Groot vertrouwen bij Corendon-Circus: “Van der Poel kan niet meer klaar zijn dan hij is”

zaterdag 28 september 2019 om 16:48
Groot vertrouwen bij Corendon-Circus: “Van der Poel kan niet meer klaar zijn dan hij is”

Het vertrouwen bij Corendon-Circus in Mathieu van der Poel is zeer groot. “Mathieu kan niet meer klaar zijn voor het WK dan hij nu is. De voorbereiding is gelopen zoals we wilden. Hij is fysiek heel fris en hij is mentaal héél hongerig”, spreekt performance manager Kristof De Kegel. 

Het is opvallend te noemen dat De Kegel zijn pupil ‘heel fris’ noemt na een lang wielerseizoen. Van der Poel presteert namelijk al bijna tien maanden op topniveau. Volgens De Kegel kan dit omdat MVDP voldoende rust:”Als hij koerst, dan doet hij dat altijd vol in de schijnwerpers. Daardoor lijkt het alsof hij het hele jaar door aan de slag is. Maar tel zijn koersdagen een keer op. Dan zit hij bij de laagste tien procent van het peloton.”

Ook mentaal zit het met de Nederlander, ondanks de vele druk van de buitenwereld en het vele reizen in 2019, goed. “We zijn met de ploeg extra alert voor mentale vermoeidheid. Daarom heeft Van der Poel geen hoogtestage gedaan, maar hebben we gekozen voor een hoogtetent, zodat hij zich in zijn eigen vertrouwde omgeving kon voorbereiden op het WK”, aldus De Kegel tegenover Het Laatste Nieuws.

Christoph Roodhooft
Christoph Roodhooft, de sportief manager van Corendon-Circus, kan de goede gesteldheid van MVDP alleen maar bevestigen: “Hij verstopt zich niet. Hij is zéér goed”, is hij duidelijk. “Mathieu is gewoon het type niet om zich te verstoppen. Hij speelt geen spelletjes. Hij is te veel winnaar: als hij start, wil hij koersen. Hij heeft zich tot in de puntjes voorbereid.”

Last van druk heeft Van der Poel niet, weet Roodhooft. “Mathieu start met veel ambitie. Maar zoals ik zei: ook zonder stress. Voor een WK cross is de druk veel groter, daar kan hij alleen verliezen. Vandaag is er vooral hoop. En hoop is iets plezants. Er hangt elektriciteit in de lucht, maar op een aangename manier”, eindigt de Belg vol vertrouwen.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Pietspeed 28 september 2019 om 17:59

Mathieu moet morgen met zijn benen spreken. Zijn eigen Corendon omgeving moet hem uit de wind houden zonder druk en verwachtingen. Dan doen de Belgen dat veel slimmer terwijl zij verreweg het sterkste blok hebben.

Thijs E 28 september 2019 om 19:50

Belgen doen dat altijd, is traditie. Dat zouden ze zelfs doen bij een WK veldrijden voor teams.

En de andere traditie is dat ze, eenmaal koersend in lichtblauwe truitjes, wat moeite hebben met het begrip “blok”of “team”.

Joachim Agostinho 28 september 2019 om 18:12

Een kampioenschap loopt vaak volledig anders dan verwacht, een lullige valpartij en alles kan de prullenbak in.

Fuubs 28 september 2019 om 18:32

Als ik dit zo lees, hoef ik morgen eigenlijk niet meer te kijken.

girardengo 28 september 2019 om 19:30

Het gaat op dit parcours echt wel tussen de sterkste renners worden beslist. Er kunnen er dan nog altijd een stuk of tien winnen. Van der Poel, Evenepoel, Gilbert, Van Avermaet, Sagan, Trentin, Kristov(?), Alaphilippe, Fuglsang, Pogacar, Valverde, Lutsenko, Ulissi.

Headlines

Materiaalzone

Populair