrein voor mij, maar ik kwam er snel achter dat de manier waarop niet bij mij paste.” Mede daardoor mocht Hofland in de Giro d’Italia zijn eigen plan trekken, met Jos van Emden als piloot. “Ik wil gewoon koersen winnen en bij Lotto Soudal kan dat. In de sprinttrein kan ik ervaring opdoen en als ik de komende jaren goed op Greipel let, kan ik ontzettend veel leren. Voor mij is het een win-win-win-situatie.” De sprinter wil in 2017 ook opnieuw voorjaarsklassiekers rijden.

Dit artikel delen:

15 Reacties

Vinyakke 15 december 2016 om 13:38

Ik denk ook dat Greipel van Hofland geen tegenstand moet verwachten omdat die nooit zoveel koersen zal winnen en bijgevolg de ploeg niet kan en wil aan het werk zetten. Greipel zelf hoeft geen schrik te hebben, Lotto soudal zou dat beter zelf hebben want Greipel zal niet blijven winnen. Hopelijk nog een extra jaartje maar ik zou toch al aan opvolging beginnen denken. In dat opzicht is het nog wat wachten totdat het eerstvolgende belgische springtalent opstaat vermoed ik. Iemand een idee of Enzo Wouters hiervoor in aanmerking komt?

schipperaar 15 december 2016 om 14:18

Lijkt er al weer op alsof die twee nog nooit hebben gepraat, wat een armoe.

Tuubke 15 december 2016 om 14:53

Zelfkennis is de bron der wijsheid.

delgado 15 december 2016 om 14:54

@schipperaar
Logisch. Lotto is gisteren pas naar Mallorca vertrokken.

schipperaar 15 december 2016 om 14:58

@delgado
Hebben ze elkaar nog nooit gezien voor die tijd?

delgado 15 december 2016 om 15:02

@schipperaar
Ja, kan best zo zijn toch…

schipperaar 15 december 2016 om 15:46

@delgado
Beroepsmatig was het toch een kleine moeite geweest om even contact op te nemen met zijn nieuwe collega of wordt er alleen nog via wf gecommuniceerd?

woutersluis 15 december 2016 om 16:31

“Sprintkopman André Greipel liet zich woensdag onverschillig uit over de komst van onze landgenoot. De Nederlander neemt de zorgen van de Duitser weg”

Dit spreekt elkaar een beetje tegen ;)

Il Cavaliere 15 december 2016 om 16:36

Hoe erg kan iemand zichzelf tegenspreken? Hij gaat weg bij LottoJumbo omdat de sprinttrein voor hem niet werkte, en gaat nu bij Lotto-Soudal ook in een sprinttrein rijden. Op aankomsten op een lastiger parcours wilt hij voor eigen kans gaan (Greipel zit er dan ook nog bij en als het nog lastiger wordt Gallopin). Hij hoopt veel van de trein op te steken en er van te leren, terwijl hij bij TLJ weggaat omdat hij in een trein moet rijden. Vaag verhaal.. Dat wordt gewoon knechten dit jaar en hopen dat Roompot een plekje voor hem vrij houdt als hij na twee jaar weer weg moet.

delgado 15 december 2016 om 16:38

@schipperaar
Vind ik maar een vreemde gedachtekronkel, aangezien ik er totaal het nut niet van in zie. Om wat te zeggen? “Hey, jij wordt mn nieuwe knecht heb ik gehoord, mooi!”?

nederbelg 15 december 2016 om 17:34

Op de foto een Greipel-lookalike… heeft Hofland al een nickname? Ik stel 'de Baby-gorilla' voor, en verlekker me alvast in epische sprints tussen Gorilla+Baby-gorilla en Bowlingbal…

schipperaar 15 december 2016 om 18:05

@Delgado
Voor samenwerking is collegialiteit essentieel maar alweer blijken het eenlingen. Een ploeg is gebaat bij alle koppen dezelfde kant op, wordt niks zo.

delgado 15 december 2016 om 18:46

@schipperaar
Dat hoeft toch niet buiten het seizoen? Of heb jij met al je collega's contact terwijl je op vakantie bent? Grappig hoe je nu al concludeert dat het niks wordt ;) Hofland moet zich gewoon kapot rijden voor Greipel, anders mag hij een andere job gaan zoeken, of ze nu beste vriendjes zijn of ze gewoon een louter professionele relatie hebben, heel simpel.

josi 16 december 2016 om 07:37

Hofland lijkt me eerlijk gezegd niet de ideale man voor in een sprinttrein. Het probleem is nou juist dat hij zich in de finale nogal eens laat wegdrukken.

ShortsNL 20 december 2016 om 09:00

Tsja. Ligthart eruit, Hofland erin. Ik zie in Hofland niet een vakere/grotere winnaar dan Ligthart.

We zullen zien hoe het gaat.

Headlines

Materiaalzone

Populair