‘Greipel in gesprek met Fortuneo-Samsic’

‘Greipel in gesprek met Fortuneo-Samsic’

foto: Sirotti

zondag 24 juni 2018 om 18:14

André Greipel heeft onderhandeld met Fortuneo-Samsic. Dat meldt het Belgische Le Soir. De Duitse sprinter is ontevreden bij Lotto Soudal, waar hij al sinds 2011 onder contract staat. De Franse ProContinentale formatie heeft telefonisch contact gezocht met Greipel.

Lotto Soudal wil wachten tot na de Tour de France om de gesprekken met Greipel te vervolgen. Het verlengen van het contract van Der Gorilla heeft geen prioriteit. Daarnaast heeft Greipel aangegeven geen zin te hebben in een rol als lead-out van een andere sprinter. Naar verluidt komt Caleb Ewan naar Lotto Soudal als nieuwe, jonge sprintkopman.

In tegenstelling tot zijn Belgische werkgever wil Greipel wel duidelijkheid voor de Tour de France. Over twee weken staat de Duitser daar aan het vertrek. Het Fortuneo-Samsic van Warren Barguil heeft zich gemeld, maar manager Emmanuel Hubert plaatst wel een kanttekening. “We zouden het leuk vinden, maar het team heeft niet het budget om hem te betalen”, legt Hubert uit aan Le Télégramme.

Dit artikel delen:

10 Reacties

aardappeljager 24 juni 2018 om 19:08

Prima kopman in de sprint voor de Fransen lijkt me

Vinyakke 24 juni 2018 om 19:09

Wat moeten we hier nu van denken. Gewoon wat spielerei om te laten zien dat er nog kapers op de kust zijn!? Volgens mij blijft die gewoon hoor! Al dacht ik dat sergeant had gezegd alles voor de tour te regelen, nu spreken ze van erna, eigenaardig…

Chaba 24 juni 2018 om 19:28

Pff, Ik zou een Aston Martin ook leuk vinden maar ik heb het budget er niet voor om hem te betalen. Lekker serieus dit gesprek…

SolerEritrean 24 juni 2018 om 19:30

“We zouden het leuk vinden, maar het team heeft niet het budget om hem te betalen”

Over wat babbel je dan? Ontbinding contract Barguil?

Polleke 24 juni 2018 om 19:50

Nonsens dus…

Sagan=hulk 24 juni 2018 om 20:20

De titel van dit artikel slaat nergens op. Fortuneo heeft laten weten dat ze het tof zouden vinden moest Greipel volgend jaar bij hun rijden, maar meer niet. Bij deze titel denk ik dat ze in onderhandeling zijn en dat de kans groot is dat Greipel volgend jaar bij Fortuneo rijdt, maar dat is dus allesbehalve het geval. Greipel zal gewoon blijven bij Lotto Soudal.

Fortuneo heeft natuurlijk wel een sprinter nodig. Al je geld in Barguil steken is natuurlijk een gigantisch risico, want die is op een jaar drie weken goed. Als Barguil goed is in de Tour, dan is er natuurlijk geen probleem, want dat is de enige belangrijke wedstrijd voor die ploeg. Maar iemand die wedstrijden kan afmaken moet je toch gewoon in je ploeg hebben. Fortuneo heeft enkel op 2.2 niveau wat overwinningen, dat is dramatisch. Persoonlijk zie ik Bouhanni wel vertrekken naar dat ploegje.

Covadonga 24 juni 2018 om 21:50

Logische keuze van renner en ploeg.

Jean Dumas 25 juni 2018 om 08:05

Greipel moet doen wat hem goeddunkt, maar ik zou zeggen: eerste luitenant voor een jonge sprinter in een WT-ploeg, voor eigen kans gaan in kleinere wedstrijden.

Samlambeej 25 juni 2018 om 12:37

bahahaha kunne Brice Feillu en Barguil naast elkaar de sprint aantrekken voor Greipel.

Col du Bramont 25 juni 2018 om 22:12

Heracles heeft interesse om Ronaldo te kopen, helaas hebben ze niet het budget om Ronaldo te kopen ;).

Headlines

Materiaalzone

Populair