Greipel doorbreekt lange droogte: “Al die tijd bleef ik erin geloven”

maandag 17 mei 2021 om 11:01
Greipel doorbreekt lange droogte: “Al die tijd bleef ik erin geloven”

foto: Bettini Photo / Israel Start-Up Nation

841 dagen na zijn etappezege in La Tropicale Amissa Bongo wist André Greipel gistermiddag in de Trofeo Alcudia-Port d’Alcudia zijn lange droogte te doorbreken. Na bijna 170 kilometer klopte de Duitse renner van Israel Start-Up Nation Alexander Kristoff in de eindsprint.

“De afgelopen twee jaar waren niet de makkelijkste uit mijn carrière”, gaf Greipel naderhand toe. “Maar toch genoot ik nog steeds van het fietsen. Fietsen is altijd mijn passie gebleven. Ik hou er echt van om te fietsen, ik heb er plezier in en koersen is gewoon iets wat ik nog heel graag doe.”

De 38-jarige Duitser rijdt sinds vorig seizoen voor Israel Start-Up Nation, nadat zijn contract met Arkéa Samsic vroegtijdig werd ontbonden. Door een schouderblessure kon hij drie maanden niet voor zijn nieuwe ploeg koersen, waarna de coronapandemie alles stillegde. “Dat maakte de wedstrijdkalender totaal anders. Maar al die tijd bleef ik erin geloven en nu heb ik eindelijk weer een wielerkoers gewonnen. Mijn familie, mijn vrouw en twee dochters, hebben in al die tijd een belangrijke rol gespeeld.”

foto: Bettini Photo / Israel Start-Up Nation

‘Zo wilde ik mijn carrière niet beëindigen’
Ondanks de moeizame periode heeft Greipel nooit serieus overwogen om te stoppen. “Als je je doelen niet meer haalt, kun je altijd stoppen. Maar zo wilde ik mijn carrière niet beëindigen. Ik wil altijd proberen mijn doelen te bereiken, dus ben ik blij dat ik eindelijk weer kan winnen.” In de wedstrijd op Mallorca werd hij omringd door zijn ploeggenoten Mads Würtz Schmidt, Rick Zabel en Hugo Hofstetter en drie man uit de opleidingsploeg. “Alle continentale renners stonden er en ze waren heel toegewijd. Ze hebben heel goed gepresteerd.

“Dat ik het uiteindelijk kon afmaken, maakt me heel blij. Iedereen wilde het graag goed doen en in de finale klikte het goed. Iedereen droeg vandaag zijn steentje bij aan deze overwinning. Ik ben blij dat ik met deze zege weer op het hoogste treetje sta, maar iedereen heeft hieraan bijgedragen. Ik ben supertrots op de ploeg”, aldus Greipel.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Chasse_patate 17 mei 2021 om 11:54

Had niet verwacht dat hij ooit nog zou winnen.

AnderJ 17 mei 2021 om 11:55

Nou, die kan als tevreden man stoppen!

Wheely 17 mei 2021 om 12:12

Wat zal zijn vrouw blij zijn!

Joaquim Agostinho 17 mei 2021 om 13:31

In Duitsland komt de melkboer nog dagelijks langs de deur hoor…..

vanSpringel 17 mei 2021 om 15:53

Muzieknummer, uitgebracht door de Gorilla zelf, zie:

https://www.youtube.com/watch?v=TZTOdHd_yTs

(origineel van "The Shandells").

Headlines

Materiaalzone

Populair