Greg Van Avermaet wint opnieuw Kristallen Fiets, Keisse beste knecht

woensdag 2 december 2015 om 22:11
Greg Van Avermaet wint opnieuw Kristallen Fiets, Keisse beste knecht

Foto: Sirotti

In België heeft Greg Van Avermaet de uitverkiezing om de Kristallen Fiets gewonnen. De renner van BMC liet in de verkiezing Tim Wellens en Tiesj Benoot achter zich. Van Avermaet won ook vorig jaar de trofee.

De Kristallen Fiets is een prijs van de Belgische krant Het Laatste Nieuws. De jury bestond uit wielerjournalisten, oud-winnaars en wielercoryfeeën. Het was de 24ste keer dat de uitverkiezing plaatsvond. Van Avermaet won eerder al de titel van Flandrien van het Jaar, een uitverkiezing van Het Nieuwsblad.

Laurens De Plus werd verkozen tot beste jongere. Het rondetalent werd dit jaar achtste in de Ronde van de Toekomst en vierde in de Vredeskoers. Volgend jaar maakt hij zijn profdebuut voor Etixx-Quick Step. Iljo Keisse werd door het publiek net als vorig jaar verkozen tot beste knecht en ontving de ‘Kristallen Zweetdruppel’. Walter Planckaert van Topsport Vlaanderen-Baloise mag zich net als vorig jaar beste ploegleider noemen.

Kristallen Fiets 2015
1. Greg Van Avermaet 726 punten
2. Tim Wellens 398 punten
3. Tiesj Benoot 292 punten
4. Wout van Aert 254 punten
5. Philippe Gilbert 228 punten

Dit artikel delen:

1 Reactie

zoetepap 3 december 2015 om 16:35

Enige nuance; beste ploegleider ; Walter Planckaert ipv Sergeant of Lefevere is enigszinds verrassend. Van Aert trouwens vierde en nipt geen podium. Boeckmans was present en Lefevre ontstemd dat hij zonder overheidssteun niet wint van Planckaert. Sagan die in een videoboodschap Van Amermaet feliciteerd en tot revanche uitdaagt in tour2016.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair