Johnny Hoogerland keert als gastrenner voor even terug in het peloton

dinsdag 24 januari 2023 om 19:52
Johnny Hoogerland keert als gastrenner voor even terug in het peloton

foto: Cor Vos

Een opvallende naam op de startlijst van de Tour of Sharjah: Johnny Hoogerland. De inmiddels 39-jarige Zeeuw keert later deze week als gastrenner van de ploeg Shabab Al Ahli Cycling Team voor even terug in het wielerpeloton. Van een echte comeback is echter geen sprake.

Hoogerland zette in 2016 een punt achter zijn wielercarrière, maar bleef ook na zijn wielerpensioen wedstrijden rijden. De oud-renner van onder meer Vacansoleil en Roompot-Oranje Peloton reed geen UCI-wedstrijden meer, maar daar komt vrijdag dus verandering in. Hoogerland zal dan namelijk aan de start verschijnen van de Tour of Sharjah, een vijfdaagse 2.2-koers in de Verenigde Arabische Emiraten.

Hoogerland zal als gastrenner van Shabab Al Ahli Cycling Team in actie komen, na een uitnodiging van Grega Bole, de inmiddels 37-jarige Sloveen die dit seizoen uitkomt voor de clubploeg. Hoogerland en Bole reden in november 2022 al een kleine, eendaagse koers in Abu Dhabi en dit smaakte naar meer. Hoogerland is echter wel duidelijk in gesprek met ProCyclingStats: van een comeback is absoluut geen sprake.

“Het is leuk om jezelf af en toe eens uit te dagen”
“Het is één race en dan keer ik terug naar Karinthië”, legt de Nederlandse kampioen van 2013 uit. “Grega is nog steeds een goede vriend en hij vroeg mij om mee te doen. Ik moest het thuis even overleggen, maar dat kwam al vrij snel goed. Het pension is deze maanden dicht en het is leuk om jezelf af en toe eens uit te dagen. Ik dacht: waarom niet?”

“Het is bijzonder om deel uit te maken van dit team, dat het wielrennen in de Verenigde Arabische Emiraten een boost wil geven. Ze zijn hier heel ambitieus als het om wielrennen gaat, wat mooi is om te zien.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Dikke Vrouw 24 januari 2023 om 20:38

Wat leuk , gaan Johnny !!

1
toughmen 24 januari 2023 om 22:09

Hartstikke leuk toch.!

1
Reutemeteut 24 januari 2023 om 20:23

Bloed aan de paal!

0

Pluk de dagen !
Mooi dat ie van even van huis mag.
En, wellicht smaakt ’t naar meer en kruipt z’n bloed naar waar ’t niet gaan kan.

0
Jumbo 24 januari 2023 om 22:33

Ach, waarom ook niet, deze Hoogerland-stunt. Het is hem gegund.

Hoogerland staat mij op zowel positieve als negatieve manier bij.
Ik floep het negatieve er maar meteen uit, dan zijn we daar vanaf: hij was de minst intelligente renner die ik ooit heb meegemaakt. Altijd koos hij op de slechtst denkbare momenten om te demarreren. Vooral als een kopgroep vijf minuten voor hem uit reed, meende hij dat het handig was er in zijn uppie naartoe te rijden. De ene na de andere chasse patete vielen hem ten deel. Hij kon volstrekt geen koers lezen, en verloor alleen maar door tactisch falen.

Komen we uit bij twee positieve aspecten. Zijn hele lichaam werd opengereten door prikkeldraad. Hij besloot toch door te koersen, en met onophoudelijke tranen in de ogen wist hij de finish te bereiken, waarvoor groot respect.
Deze renner kon klimmen als geen ander. Ik heb hem vaak genoeg de grootste klimmers pijn zien doen. Hij had de power in de benen. Maar het punt dat ik bij ‘negatief’ noemde nekte hem ook nu. Hij sprong op de verkeerde momenten weg. Zelfs een Contador zou het niet hebben gered als hij op die momenten was weggesprongen.

Had Hoogerland onder Lefevere gefietst dan hadden we er een heel grote meneer bij gehad. Met de juiste sturing was Hoogerland gewoonweg een toppertje. Maar ja … als. Als is maar als, hè.

0
Binda 25 januari 2023 om 00:06

Leuk dat de Bull van Beveland weer eens een keertje in actie komt. Was een lekker aanvallende renner vroeger.

0

Zeker, zeker. Altijd weer afwachten welke pipo er zo nu en dan uit zijn toverdoos tevoorschijn kwam.

0
petakki 24 januari 2023 om 21:10

Edit redactie: Niet doen…

-9

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Populair

Materiaalzone