Groenewegen vloert opnieuw alle sprinters in Ster ZLM Toer

Groenewegen vloert opnieuw alle sprinters in Ster ZLM Toer

foto: Roel Gaj

vrijdag 16 juni 2017 om 16:39

Dylan Groenewegen strikes again. De 23-jarige Nederlands kampioen van LottoNL-Jumbo heeft voor het tweede jaar op rij én voor de tweede opeenvolgende dag gewonnen. In de straten van Buchten – waar hij vorig jaar ook al won – versloeg hij André Greipel en Moreno Hofland in de massasprint. Groenewegens ploeggenoot Primož Roglič blijft leider in het klassement.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
Nederlands feestje
In de beginfase wrikten negen renners zich los van het peloton. In de heuvelzone reden zij al snel een geruststellende voorsprong bijeen, waardoor onder meer Berden de Vries (Roompot-Nederlandse Loterij), Twan van den Brand, Joey van Rhee (beiden Destil-Piels), Jasper Hamelink (Metec-TKH) en Robbert de Greef (Baby-Dump) het mooie weer maakten in de vroege vlucht.

In de achtergrond hield LottoNL-Jumbo alles onder controle; na het slagveld in de Limburgse heuvels, bracht de Nederlandse ploeg snel alles weer samen. Van de negen renners vooraan, bleven uiteindelijk Mark McNally (Wanty-Groupe Gobert) en Lukas Spengler (WB-Veranclassic-Aquaprotect) over. In de laatste kilometers werden ook zij teruggebracht, waarna Groenewegen het harde werk van zijn ploeggenoten beloonde.

Dit artikel delen:

68 Reacties

UrbanSteel 16 juni 2017 om 18:16

Wederom een dikke proficiat voor Dylan en Lott-Jumbo, begint lekker aan te tikken.

0
fraine gal 16 juni 2017 om 18:19

@Arry1337: Heb je überhaupt als eens met Raymond Kerckhoffs gesproken?

0
vlek 16 juni 2017 om 18:24

Heb je wel eens een column van hem gelezen?

0
Quintenri 16 juni 2017 om 18:29

fraine gal
+1

0
TykkeThor 16 juni 2017 om 18:34

@Fraine Gal
Scorebordjournalistiek. Groenewegen heeft de afgelopen anderhalf jaar regelmatig een aantal toppers gevloerd. Ik heb het vermoeden dat de wens de vader is van de gedachte in jouw geval. Groenewegen werd vorig jaar overigens al eens vierde in een Toursprint, maar dat geheel terzijde.

0
LutsenkoFan 16 juni 2017 om 18:36

Pfft.. Bij Kittel klopt er iets gewoon al een aantal jaren niet hoor. Dat zei ik gisteren ook al.

Daarnaast als je je er niet druk om maakt waarom dan wel 25e worden? Daar heb je nog meer kans om te vallen dan dat je voorin zit.

Vorig jaar won hij die ene rit in de Tour.. nou dat was ook niet van je dit van je dat..

0
Silent Hill 16 juni 2017 om 18:53

Klein rondje of niet: die 3 op een rij is heel erg mooi van TLJ !
Morgen terug Roglic ? Dat zou wat zijn.

0
mackie 16 juni 2017 om 19:03

Waarom zou kittel rustig aan doen? Als je hier 1of 2 sprints met 2 vingers in de neus wint ga je met veel overtuiging de tour in. Met deze uitslagen ga je twijfelen.

0
ghostwriter 16 juni 2017 om 19:20

Groenewegen is duidelijk een stap verder in zijn ontwikkeling dan een jaar geleden. Hopelijk kan hij deze vooruitgang in de Tour verzilveren door een etappe te winnen. Als hij zich zo blijft ontwikkelen zal is het een ‘matter of time’ voordat hij in één adem wordt genoemd met de beste sprinters.

0
TykkeThor 16 juni 2017 om 19:21

@LutsenkoFan
Wielrenner onwaardig.

0
fraine gal 16 juni 2017 om 19:50

@TykkeThor: Dat heeft niks met scorejournalistiek te maken maar de waarheid zoals het is. Groenewegen heeft inderdaad een paar keer de toppers verslagen in hele kleine rondjes maar in de Tour een sprint etappe winnen is nog iets anders. Ik zeg niet dat Groenewegen geen goeie sprinter is maar hij komt nog duidelijk te kort tegen de wereldtop.

0
fraine gal 16 juni 2017 om 19:52

@vlek: Ik heb al columns gelezen van o.a. Thijs Zonneveld, Raymond Kerckhoffs, Michel Wuyts…en enkel column heeft zijn waarheid. Het verstaan van de column zelf is nog iets anders.

0
schipperaar 16 juni 2017 om 20:15

@fg
Met colummutjes van desbetreffende personen komen we geen streep verder, als je goed naar dat afgetrainde lijf van Dylan kijkt zou je moeten beseffen dat ie wie weet meer is dan wereldtop, inhoudelijk een flinke stap vooruit toz van vorig jaar. Kristoff ligt mijlen achter.

