Haussler vecht voor laatste kans: “Gaat het niet, dan ben ik klaar om te stoppen”

Door Nick Doup, vrijdag 11 augustus 2017 om 12:10

foto: Luca Bettini/BettiniPhoto

Heinrich Haussler staat op een belangrijk punt in zijn loopbaan. De 33-jarige Australiër kampt al bijna een jaar met blessures en tegenslagen, maar hoopt volgende week zijn comeback te maken in de Cyclassics in Hamburg om daar weer pijnvrij te fietsen. “Ik kan eerlijk gezegd niet zeggen welke kant het op gaat”, zegt hij in een uitgebreid interview met Cyclingnews.

Haussler werd door de nieuwe ploeg Bahrain Merida aangetrokken als kopman voor het klassieke voorjaar, maar een knieblessure speelt hem al sinds oktober vorig jaar parten. Sindsdien is hij twee keer onder het mes gegaan, heeft hij meerder terugslagen en verkeerde diagnoses gehad en kampte hij met depressie-aanvallen. Zijn enige wedstrijdkilometers van dit jaar maakte hij in de Vierdaagse van Duinkerke.

Risico
De kans bestaat dat dit zijn laatste profseizoen wordt, weet Haussler ook zelf. Mits hij geselecteerd wordt, is de Cyclassics in Hamburg (20 augustus) een test of zijn lichaam het koersen aankan. “Ik ga het proberen en weet dat het mijn laatste kans is”, vertelt Haussler. “Ik wil weer gaan koersen en als het gaat, dan gaat het. Maar als het niet gaat, dan ben ik klaar om de stekker eruit te trekken en compleet te stoppen.”

Met het najaar voor de deur zijn veel renners al bezig met het seizoen 2018. Haussler is nog in gevecht met zijn eigen lichaam. “Ik heb maar een eenjarig contract, dus dit is een risico dat ik moet nemen om zo snel mogelijk terug te keren. Daarnaast moet ik wel alles in eigen hand houden en ervoor zorgen dat de knie niet gaat ontsteken”, zegt de Australiër.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties