Hammer Series Limburg heeft deelnemersveld rond

Door , donderdag 3 mei 2018 om 17:17
Hammer Series Limburg heeft deelnemersveld rond

Hammer Series Limburg verwelkomt van 1 tot en met 3 juni vijftien WorldTour-teams. Alle dertien ploegen die een aantal dagen eerder starten in de Hammer Series Stavanger, maken vervolgens de oversteek naar Nederland. Bahrain Merida en BORA-hansgrohe sluiten zich daar in Limburg bij aan, meldt de organisatie.

Deelnemersveld flag-nl Hammer Series Limburg
flag-bh Bahrain-Merida
flag-us BMC
flag-de BORA-hansgrohe
flag-us EF Education First-Drapac
flag-be Lotto Soudal
flag-nl LottoNL-Jumbo
flag-au Mitchelton-Scott
flag-be Quick-Step Floors
flag-de Sunweb
flag-gb Sky
flag-us Trek-Segafredo
flag-ae UAE Emirates

flag-es Caja Rural-RGA Seguros
flag-ie Aqua Blue Sport
flag-it Nippo-Vini Fantini
flag-il Israel Cycling Academy

Hammer Series
Op initiatief van Velon is vorig jaar in Limburg een nieuwe serie wedstrijden geïntroduceerd, waarin enkele spannende ingrediënten uit het baanwielrennen gekopieerd zijn naar de weg. Het driedaagse evenement bestaat uit een klim- en sprintwedstrijd en een ploegenachtervolging. De beste ploeg wint het eindklassement. Na de aftrap in Nederland vorig jaar, volgen er dit jaar ook Hammer Series in Noorwegen en Hong Kong.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Mooie_Mario 3 mei 2018 om 17:20

Leuk dat de eerste editie een gevolg krijgt. Dan gaat het in ieder geval niet ten onder als een mislukte editie. Nu hopen dat het bij 2 edities blijft en dat er geruisloos de stekker uitgetrokken wordt. Niets met wielrennen te maken dit circus.

paul_devries001 3 mei 2018 om 17:20

@redactie bij uae emirates staat een oekrains vlaggetje

Grobbel 3 mei 2018 om 17:37

Benieuwd wat ze gaan doen om de schertsvertoning bij de ploegenachtervolging van vorig jaar te voorkomen.

kev 3 mei 2018 om 18:17

Vorig jaar enorm gelachen bij de ploegenachtervolging. De overige wedstrijden waren ook lekker eens wat anders. Hoop dit jaar op leuke situaties.

leegloper 3 mei 2018 om 18:44

Vorig jaar was de ploegenachtervolging tegelijkertijd hilarisch en spectaculair spannend. Het had ook mis kunnen lopen in de sprint op tijdritfietsen, dus ik ben benieuwd wat ze gaan veranderen in de regels. Als de ploegen dit zelf organiseren, zullen de renners ook beseffen dat ze er niet weer een gekke vertoning van moeten maken.
Hammer Limburg valt volgens mij samen met het slotweekend in de Giro. Jammer. Ik had dit jaar graag eens Dumoulin als leider in de ploegentijdrit gezien.

Bikeage 3 mei 2018 om 19:57

Misschien starten met de ploegentijdrit en dan met de gemaakte verschillen de volgende dag aan het klimparcours beginnen!

Secondant 4 mei 2018 om 02:08

@leegloper,
De Giro eindigt in het weekend van 26-27 mei. Deze wedstrijden zijn van 1-3 juni. Denk echter dat Dumoulin niet mee zal doen, te kapot na de Giro schat ik. En past niet in zijn eventuele deelname aan de Tour. Enige mogelijkheid voor Dumoulin als deelnemer schat ik als hij na een week o.i.d. afstapt in de Giro, maar laten we daar niet op hopen.

Ik vond dit vorig jaar een fantastisch concept. De eerste twee dagen zit je gewoon de hele tijd de koers te kijken met een zekere mate van spanning. Niet zoals in vele andere koersen waar de TV de hele middag aanstaat, maar eigenlijk alleen de laatste 10 kilometer er echt toe doen (sprint). De ploegentijdrit was, zoals Leegloper zegt zowel hilarisch als spannend. Moet dit jaar iets op bedacht worden inderdaad.

Headlines

Materiaalzone

Populair