Hayter breekt sleutelbeen in Dauphiné, Tolhoek kampt weer met hevige knieklachten
foto: Cor Vos
maandag 5 juni 2023 om 08:21

Hayter breekt sleutelbeen in Dauphiné, Tolhoek kampt weer met hevige knieklachten

Ethan Hayter en Antwan Tolhoek gaven zondag op tijdens de eerste etappe van het Critérium du Dauphiné. Hayter kwam tweemaal ten val en heeft zijn sleutelbeen gebroken, meldt INEOS Grenadiers in een update. Trek-Segafredo laat dan weer weten dat Tolhoek, die zijn rentree maakte na meer dan drie maanden blessureleed, weer last heeft van zijn rechterknie.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Na Ethan Hayters val in de Dauphiné, heeft een medisch onderzoek in een lokaal ziekenhuis uitgewezen dat hij zijn linker sleutelbeen heeft gebroken”, schrijft INEOS Grenadiers op sociale media. “Hij heeft daarnaast schaafwonden op zijn linkerheup, linkerknie en zijn ellebogen. Een wond op zijn voorhoofd vereiste een kleine hechting.” De komende dagen zal de ploeg zelf nog meer medische onderzoeken laten doen.

Tolhoek: “Alsof er een mes in m’n knie werd gestoken”
Tolhoek is voor zover bekend niet gevallen. Hij gaf op met een blessure aan zijn rechterknie, de knie waar hij al langer problemen mee heeft. In februari, als gevolg van een valpartij in de UAE Tour, kreeg de 29-jarige klimmer van Trek-Segafredo een peesontsteking in deze knie. Vervolgens kwam hij meer dan drie maanden niet in actie. In het Critérium du Dauphiné keerde hij terug in koers, maar op de eerste dag zat zijn ronde er dus alweer op.

Zelf heeft Tolhoek ook al gereageerd op zijn opgave. “Nou, dat was dat mijn Dauphiné”, schrijft de balende Nederlander op Twitter. “M’n kniepijn kwam al terug vroeg in de koers en werd al snel zo erg dat het voelde alsof er bij iedere pedaalslag een mes in m’n knie werd gestoken. Ondanks dat ik het de laatste tijd goed heb laten behandelen, blijft het terugkomen.”

Hugo Page
Hayter en Tolhoek waren niet de enige opgevers in rit één van de Dauphiné. Ook Hugo Page gaf er na een valpartij de brui aan. Het is nog niet bekend welke kwetsuren de Fransman van Intermarché-Circus-Wanty heeft opgelopen.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
5 juni 2023 11:06
Is Tolhoek niet te snel weer beginnen koersen? In het interview zei hij dat hij pas sinds 4weken opnieuw aan het trainen was.
Lastig en frustrerend voor Tolhoek. En zoals bekend heeft hij een aflopend contract. Tijd dringt en dat maakt het niet makkelijker. Hopelijk is dit geen chronische knieblessure die zijn carrière om zeep helpt.
5 juni 2023 09:21
Ik denk dat Tolhoek niet om de operatie heen kan. Nu nog maar zien of hij dit jaar überhaupt nog aan fietsen toe komt. Dat word toch flink inleveren in salaris en hopen dat een team als Lotto-Dstny iets in hem ziet.
    5 juni 2023 11:32
    Ik denk dat Lotto wel veiligere opties heeft. Zie Tolhoek eerder in het Aziatische circuit gaan koersen in het waarschijnlijke geval dat hij niet bij Trek kan blijven.
    5 juni 2023 11:33
    (Hoewel Lotto met Sepulveda en Adamyates ofzo natuurlijk ook wel wat wanhopige goedkope klim-aankopen heeft gedaan …)
5 juni 2023 11:25
Blijft soms zelfs voor specialisten gissen met zo’n knie blessure. Sjoerd Bax ook jaren lang problemen en nu zomaar hersteld zonder andere aanpak.
5 juni 2023 09:55
De wielersport is een echt hayter van Ethan. Jemig wat een brokkenpiloot. Ik voorzie eenzelfde verhaal als bij Bos, gewoon een knijtergoede renner die niet geschikt is om in een peloton te rijden - en dus na ca. 3 jaren zal afhaken met de poging wegprof te worden.

Reacties zijn gesloten.