Groenewegen vloert opnieuw alle sprinters in Ster ZLM Toer

Groenewegen vloert opnieuw alle sprinters in Ster ZLM Toer

foto: Roel Gaj

vrijdag 16 juni 2017 om 16:39

Dylan Groenewegen strikes again. De 23-jarige Nederlands kampioen van LottoNL-Jumbo heeft voor het tweede jaar op rij én voor de tweede opeenvolgende dag gewonnen. In de straten van Buchten – waar hij vorig jaar ook al won – versloeg hij André Greipel en Moreno Hofland in de massasprint. Groenewegens ploeggenoot Primož Roglič blijft leider in het klassement.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
Nederlands feestje
In de beginfase wrikten negen renners zich los van het peloton. In de heuvelzone reden zij al snel een geruststellende voorsprong bijeen, waardoor onder meer Berden de Vries (Roompot-Nederlandse Loterij), Twan van den Brand, Joey van Rhee (beiden Destil-Piels), Jasper Hamelink (Metec-TKH) en Robbert de Greef (Baby-Dump) het mooie weer maakten in de vroege vlucht.

In de achtergrond hield LottoNL-Jumbo alles onder controle; na het slagveld in de Limburgse heuvels, bracht de Nederlandse ploeg snel alles weer samen. Van de negen renners vooraan, bleven uiteindelijk Mark McNally (Wanty-Groupe Gobert) en Lukas Spengler (WB-Veranclassic-Aquaprotect) over. In de laatste kilometers werden ook zij teruggebracht, waarna Groenewegen het harde werk van zijn ploeggenoten beloonde.

Dit artikel delen:

68 Reacties

Witte Trui 16 juni 2017 om 22:33

Fraine Gal, je laatste post met referenties is geen serieuze neem ik aan?

0
fraine gal 16 juni 2017 om 22:39

@Witte Trui: Ik ben hier altijd serieus ook al nemen bepaalde mensen mij hier niet serieus. Kijk allemaal maar door jullie Nederlandse bril en we gaan na de Tour eens terugspreken. Ik ben ne keer curieus wat de reacties gaan zijn.

0
Rondo 16 juni 2017 om 22:43

Komt nog bij dat er een aantal jonge sprinters aankomen, en het maar afwachten is of de oude garde nog wel snel is ?
Geldt ook voor de klassements renners, ik denk niet dat Froome of Contador goed genoeg zijn. Of dat er ook een nieuwe lichting aan komt.

0
Pietertje2 16 juni 2017 om 22:44

Ik verwacht dat dat wel eerder kan want in de eerste week rijdt hij al top 5.

0
Djoop 16 juni 2017 om 22:58

Geen top5 is wel erg laag ingeschat. Maar we gaan het idd zien. Ieder zijn mening, elke kont een gat.

0
schipperaar 16 juni 2017 om 22:58

@nb
Waar een wil is, is een weg en encourageren werkt altijd beter dan neerhalen.
Getuigt van lef en kan redelijk af zonder treintje, meester zou zeggen; hij heeft er een neusje voor.

0
BenderBeach 16 juni 2017 om 23:49

Bijeen is 1 woord…

0
assen 17 juni 2017 om 00:42

Ik moet het nog zien hoor… Vorig jaar zat ie ver van een overwinning, en dit jaar is ie niet echt beter geworden, als je zijn prestaties vergelijkt met vorig jaar. Als ik bij 50 euro inzet 100 euro zou verdienen als ie geen etappe wint, zou ik het doen.

0
Pietertje2 17 juni 2017 om 04:13

@assen

Wat een klets weer.
Vorig jaar had hij gee n WT wedstrijd gereden tot de Tour, nu rijdt hij een veel zwaarder programma en wint hij net zoveel.
Hij heeft duidelijk progressie geboekt, of hij een rit pakt is afwachten maar hij gaat zeker meedoen voor de ereplaatsen.

0
Schollekop 17 juni 2017 om 08:06

Dit prutrondje is natuurlijk geen goede graadmeter maar ik verwacht wel dat Groenewegen een aantal keren top drie gaat rijden in de Tour. Heeft het vermogen om uit te groeien tot sprinttopper.

0
Frits des Jeux 17 juni 2017 om 08:49

Vorig jaar mocht alles en was alles leuk en aardig. Prima om zo de Tour als leerschool te rijden. Ik zou dit jaar toch enigszins teleurgesteld zijn mocht een 4e plaats het hoogste zijn wat hij in een etappe bereikt heeft. Greipel lijkt de echte topsnelheden niet meer te halen, Cavendish gaat echt niet meer in topvorm raken en Ewan en Gaviria starten niet eens. Kittel zal normaal gesproken de sterkste sprinter zijn, al zien we die nu al 2 dagen niet, daarachter komt een rijtje met Demare, Sagan, Kristoff, Matthews, Bouhanni, Coquard, Degenkolb en Groenewegen die elkaar in een vlakke sprint weinig zullen ontlopen. Zodra de finish wat oploopt zullen Sagan, Matthews en Degenkolb natuurlijk ook weer boven Dylan uitstijgen, maar in het huidige veld moet hij toch een keer top 3 gaan sprinten en wie weet wel een rit pakken. In de Eneco Tour vorig jaar laten zien dat hij ze allemaal kan kloppen.

0
fraine gal 17 juni 2017 om 09:58

@Frits des Jeux: In de Eneco Tour is het deelnemersveld ook wat minder dan in de Tour. Veel mensen vergeten blijkbaar het deelnemersveld van een andere kleine ronde minder sterk is maar in de Tour is het 3 weken hoog niveau halen en de grote sprinters zoals o.a. Kittel en Greipel houden hun echt niet bezig met Groenewegen hoor.

0
Pietertje2 17 juni 2017 om 10:03

Het zijn sprinters geen klassementsrenners dus ze hoeven niet elke dag een hoog niveau te halen.

0
Treeg 17 juni 2017 om 10:03

Het valt mij op dat op dit forum verschillende mensen wel heel echt hun best doen om toekomstige deelnemers aan tourspelletjes een rad voor ogen te draaien

0
stoempen op de pedalen 17 juni 2017 om 10:26

netjes maar laten we niet vergeten dat stuyven beter is!

0
vlek 17 juni 2017 om 10:31
Quote:
Er zijn sprinters van hetzelfde kaliber Groenewegen die al wel deden in een grote bv. Stuyven, Keukeleire, Ewan, Matthews, Modolo…hebben al een rit of ritten gewonnen in een grote ronde.

Exact! Beetje vreemd dus om de grens voor Groenewegen opeens net buiten de top vijf te leggen, daar valt onmogelijk een redelijk argument voor te bedenken..

0
assen 17 juni 2017 om 10:53

@Pietertje2
Klets? Dylan heeft dit jaar toch nog geen enkele serieuze koers gewonnen, waar op leven en dood gesprint wordt voor geld/eeuwige roem/handen vol WT punten? Er is m.i. nog geen indicatie dat Dylan regelmatig podium kan sprinten in de Tour, seieus!

0
fraine gal 17 juni 2017 om 12:10

@vlek: Dat is helemaal niet vreemd maar die sprinters hebben al bewezen een rit of ritten te winnen en een grote ronde. Groenewegen dat nog niet bewezen en een hele goeie sprinttrein is ook van grote waarde voor een sprinter.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone