Ook in 2021 geen Hammer Series
foto: Cor Vos
zaterdag 28 november 2020 om 09:17

Ook in 2021 geen Hammer Series

De Hammer Series gaan ook in 2021 niet door. Volgens Velon, bedenker van het concept, wordt de meerdaagse wedstrijd te veel tegengewerkt door de UCI.

Het is De Limburger die het nieuws meldt na contact met Velon, het verbond van profteams. Een woordvoerder liet weten: “De weigering van de UCI om ons als een serie te erkennen zorgt ervoor dat we ook komend seizoen geen Hammer-evenementen voor profs kunnen organiseren.” De wedstrijd had edities in Limburg, Noorwegen en Hongkong.

Het innovatieve wedstrijdconcept de Hammer Series zag in 2017 het levenslicht. Het project werd een poging van de profploegen om een groot evenement op te zetten en om de verbinding met de fans en de lokale gemeenschap te zoeken, om zo meer mensen met de sport in aanraking te laten komen.

Klacht
Velon diende in 2019 al eens een klacht in bij de Europese Commissie tegen de UCI. Volgens de belangenorganisatie probeert de wielerbond het pionierswerk van Velon en de ploegen tegen te werken. Zo moest Velon van de UCI ‘Series’ uit de naam Hammer Series halen, anders dreigde de UCI de wedstrijden in 2020 niet op de kalender te zetten.

 
12 Reacties
Sorteer op:
28 november 2020
Ik zal er geen traan om laten
28 november 2020
Meningen verschillen maar het waren wat mij betreft leuke wedstrijden. De UCI lijkt soms wel de maffia. Alles eisen en verlangen, niets of weinig teruggeven en een ieder die maar iets onderneemt wat ze zelf hadden moeten doen of hun speelveld betreft kapotmaken. Het ismtijd dat de ploegen (Velon) een grotere vuist maken tegen de UCI als eerste stap ( daarna ASO etc) naar een berer verdienmodel.
  28 november 2020
  Die vuist waren de HS... en kijk... De onderliggende waarheid is natuurlijk dat Velon zelf aan het imploderen is maar dat kunnen ze moeilijk in een pr gieten...
  28 november 2020
  Kip en het ei. Velon haalt haar doelstelling niet vanwege tegenwerking uci. Bepaalde ploegen die het echt wel zagen zitten worden daardoor minder gemotiveerd omdat men ondanks alle vergaderingen, moeite etc. niet verder komt. Sterker zelfs weer series wedstrijden kwijtraakt. Zonder enig effect hoeft het dan van velen niet meer. UCI, doel bereikt.
  29 november 2020
  Claro... product niet sterk genoeg en tegenkanting, de wet van de markt eigenlijk
28 november 2020
Het begon wel aardig met veel belangstelling, maar wel wat verwarrend. gaandeweg is de interesse verdwenen. Het is echt niet alleen de schuld van de UCI.. Soms zakt iets dat nieuw is gewoon door het ijs..
28 november 2020
Zeer spijtig. De UCI lijkt meer bezig met dictators eren dan met het promoten van wielrennen.
  28 november 2020
  Ook dat stuk van cyclingtips gelezen? https://cyclingtips.com/2020/11/the-dictator-the-oligarch-and-the-uci-president/ Ik zag er geen artikel op WF over, maar echt bizar. Wat een machtsspelletjes. Wat dat betreft hoop ik dat die hammer series later weer doorgaan.
  28 november 2020
  Idd maar dat is overal zo, die machtsspelletjes. Nog een opmerking over Velon : als ze werkelijk de macht van ASO en UCI willen doorbreken, dan zouden ze hun koersen beter organiseren tijdens een TDF, Dauphiné of WK. En niet zoals nu door een kleine organisator die al decennialang zijn koers probeert te organiseren, zijn datum in te pikken en opzij te duwen.
28 november 2020
Het concept zou uitstekend vernieuwend kunnen werken aan het slot van een grote ronde. Geen slottijdrit of het doodsaaie slot criterium. Maar een rit van pakweg 50 a 60 km waarbij de renners een voor een vertrekken zoals in een tijdrit. Maar dan de klassementsleider als eerste gevolgd door de tweede enz. De tijdverschillen in het AK bepalen de tussenpozen van vertrek. Wie het eerst over de arrivee komt heeft de etappe koers gewonnen. Bij het langlaufen en de biatlon kennen ze ook iets dergelijks en dat heeft een grote stap vooruit betekend in de kijkcijfers.
28 november 2020
Heeft RV al gereageerd? Erg benieuwd naar zijn opinie hieromtrent.
  29 november 2020
  De meesten zullen dat idee wel niet zien zitten met als "argument" dat alles hertzelfde moet blijven.

Reacties zijn gesloten.