Groenewegen jubelt na sprintzege: “Eentje om door een ringetje te halen”

dinsdag 10 augustus 2021 om 19:46
Groenewegen jubelt na sprintzege: “Eentje om door een ringetje te halen”

foto: Cor Vos

Dylan Groenewegen heeft Jumbo-Visma bedankt voor de hulp in de finale van de eerste rit van de Ronde van Denemarken. De sprinter rondde het werk van zijn ploeg vakkundig af. “Deze overwinning is er eentje om door een ringetje te halen”, blikt hij terug na zijn zege op Mark Cavendish en Giacomo Nizzolo.

“We hebben de gehele dag de controle gehad over de koers”, aldus Groenewegen. “We wisten dat de laatste plaatselijke omlopen erg hectisch zouden zijn. Gelukkig hielden we in de smalle straten het overzicht en uiteindelijk bleek dat we als ploeg flink wat power over hadden.”

De trein bestaande uit Edoardo Affini, Timo Roosen en Mike Teunissen bepaalde het tempo in het peloton de laatste vier kilometer, waarna Groenewegen geen tegenstand had in de sprint in Esbjerg. “Mijn ploeggenoten hebben me in ideale positie afgeleverd. Toen ik aan ging, merkte ik gelijk dat het goed zat. We zullen als team proosten op deze overwinning en dan de blik weer richten op de aankomende etappes”, zegt Groenewegen.

foto: Cor Vos

‘Dit zijn de dagen waarvoor je het doet’
Ploegleider Jan Boven wist dat Jumbo-Visma van voren moest zitten in de finale. “Het werk van de ploeg pakte uiteindelijk prima uit en Dylan reed vervolgens naar een prachtige zege. Dit zijn de dagen waarvoor je het doet. Het is mooi om te zien wanneer een plan perfect werkt. We zullen de komende dagen steeds rijden om te winnen. Aan het eind van de week zullen we zien of er iemand in staat is een mooi klassement te rijden”, stelt Boven.

Dit artikel delen:

6 Reacties

chasse patat 10 augustus 2021 om 20:31

Bovendien geen gewone sprint omdat het een finish op oplopende keitjes was. Ook daarop had hij de macht.

0
Turtlehead 10 augustus 2021 om 20:52

Dat laatste stukkie van Jantje (altijd als laatste) Boven intrigeert mij. ‘We zien wel wie het GC wint’. Lijkt me niet iets om aan het toeval over te laten, als het tot je ambitie behoort om daarin te scoren.

0
xistnc 10 augustus 2021 om 21:03

Waarom quote je hem verkeerd?

Zoals hij het zegt klinkt het plausibel: elke dag meedoen voor de ritzege, zonder een doel te maken van de eindzege maar ook zonder die bij voorbaat uit te sluiten.

0
xistnc 10 augustus 2021 om 21:07

Bij het passeren na de streep werd hij zo’n beetje door het ganse peloton gefeliciteerd. Ook door Cav. En terecht, ook al heb ik hier veelvuldig gelezen dat hij uitsluitend met de nek aangekeken zou worden.

0
horsm 10 augustus 2021 om 21:43

Ook door REV? Want het gaat er natuurlijk om wat hij doet. Hij is de keizer van het peloton.

0
Chasse_patate 10 augustus 2021 om 22:41

Denk dat Zeverepoel hem niet kan feliciteren. Die zegt namelijk dat heel DQS niet eens naar hem mag kijken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone