Gregory Rast kapt ermee aan het einde van het seizoen

maandag 6 augustus 2018 om 16:42
Gregory Rast kapt ermee aan het einde van het seizoen

foto: Sirotti

Gregory Rast (38) heeft zijn afscheid als profrenner aangekondigd. De Zwitserse ploeggenoot van Koen de Kort, Bauke Mollema en Boy van Poppel bij Trek-Segafredo hangt aan het einde van dit seizoen zijn fiets aan de wilgen. “Ik ben blij dat het hoge woord eruit is.”

“Iedereen weet nu dat ik zal stoppen aan het einde van het seizoen, maar het jaar is nog niet voorbij. Ik wil me nog een paar weken focussen op de koers en me vermaken voordat ik aan mijn laatste wedstrijd ga denken”, zegt Rast op de ploegsite. “Ik wil nog één alles geven voor de ploeg en mezelf om mijn carrière op het hoogste niveau te beëindigen.” Rast en de ploeg kijken nog naar een eventuele rol voor de Zwitser na zijn loopbaan.

Rast begon zijn carrière bij het Post Swiss Team, waarna hij sinds 2003 uitkwam voor het roemruchte Phonak. Hij bleef bij die ploeg tot er in 2006 geen nieuwe geldschieter kon worden gevonden. Via Astana en RadioShack kwam hij in 2014 bij Trek Factory Racing terecht; zijn huidige ploeg, waar hij een gewaardeerde knecht was van onder anderen zijn landgenoot Fabian Cancellara. Hij pakte tweemaal de titel op het Zwitsers kampioenschap. In 2007 boekte hij met de Ronde van Luxemburg zijn grootste succes.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Titaantje 6 augustus 2018 om 17:54

Weinig eigen uitslagen, maar heeft zich altijd goed in dienst gesteld om anderen te laten excelleren. Nu is een goed moment gekomen om te stoppen en mooi dat hij een rol bij de ploeg kan houden.

0
Mwielerfan 6 augustus 2018 om 22:51

Vraag me wel af of dat moment niet net zo goed 3 jaar geleden had kunnen zijn

0
RiGHT 9 augustus 2018 om 12:58

Al lange tijd niets meer van hem gezien/gehoord, ik dacht bij het lezen van de kop “was die niet al lang gestopt?” – ik dacht overigens ook dat hij al veel ouder zou zijn.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone