Strubbelingen bij contractverlenging Greipel: “Ik lead-out? Ik ben sprinter!”

Geplaatst op maandag 11 juni 2018 om 12:36

foto: Sirotti

Waar het normaliter een formaliteit was, gaat het ditmaal niet van een leien dakje bij de contractverlenging van André Greipel bij Lotto Soudal. De ploeg en de renner verschillen op praktisch elk punt van mening. “Ik heb altijd gezegd dat ik graag mijn loopbaan bij Lotto zou eindigen, maar als dat niet kan, zit er niets anders op dan naar iets anders uit te kijken”, zegt Greipel na afloop van de tweede etappe in de Ronde van Zwitserland tegen Het Nieuwsblad.

Greipel zou een contract voor twee jaar, de rol als absolute sprinter nummer één en een minimale salarisverlaging eisen van Lotto Soudal. De formatie van Marc Sergeant zou daarentegen denken aan een contract voor één jaar, een aanzienlijke loonsverlaging en mogelijk een rol als lead-out in de koersen waar hij met de nieuw aan te trekken kopman start.

“Ik lead-out? Dat zal nog niet meteen gebeuren. Ik ben sprinter. Punt. Ik wil zelf uitmaken wanneer ik daarmee stop. Dat zal nog niet volgend jaar zijn”, is de Duitser heel duidelijk over zijn toekomstbeeld. Hij hoopt dit bij zijn huidige ploeg te doen, maar realiseert zich dat dit er mogelijk niet in zit. “Ik besef best dat iedereen vervangbaar is.”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties