Gunst tekent bij An Post-Chain Reaction, Korevaar loopt contract mis

Gunst tekent bij An Post-Chain Reaction, Korevaar loopt contract mis

Davy Gunst - foto: Marcel Koch

woensdag 26 oktober 2016 om 15:15

Davy Gunst komt volgend seizoen uit voor An Post-Chain Reaction. Ook Merijn Korevaar had een positief gesprek, maar dat leidde uiteindelijk niet tot een contract. “Ik had een mondeling akkoord met An Post-Chain Reaction, maar die lieten daarna niets meer van zich horen”, vertelt hij aan WielerFlits. Korevaar rijdt komend seizoen voor Baby-Dump, de ploeg van Piet Rooijakkers.

De razendsnelle opkomst van Tour de Tietema
Tour de Tietema vergaarde in korte tijd bekendheid met de originele manier waarop ze verslag doen van de wielersport. We spreken de mannen voor een artikel in RIDE. Lees het hele verhaal op Ridemagazine.nl

Twee buitenlandse opties
Naast de interesse van An Post-Chain Reaction, kon Gunst (21) ook terecht bij het Luxemburgse Leopard. Het programma van de Ierse continentale ploeg, dat komend seizoen alleen met beloftes gaat werken, kon de renner uit Yerseke naar verluidt meer bekoren. Zo wil de Ierse formatie komend seizoen onder andere de Tour of Yorkshire rijden. Gunst is een renner die snel is aan de meet. Hij werd op het NK voor beloften in 2015 derde. Afgelopen seizoen viel deels in het water doordat hij in december van 2015 een bekkenbreuk opliep na een aanrijding. An Post-Chain Reaction wil bij monde van teammanager Kurt Bogaerts het nieuws nog niet bevestigen. “Wij doen deze week persberichten de deur uit. Dan maken wij namen bekend, dus ik kan dat niet bevestigen.”

Wel is duidelijk dat er komend seizoen geen plek meer is voor Jasper Bovenhuis, al hoorde onze landgenoot dat pas na de Tour of Britain. Bovenhuis (25) moet op zoek naar een ander team, omdat de ploeg als U23-team verder gaat. Er is vanuit het An Post-Chain Reaction-kamp wel interesse voor een andere Nederlander: Bas Tietema heeft een gesprek gehad met de formatie van Sean Kelly. Bovenhuis zit op zijn beurt in een lastig parket: “Ik hoop dat er nog ergens een plekje vrijkomt, maar veel ploegen zitten al vol. Als ik naar een lager niveau moet, ga ik mijn aandacht meer op mijn studie richten en niet zo zeer meer op het wielrennen.” Vanuit die optiek is er interesse vanuit de nieuwe Vlasman-ploeg. Daarnaast is die ploeg ook nog altijd in gesprek met sprinter Wim Stroetinga, die op dit moment de Zesdaagse van Londen rijdt.

Korevaar met gemengde gevoelens

Merijn Korevaar - foto: Marcel Koch

Merijn Korevaar – foto: Marcel Koch

Gunst dankt zijn contract misschien wel aan Rabobank-ploeggenoot Korevaar (21), die een goed woordje voor hem deed bij An Post-Chain Reaction. Daar was hij nota bene zelf ook onderdeel van, dacht Korevaar. “Ik had een mondeling akkoord en alles was in principe afgesproken. Ze hebben twee keer beloofd om het contract op te sturen, maar dat is nooit gebeurd. De ene keer zat de mailbox vol, de andere keer zouden ze het een week later opsturen. Er was steeds wel iets. Ze namen de telefoon niet op en daarna werd er ook niet meer op mijn berichten gereageerd. Dat is allemaal heel erg onprofessioneel gegaan. Daarna heb ik niets meer van de ploeg gehoord. Dat vind ik enorm jammer. Ik had veel motivatie om naar het buitenland te gaan, om een extra stapje te kunnen zetten.”

Korevaar moest daardoor alsnog op zoek naar een nieuwe ploeg, maar kon al snel in eigen land terecht. “Ik heb nu een contract getekend bij een Nederlandse continentale ploeg. Zij hebben me heel goed opgevangen, ondanks dat ik er een beetje tegenop keek. Het leek me juist super leuk om in het buitenland te gaan rijden. Maar deze ploeg toonde echt belangstelling, wat me de motivatie geeft om de uitdaging toch aan te gaan.” Korevaar wilde de naam van zijn nieuwe ploeg nog niet bekendmaken, maar WielerFlits begrijpt dat het om Baby-Dump gaat. An Post-Chain Reaction-manager Bogaerts wilde niet inhoudelijk op Korevaars verhaal reageren.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Tpinotfan 26 oktober 2016 om 15:39

Klinkt als een waardeloze organisatie daar dan bij An Post. Hopelijk vindt Bovenhuis nog een leuk contract. Reed dit jaar goed aanvallend rond

0
HoofdIsVrij 26 oktober 2016 om 16:06

De invloed van Vaughters is zo groot dat hij het talent van Bovenhuis zelfs in een klein half jaar de grond in weet te boren.

0
storm-biker 26 oktober 2016 om 16:46

Wat een soap…

0
jorryt 26 oktober 2016 om 20:05

Dan hoop niet dat Bas daar heen gaat, lijkt me niet bevorderlijk…

0
RiGHT 27 oktober 2016 om 00:35

huh? Leopard? bestaat dat nog, of weer? ik dacht dat die organisatie was opgedoekt na het opstarten van het Trek fabrieksteam

0
wielrenner 27 oktober 2016 om 06:39

Als het zo is gegaan als Korevaar zegt, dan heeft Gunst een slechte keuze gemaakt!
De toekomst zal het leren.

0
Verweggistan 27 oktober 2016 om 08:23

An Post is sowieso een ploeg met ieder jaar een groot verloop; er zijn maar weinig renners die er 2 jaar of langer kunnen blijven; en het beleid veranderd ook best vaak. Eerst wilden ze Ierse renners de kans geven om in Belgie te rijden en hadden ze een Belgische licentie, daarna toch een Ierse licentie, maar nog met Belgisch invloeden en nu willen ze een U23 ploeg worden.

0
Nick Doup 27 oktober 2016 om 08:53

@Right
Ze zijn inderdaad gestopt destijds met de profploeg. Leopard steekt ook veel geld in de motorsport met een fabrieksteam. In het wielrennen hebben ze nog een continentale opleidingsploeg onder Luxemburgse vlag.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone