Haussler verdedigt selectie: “Ik kan meedoen in de finale”

Haussler verdedigt selectie: “Ik kan meedoen in de finale”

foto: Luca Bettini/BettiniPhoto

woensdag 20 september 2017 om 11:24

De selectie van Heinrich Haussler bij Australië zorgde voor de nodige gefronste wenkbrauwen. De 33-jarige voormalig Duitser reed dit seizoen pas tien wedstrijddagen, waarvan zes in mei. De renner van Bahrain Merida vertelt tegen het Australische SBS dat de mensen zich geen zorgen hoeven te maken. “Ik geloof echt dat ik kan meedoen in de finale.”

Toch begrijpt Haussler wel waarom mensen zich afvragen waarom juist hij geselecteerd is, terwijl Simon Gerrans, Nathan Haas en Caleb Ewan zijn afgevallen. Na het WK van vorig seizoen kreeg de Australiër voor het eerst te maken met knieproblemen. Daaraan is hij het afgelopen jaar meerdere keren geopereerd en dat is de reden waarom Haussler pas tien keer in actie kwam dit seizoen. “Een paar dagen geleden werd ik voor het eerst wakker zonder dat ik mijn knie voelde”, verzekert hij.

Bling (kopman Michael Matthews, red.) en ik kunnen goed samenwerken”, gaat Haussler verder. “Het kan natuurlijk zijn dat Michael me er graag bij wilde hebben, maar dat weet ik niet zeker. Je moet geen renners meenemen die goed waren in januari, februari of maart. Ik geloof echt dat ik in staat ben om mijn werk te doen en dat ik kan meedoen in de finale.” De Australiër is in het bezit van een aflopend contract bij Bahrain Merida en twijfelde in augustus aan een verder verloop van zijn carrière.

Dit artikel delen:

8 Reacties

wimpy 20 september 2017 om 11:49

Werd toch nog 15e in Hamburg zie ik en reed de Canadese wedstrijden uit. Op PCS staat er op dat hij nog een contract heeft voor 2018.

pjam4 20 september 2017 om 11:53

Voor Ewan inderdaad te zwaar en Gerrans is dit hele jaar al uit vorm. Haas had mij echter de meest logische keus geleken, al blijft Matthews toch de absolute kopman van de Aussies, dus hoeveel maakt het uit ….

Janventje 20 september 2017 om 12:00

Wat is er met Gerrans aan de hand? Is hij op of blessee?

ivo001 20 september 2017 om 12:10

Verrassend inderdaad. Jammer dat zijn voorjaar in de soep is gelopen door blessure.
Denk dat Haas prima uit de voeten had gekund op dit parkoers.

ebl 20 september 2017 om 12:33

Gerrans en Bling zijn geen vriendjes…. beetje Boasson Hagen / Kristoff in het kwadraat

nafnikleb 20 september 2017 om 13:33

Van de hierboven genoemde namen was Haas inderdaad de beste selectie geweest, hij heeft het hele seizoen redelijk gepresteerd en reed nog top 20 in Canada. Gerrans en Haussler waren daar gewoon minder. Voor Ewan te zwaar.

molovin 20 september 2017 om 13:55

Toch vreemd hoe deze jongen zijn carriere is verlopen. Leek een supercarriere tegemoet te gaan toen hij zo’n magistraal sterk voorjaar reed.

wielrenner 20 september 2017 om 14:01

Snap niet dat die vent nog in de worldtour rijdt.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone