Grega Bole gaat koersen voor clubteam uit Dubai

maandag 25 januari 2021 om 11:03
Grega Bole gaat koersen voor clubteam uit Dubai

foto: Cor Vos

Grega Bole blijft koersen in het Midden-Oosten. Nadat zijn contract bij Bahrain McLaren niet werd verlengd, tekende de Sloveen een overeenkomst bij het clubteam Shabab Alahli uit Dubai.

Bole kreeg bij het vinden van zijn nieuwe ploeg hulp van onder andere de nationale bond van de Verenigde Arabische Emiraten, waar Dubai deel van uitmaakt, en zijn coach, oud-renner Vladimir Gusev. De 35-jarige Sloveen moest na vier seizoenen vertrekken bij Bahrain McLaren en kon op profniveau geen nieuw team vinden. Aan WielerFlits liet hij begin deze maand al weten dat hij nog niet van plan was om te stoppen met koersen.

In 2010 werd Bole prof bij Lampre-Farnese Vini en reed later ook nog voor Vacansoleil-DCM, Vini Fantini-Nippo, CCC Sprandi Polkowice en weer Nippo-Vini Fantini. Sinds 2017 koerste hij voor Bahrain Merida. Op zijn erelijst staan onder meer de GP de Plouay (2011), het eindklassement van de Tour de Korea (2016), de GP Costa degli Etruschi (2016) en een etappeoverwinning in het Critérium du Dauphiné (2010).

Dit artikel delen:

4 Reacties

DMenchov 25 januari 2021 om 11:38

IMO geen gezicht, een wielrenner helemaal onder de tattoos. Maar wel goed voor hem dat hij alsnog een ploeg heeft kunnen vinden. Ondanks dat het een clubteam is ga ik er wel van uit dat hij niet voor noppes daar zal rijden.

0
Scott Sunderland 25 januari 2021 om 12:03

In Dubai kan hij wellicht meer verdienen op clubniveau dan in een gemiddelde Europese PCT ploeg. Dat is een aanname van me. Hij zal wel niet veel buiten die regio koersen dan, maar je zou ook kunnen zeggen dat dat avontuurlijk is. Renners die in Azië koersen doen vaak hetzelfde.

0
Polleke 25 januari 2021 om 13:16

Er zijn meer en meer renners, en wellicht andere al dan niet sporters, die Dubai als domicilie kiezen. Schijnt makkelijker te zijn dan bv Monaco waar ze een fysiek verblijf al eens durven checken…

0
IlPirata 25 januari 2021 om 19:49

Afbouwen in de zandbak. Waar hebben we dat meer gehoord.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone