Godrie hoopt op profcontract

Godrie hoopt op profcontract

foto: Marcel Koch

donderdag 4 februari 2016 om 18:16

Stan Godrie blijft in 2016 bij Rabobank, maar moet daarna op zoek naar een nieuwe werkgever. De 23-jarige crosser hoopt het komende jaar daarom een profcontract in de wacht te slepen, vertelt hij aan BN/De Stem.

Meer bewijzen
De veldrijder uit Zundert is de huidige Nederlandse beloftenkampioen op de weg. Daarnaast maakte hij deze winter zijn debuut tussen de elite-crossers, maar daar wil het nog niet echt vlotten. “Zeker op een vlakke modderomloop zoals zondag in Hoogstraten kom ik nog tekort. Dat is dus een punt waarop ik me wil ontwikkelen en verbeteren. […] Ik wil me graag bewijzen om een profcontract af te dwingen.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

SolerEritrean 4 februari 2016 om 18:22

Hij rijdt gewoon een heel mooi WK en je ziet dat hij echt wel de techniek heeft. Zakt er gewoon soms nog wat door, zou wel kunnen verbetere mits een goede zomer. Nederland heeft gewoon een veldritteam nodig!

Vinokourov 4 februari 2016 om 18:30

Er was toen een tijdje dat AA Drink, volgens mij reden Groenendaal, van Amerongen en van Ijzendoorn voor. Zoiets hebben renners als Godrie en van Amerongen (in huidige vorm) nodig, anders zit een profcarriere er niet (meer) in.

Mark91 4 februari 2016 om 18:44

Zal mij niks verbazen als hij met Groenendaal en vd Haar naar Marlux gaat!

Verweggistan 4 februari 2016 om 19:00

Godrie rijdt meestal top 20 in de WB en zijn uitslagen laten een stijgende lijn zien, en wordt 13e op zowel het EK als het WK, dat is gewoon goed voor een eerste seizoen bij de profs. In de Bpost en SP valt het wat tegen.

Gebruikersnaam 4 februari 2016 om 19:13

Hij heeft het wel duidelijk moeilijker dan de anderen die zijn overgestapt. Sweeck, Vanthourenthout, Venturini, Aerts,…

HoofdIsVrij 4 februari 2016 om 20:41

Godrie en ook Van Amerongen, Van Kessel en alle beloften van Rabobank zouden weleens allemaal gedwongen worden om te stoppen als er geen nieuw Nederlands team komt.

Verweggistan 4 februari 2016 om 21:54

Van Amerongen en Van Kessel liggen voorlopig nog onder contract bij Fidea.
ZZPR sponsort, in samenwerking met Jo Piels Van den Brand, Van Leeuwen en Bosman (die naar de weg overstapt), hopelijk komt daar een plaats vrij. Het zou wel mooi zijn om een Nederlands veldritteam te hebben, met bijv 3 profs en 4 beloftes. Van den Brand, Godrie, Wubben, en de beloftes Nieuwenhuis, Wouters, Budding en Gosse Van der Meer. Kunnen we daar geen tientjesactie voor beginnen ;)

SolerEritrean 4 februari 2016 om 22:42

@verweggistan

7 renners onder contract, moet lukken.

Plaggie 5 februari 2016 om 09:56

Wubben stopt, dus poen voor 6 is genoeg.

Niko1995 5 februari 2016 om 18:47

Voordeel van Sweeck, Vanthourenhout, Aerts en Venturini is denk vooral dat zijn in een eliteploeg zitten. Waardoor trainingspartners een hoger niveau hebben. Hierdoor ontwikkelen ze sneller. Zou misschien voor Lars van der Haar leuk zijn om een Nederlandse ploeggenoot te hebben. Kent Godrie nog van het Raboteam

Headlines

Materiaalzone

Populair