Hofland dankt Van der Lijke: ”Nick maakte het af”

zondag 23 februari 2014 om 20:37

Moreno Hofland boekte vandaag zijn eerste zege van 2014 in de Ruta del Sol en bezorgde daarmee zijn werkgever Belkin ook de eerste overwinning van het seizoen. De 22-jarige sprinter wist in de straten van Fuengirola in de laatste honderden meters de leiding te grijpen en sloot zo de Spaanse rittenkoers juichend af.

”De jongens hebben me steeds bijgestaan”, zegt de Brabander, ”ook toen Laurens in de ontsnapping zat. Met Tom Dumoulin op kop hebben Lars Petter Nordhaug en Jonathan Hivert hard gewerkt om hem bij te halen. Bauke startte de lead-out en Nick maakte het af”, looft Hofland zijn ploegmaats na afloop van de etappe.

Laurens ten Dam zat in de ontsnapping van de dag, maar moest passen toen Tom Dumoulin een demarrage plaatste. ”Voorafgaand aan de etappe hebben we alle opties doorgenomen”, zei ploegleider Merijn Zeeman. ”Zo hebben we de laatste kilometers goed bekeken en kenden de cruciale punten. Tom Dumoulin was sterk en we waren bang dat hij zou wegblijven.” Nadat Dumoulin ingelopen werd op het einde van de rit, trof men de voorbereidingen voor een sprint. ”Nick (van der Lijke, red.) maakte het af in de laatste kilometer. Hij heeft Moreno in de perfecte positie gebracht”, zegt Zeeman over beide Belkin-renners, die in het verleden nog samen reden bij het Rabobank Development Team.

Moreno Hofland zal komend weekeinde deelnemen aan Kuurne-Brussel-Kuurne. Samen met Barry Markus is de etappewinnaar van vandaag de kopman, mocht de koers uitlopen op een sprint. Hofland kijkt er naar uit: ”Kuurne, met de heuvels, zijwind en mogelijke waaiers, ligt me wel.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone