Het regent aanmeldingen bij supportersclub David en Mathieu van der Poel

Door , zaterdag 27 april 2019 om 12:21
Het regent aanmeldingen bij supportersclub David en Mathieu van der Poel

Mathieu deelt taart uit aan broer David - foto: Cor Vos

Zondag won Mathieu van der Poel de Amstel Gold Race. Alle Nederlandse – en bijval ook Vlaamse – kranten stonden er vol mee, menig column werd eraan gewijd en ook diverse podcasts raakten niet over de zege uitgepraat. En dat is te merken, vertelt Perry van Broekhoven aan WielerFlits. Hij doet de ledenadministratie van de Supportersclub David en Mathieu van der Poel.

Op de Facebook-pagina van de supportersclub deelt Van Broekhoven een foto met een groot aantal aanmeldingsbrieven. “Niet alle mensen die op Facebook in de groep zitten, zijn lid van de supportersclub. Desondanks hebben we nu ruim 900 leden. De laatste weken zijn daar over de honderd mensen bijgekomen. Dat is niet normaal! Overigens ook wel leuk om te vermelden: Johan Derksen zei afgelopen week nog dat hij al jaren lid is van de supportersclub. Dat is niet waar”, lacht Perry. “Maar we hebben de mannen van Veronica Inside wel een sleutelhanger opgestuurd afgelopen week, dus wie weet!”

MvdP is nu aan het verhuizen en neemt eventjes totale rust. Daarna richt hij zich weer volledig op het mountainbiken. “Mathieu vind het hartstikke leuk dat al die fans zich bij de supportersclub aanmelden, maar hij kan op dit moment – door zijn drukke agenda – niet zo veel terugdoen zoals hij zou willen. Maar we zijn nu wel bezig om zijn zege in de Amstel Gold Race te gaan vieren. Het staat nog in de kinderschoenen, maar hopelijk kunnen we binnenkort in het supporterscafé in Kalmthout of Hoogerheide een paar vaten bier soldaat maken!”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Verweggistan 27 april 2019 om 12:33

Volgens mij is de WF redactie wel al jaren lid ;)

Poeksel 27 april 2019 om 13:18

De Facebookgroep kan ik aanraden voor mensen die geinteresseerd zijn in het wel en wee van de broers. Opvallend vind ik hoe anders de reacties daar zijn dan hier. Op WF heb je mensen die renners afschrijven na een licht teleurstellend resultaat (en dat vind ik stom). Maar als David (in een veldrit die hij had willen winnen, of in ieder geval top drie) vierde eindigt dan krijgt ie in de Facebookgroep alleen maar lofuitingen. Dat hoeft van mij ook weer niet…

bidon colle 27 april 2019 om 13:41

@Poeksel: Mijn Facebookgroep kan ik jou ook aanraden.

Romāns Vainšteins 27 april 2019 om 14:50

Verbazingwekkend dat men uitermate positief is op een groupiefacebookpage ja.

Poeksel 27 april 2019 om 13:19

Nog een inhoudelijke reactie: “MvdP is nu aan het verhuizen” -> om precies te zijn, hij gaat (als ik het goed begrepen heb) voor het eerst op zichzelf wonen (samen met zijn vriendin).

toke 27 april 2019 om 13:39

Die totale rust zoals er in het bovenstaande verhaal geschreven staat zal er waarschijnlijk niet zijn.

Jose Maria 27 april 2019 om 14:03

Nou, Adrie kennende trommelt ie Jacques en de bende even op en staat het er zo.

toke 27 april 2019 om 15:44

Gun ze wat privacy.

Borsje 29 april 2019 om 17:48

Mathieu nu 12e op UCI ranglijst..

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.