0
Pietertje2 16 juni 2017 om 20:36

@fraine gal

Je bent gewoon onzin aan het verkondigen.
Groenewegen is weer een stap verder dan vorig jaar en toen al sprintte hij top 5 in de Tour.
Verwacht ik dat hij een etappe wint, nee maar ik verwacht hem er wel vrij dichtbij.
Die sprint zeker 3 keer top 5.
Zoveel echt betere sprinters zijn er gewoon niet en degene die beter zijn, starten niet allemaal in de Tour.

0
rahimns 16 juni 2017 om 20:44

@Pietertje2 nou, er zijn toch zo'n 10 sprinters aanwezig van wie Dylan kan winnen, maar ook van kan verliezen. Nou is het van sommige zoals Cav nog even afwachten hoe goed ze zijn op dit moment. Maar ik denk niet dat we zoveel gelijkwaardige sprinters hebben gehad in het peloton. Gaat heel spannend worden. Maar ik ben het met je eens dat in zijn huidige vorm Dylan absoluut kan meedoen om een etappe overwinning in de Tour.

Kittel spreekt trouwens opvallend goed Nederlands…. ik heb het hem volgens mij nooit eerder horen spreken.

0
dantoet 16 juni 2017 om 21:05

@Rahmins – hij heeft een Nederlandse vriendin (Volleyballster Tess von Piekartz)

0
nederbelg 16 juni 2017 om 21:29

@schipperaar
‘Beter dan wereldtop’. King of the Universe binnenkort? Die jongen heeft wat in zijn Mars… Waar je ook rijdt langs groene wegen, kom je groene mannetjes tegen… of wacht, dat waren die 5 Sagan-klonen in de puntentrui…

0
Pietertje2 16 juni 2017 om 21:34

@rahimns

De subtop is gewoon heel breed inderdaad maar de top is voortaan maar heel smal.

Ik word alleen een beetje moe hier van die orakels die allerlei onzin uitkramen, zoals nu dus iemand die beweert dat Groenewegen zeker geen top 5 haalt in de Tour in een massasprint.

0
denistel 16 juni 2017 om 22:10

het kunnen zeker daverende sprints worden in de tour. denk dat Kittel op zich
de snelste is Sagan de slimste en Greipel heeft de meeste ervaring.Cav en Kristoff
moet je maar afwachten. de fransen hebben 3 goeie troefen die zeker durven.
Groenewegen zal er zeker wel een leer dicht bij komen hoor en top 5 haalt
ie op zeker.

0
RRobson 16 juni 2017 om 22:11

Groenewegen heeft wel een kansje om een sprint te winnen in de Tour, als alles op zijn plaats valt. Zowel Cav, Greipel, Kittel, Bouhanni en Kristoff lijken niet in grote vorm of zijn op de sukkel. Daar kan natuurlijk wel nog verandering in komen tegen de tourstart. En er is natuurlijk ook nog die groene jongen, die zoals steeds in topvorm is.

0
vlek 16 juni 2017 om 22:11

Mocht je je afvragen wat er vandaag bij Kittel fout ging in de sprint, dan moet je niet bij het verslag van de ploeg zijn voor het antwoord. Ze hebben samen met TLJ gecontroleerd voor een sprint en hun mannen zijn vervolgens veilig over de finish gekomen!? Oké..

0
xistnc 16 juni 2017 om 22:13

Hahaha, dus daar zitten de auteurs van het vroegere Rabosport.nl!

0
fraine gal 16 juni 2017 om 22:18

@Pietertje2: Ik mag toch mijn mening geven over Groenewegen of niet soms. Ik ben geen orakel maar realist. Het is een hele goeie sprinter maar in mijn ogen is het nog altijd een sprinter van de tweede rij. Hij heeft nog geen overwinning gepakt in een grote ronde. Er zijn sprinters van hetzelfde kaliber Groenewegen die al wel deden in een grote bv. Stuyven, Keukeleire, Ewan, Matthews, Modolo…hebben al een rit of ritten gewonnen in een grote ronde.

0
Rondo 16 juni 2017 om 22:29

Tuurlijk pakt Groenewegen een tour etappe. Misschien zelfs meer dan 1.
Het is geen gemiddelde sprinter, a la Ferrari, die een paar keer snel was.
Groenewegen laat een mooie groei curve zien, en heeft in het verleden ook zijn pech gehad met positioneren in de sprint. Maar nu de trein beter loopt en Dylan ook zonder trein zich kan redden, komt dit echt wel goed in de tour.

0
Pietertje2 16 juni 2017 om 22:31

@fraine gal

Je mag van mij ook roepen dat de aarde plat is.

Hij heeft ook pas een grote ronde gereden en dat was de Tour vorig jaar.

Stuyven en Keukeleire zijn echt wel een stuk minder dan Groenewegen.

Daarnaast roep je dat hij geen top 5 gaat rijden en dat slaat nergens op en als iemand onzin verkoopt dan ben ik geneigd om daar iets tegen te in te brengen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone