Giro 2023: Coronagolf bij Soudal Quick-Step, nog eens vier renners geven op
foto: Cor Vos
woensdag 17 mei 2023 om 09:29

Giro 2023: Coronagolf bij Soudal Quick-Step, nog eens vier renners geven op

Soudal Quick-Step zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. De Belgische formatie moest eerder al de opgave van Remco Evenepoel slikken, maar nu kampt de ploeg met een ware corona-uitbraak. Jan Hirt, Mattia Cattaneo, Josef Černý en Louis Vervaeke zijn positief op corona en verlaten dan ook de Giro.

Bij een nieuwe testronde kwamen maar liefst vier positieve coronagevallen aan het licht. Het gaat om Hirt, Cattaneo, Černý en Vervaeke. Deze renners kunnen niet meer verder en zo blijven er (voorlopig) maar drie coureurs van Soudal Quick-Step over in deze Giro. Ilan Van Wilder, Pieter Serry en Davide Ballerini testen voorlopig nog negatief op COVID-19.

“Na de positieve coronatest van Remco op zondagavond, hadden we op maandagochtend nog twee renners die zich niet goed voelden”, legt ploegarts Toon Cruyt uit op de website van Soudal Quick-Step. “Na een sneltest waren ze nog negatief op corona. Daarna hebben we een PCR-test uitgevoerd op de zeven coureurs, waarvan er vier positief bleken.”

“We zullen de overgebleven renners blijven monitoren. Dit doen we ook bij de nog aanwezige stafleden”, aldus Cruyt. De Giro d’Italia heeft nu al afscheid moeten nemen van maar liefst 31 renners.

Uitvallers

Etappe 4
Etappe 5
Etappe 6
Etappe 7
Etappe 8
Etappe 9
Etappe 10
Etappe 11
Etappe 12
Etappe 13
Etappe 14
Etappe 16
Etappe 18
Etappe 19
RIDE Magazine
79 Reacties
Sorteer op:
17 mei 2023 09:31
Dit is geen verrassing als je zag hoe ze in de helikopter zaten.
    17 mei 2023 09:35
    Dat klopt, maar achteraf praten is altijd makkelijk natuurlijk. Corona moet geaccepteerd worden in de vorm zoals hij nu is. Zelf bij ons in het ziekenhuis laten we alles los. Geen bescherming meer nodig. Wat corona doet op een topsportlichaam is voor mij abracadabra. En zoals altijd gezegd wordt: ' ziek is ziek' lekker naar huis en sterker terug komen.
    17 mei 2023 09:43
    Quote:
    Wat corona doet op een topsportlichaam is voor mij abracadabra


    Misschien kun je het daar beter bij laten?
    17 mei 2023 09:47
    Nou verklaar je nader. Speculeren is makkelijker dan typen voor je. We hebben hier de kenner onder ons.
    17 mei 2023 09:53
    Achteraf bekeken was de helikoper toch niet zo'n goed idee?!
    17 mei 2023 10:11
    Cycling, is dit leedvermaak? Watch out for karma.
    Renners eten ook samen aan tafel, zitten samen in de bus, enzovoort…
    Die helicopters hebben inderdaad gezorgd voor een non level playing field.
    17 mei 2023 12:38
    "En zoals altijd gezegd wordt: ‘ ziek is ziek’ lekker naar huis en sterker terug komen."

    Blijkbaar geldt dat niet bij Quickstep, want zieke renners die (in eerste instantie) negatief op corona testen zijn wel gewoon gestart. Quikstep en al die andere ploegen laten renners gewoon rijden met bijvoorbeeld Influenza, want daar is geen test voor. Als er een virus is dat gigantisch onderschat wordt, dan is het influenza wel.

    De ploegen doen enkel panisch bij corona en halen bij een negatieve test de schouders op. Deze wat zieke renners zouden ongetwijfeld van start zijn gegaan als ze geen positieve PCR test hebben afgelegd.
17 mei 2023 09:39
Best eerst een bewijsje doorsturen naar de sloveense wielerbond
17 mei 2023 10:41
Het is gewoon tijd voor de 6e booster, want dan zijn ze weer goed beschermd aldus de "wetenschap''. Vaccineren? je doet het voor het peloton!
    17 mei 2023 10:58
    Als zo'n booster ook daadwerkelijk zou werken tegen de laatste varianten van het virus, zou het een uitkomst zijn. Maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat bij elke campagne eerst oude voorraad wordt opgemaakt, waardoor we achter de feiten aan blijven lopen.
    17 mei 2023 12:59
    Gewoon elk kwartaal een boostershot. De schoorsteen moet blijven roken bij de vaccin fabrikanten. Uiteindelijk wordt het klimaatprobleem daar ook mee opgelost!
17 mei 2023 09:45
Zo dat gaat wel erg hard zo binnen een ploeg.
Dan mag Jumbo nog van geluk spreken achteraf dat hun positieve gevallen allemaal (tot nu toe) voor de giro was.

Voor de overige renners in het peloton één advies: Blijf doortrappen zolang je niet ziek bent, je kan zomaar de Giro winnen:)
17 mei 2023 09:31
Het bericht waarvan je wist dat hij zou komen helaas
17 mei 2023 09:34
Helaas niet eens verrassend meer. In dit tempo zal er maar een klein pelotonnetje het einde van de Giro halen.
17 mei 2023 09:35
Tour de France ploeg.
17 mei 2023 09:37
Dat is spijtig maar geen verrassing helaas. Als je gisteren zag hoe Cattaneo en Vervaeke keihard uit het wiel gereden werden door de Marchi dat was toch al opvallend.
    17 mei 2023 09:38
    Ach ze verbloemen er gewoon mee dat de ploeg ook niet zo sterk was
17 mei 2023 09:54
Als je zag hoe Remco er uit zag na die tijdrit, weet je genoeg. Thuis zeiden wij direct ook tegen elkaar dat hij er slecht uitzag. Hij recupereert normaal heel snel, en van zo'n tijdrit van die afstand is het niet normaal dat dit hem zo aftekende.

In elk geval veel beterschap aan de renners.

En aan alle roepers aan de zijkant, we vergeten niet wat er met o.a. Colbrelli gebeurd is.
17 mei 2023 09:54
En ons Sloveens direkteurtje Martin Hvastija maar roepen dat Evenepoel een overschatte renner is. Vlasov zal dat in zijn ogen ook wel zijn.

Ik vrees overigens dat er nog velen zullen volgen en dat Soudal Quickstep deze week de gehele ploeg naar huis stuurt. Heel jammer voor de GIRO. Het bepaald door de afwezigheid van toppers als Evenepoel en Vlasov en wie weet straks nog meer de koers. Heel, heel erg jammer.
17 mei 2023 09:32
Dat hakt er behoorlijk in. Hopelijk blijven andere teams enigszins gespaard.
    17 mei 2023 09:48
    Ik heb er weinig hoop op. Met dat snertweer en verminderde weerstand wordt het een slagveld.
17 mei 2023 09:54
SOQ kan zijn klimmersploeg op deze manier misschien wel goed prepareren voor de Tour?
    17 mei 2023 09:56
    Inderdaad is er nu wel de mogelijkheid, om zich voor te bereiden voor de Tour. Alleen daarom misschien wel verstandig om de gehele ploeg uit de GIRO te halen.
    17 mei 2023 09:58
    Gaan ze volgens mij niet doen. Tenminste als ik de geluiden van gisteren aan de bus hoorde.

    Het is te lastig om renners op een goede manier klaar te krijgen voor de TdF nadat ze op deze manier hebben toegewerkt naar een Giro die ze ook nog eens ziek moeten verlaten.
    17 mei 2023 10:03
    interessant punt wat je maakt, echter hoe ga je de overige renners tevreden houden? De sprinters, Alaphilippe, Asgreen enzovoorts.
    Daarnaast ook realistisch zijn dat de klimploeg kwalitatief ook niet sterk genoeg is voor de tour.
    Mijn inziens Evenepoel naar de tour laten gaan als 'joker'. Geen druk op klassement, laat hem een ritje uitzoeken (of meerdere), meewerken in de sprinttrein en simpelweg gewoon eens de druk in en rondom de tour ervaren.
    17 mei 2023 10:04
    @hjjanssen1973 als SQS nu met een klimmersploeg naar de Tour gaat, zullen er veel renners teleurgesteld zijn. Bovendien kan dit weleens negatieve gevolgen hebben voor het verlengen dan wel aantrekken van nieuwe renners. Ik weet dat het overmacht is, maar om de volledige Tour selectie om te gooien lijkt mij niet verstandig. Bovendien deze renners moeten uitzieken en hebben net als Evenepoel een maandenlange voorbereiding opzitten. Ze zitten er echt niet op te wachten om over een week weer een maand op hoogte te gaan. Hun eerste wedstrijd zal dan ook de Tour zijn.
    17 mei 2023 10:14
    Probleem is dat Evenepoel niet zonder druk naar Frankrijk kan. Start is in Baskenland, de streek waar hij al jarenlang huis houdt. Stel je voor dat hij geel zou pakken, dan weet je wat er in Belgie gaat gebeuren. En bewust in de remmen knijpen, daar is hij het type niet voor.

    Als er de eerste 3 etappes massasprints waren, dan was het simpel. Goeie kopbeurten doen, je er op 5 km door laten zakken en jezelf meteen op 5 minuten zetten. Dan was alle discussie meteen klaar.

    Maar nu... Nee, ik zie hem dus ook niet naar de TdF gaan.
    17 mei 2023 10:17
    Alaphilippe en Asgreen worden gewoon topknechten heuvelop resp. op het platte bij een fris aantredende REVKET in de tour. Die eerste heeft in Luik al aangetoond dat prima te kunnen en kan je sowieso als agressieve pion mee naar voren sturen, de tweede is een baradour met zeer geringe eigen kansen in de tour.

    Meer de lul zal dan de spurter van dienst worden: Morkov en Asgreen, dat zal het zo zijn ongeveer.
    17 mei 2023 10:18
    Deze klimmers hebben weinig te zoeken in de Tour.
    17 mei 2023 10:21
    Tuurlijk hebben deze klimmers wel wat in de tour te zoeken, het gaat niet alleen om de laatste 10k op de laatste klim maar ook alles daarvoor.
    17 mei 2023 10:41
    Lijkt voorlopig weinig animo bij de ploeg om hem naar de Tour te sturen. Waar hij normaal maniakaal toewerkt naar een doel, zien ze een wait-and-see-houding nu niet zitten. Ook al om de doelen erna niet te hypothekeren. Zal enkel Tour worden voor Evenepoel als hij in topconditie kan afzakken, vermoed ik.

    Denk dat er verder weinig renners zijn binnen de ploeg die nu veel eisen kunnen stellen voor de Tour. Veel mannen die al een tijdje weinig potten breken, met Evenepoel als enige die er staat in de grote koersen. Ook met oog op versterking voor de rondes, hoeft niet zo nodig elk van die renners verlengd te worden denk ik.

    Buiten Alaphilippe (toch die van een paar jaar geleden en vergeet niet dat Pogacar, MVDP, WVA, Pidcock, enz. ook meedoen) en een sprinter zijn er ook weinig mannen in de ploeg met veel kansen op eigen succes.
    17 mei 2023 12:34
    Kwatongen zouden kunnen beweren dat dit precies het plan is achter deze strategische terugtrekking…
    17 mei 2023 13:32
    Als je de namen hoort die met Alaphilippe op hoogtestage zijn, denk ik wel dat je er daar enkele kan uit schrappen
17 mei 2023 09:58
Iedereen, werkelijk iedereen die nog aanwezig is in deze Giro denkt nu bij zichzelf “wauw. ik kan zomaar de Giro winnen…”
17 mei 2023 10:21
We zitten halfweg, en er zal alleen maar een toename van het aantal uitvallers zijn, dat is nu wel duidelijk. Te elfder ure genomen maatregelen komen onherroepelijk te laat.

Vanaf hoeveel uitgevallen renners wordt de Giro gecancelled, vraag ik me af? We zitten aan 32. Gezien hetgeen nog moet komen qua parcours zal het voor velen die nu blijven rondrijden met COVID (die zijn er, maak jezelf niks wijs) logischerwijs einde verhaal zijn in de derde week. 100 uitvallers, is dat een overdreven schatting?
17 mei 2023 10:39
Zet Tesfatsion (Trek) ook al maar in het rijtje @Redactie.

:(
17 mei 2023 11:07
De Volgende ziek: Natnael Tesfation. Het gaat nu toch wel erg hard.
17 mei 2023 09:32
Dan blijkt een helikopter misschien toch achteraf risicovoller te zijn dan een gondel van een kabelbaan. Hopelijk kan van Wilder nog iets moois van zijn talent laten zien.
    17 mei 2023 09:36
    In de gondel had je de ramen open?? ;-)
    17 mei 2023 09:47
    Van Wilder zat ook in de helikopter toch? Zal wel niet lang meer duren dan ;)
    17 mei 2023 09:55
    Van Wilder zat dichter bij de ventilator.
    17 mei 2023 09:59
    Ze hoestten over v. Wilder heen...
17 mei 2023 10:13
Het extreme weer is toch ook wel een extra factor - Cesena is twee dagen na de tijdrit helemaal onder water gelopen.
17 mei 2023 13:23
Stel dat Hart nu opnieuw de Giro zou winnen... Zou er ooit al een renner 2 grote rondes gewonnen hebben waarbij men alsnog serieuze vragen zou hebben over zijn kunde?
    17 mei 2023 13:33
    Ik vind de Hart van destijds toch wel iets anders dan de Hart van dit jaar. Nu lijkt hij op basis van zijn voorseizoen gewoon beter dan toen. En staat hij bij mij al vanaf het begin bij het rijtje favorieten.

    Als hij wint, of heel kort eindigt, ben ik mijn serieuze vragen over zijn kunde zeker kwijt.
    17 mei 2023 13:49
    Mee eens hoor, maar toch zal er altijd dat Corona-randje omheen hangen vrees ik voor hem, zeker als een Roglic, Thomas, Almeida,... ook nog zouden moeten afhaken.
    17 mei 2023 14:01
    Hart is volgens mij gewoon het volgende topproduct uit de serie Wiggo, Froome, Thomas. Zit nu bij de toppers en zou me niets verbazen wanneer ze hem aankomend jaar als tourspeerpunt inzetten.
    17 mei 2023 15:44
    De stelling kan voor dit jaar alvast in de koelkast...
17 mei 2023 09:40
Tsja..

Het wielrennen staat wel echt op een kruispunt wat bij betreft: hoe nu verder in een wereld waar Covid nu eenmaal bestaat en nooit meer weg gaat. Op de huidige manier verder geen is duidelijk geen optie wanneer er elke grote ronde tientallen renners naar huis moeten. Dus wat nu?

- Erkennen dat grote rondes gewoon geen bestaansrecht meer hebben en te zwaar zijn?
- Zorgen dat renners niet zo extreem scherp staan waardoor ze extreem vatbaar zijn?
- Minder strenge maatregelen wat betreft testen?

Zeg het maar, ik zou de oplossing niet zo snel weten. Maar wat ik wel weet is dat deze Covid-loterij helemaal niks meer met leuke sport maken. Ik en velen anderen haken dan wel af met kijken...
    17 mei 2023 09:45
    Testen en dan? Covid was in de eerste vorm extreem gevaarlijk. Nu is deze 1000x of meer gemuteerd en afgezwakt, gelukkig! Maar dan test je positief en wat dan? Zoals ik hierboven al aan gaf ik weet niet wat het doet met een topsportlichaam. Maar Evenepoel wint er potverdorie nog een tijdrit mee. Ongekend!
    Hopelijk gaan de medische teams van de ploegen en de organisaties de koppen bij elkaar steken en een beleid schrijven..
    17 mei 2023 09:47
    Het weer in deze Giro speelt natuurlijk ook niet in het voordeel. Maar daarnaast moet RCS zich misschien eens afvragen wat het nut is van die vele lange etappes. Naast 6 200+ km etappes zijn er ook nog 5 190+ km etappes. Giro is altijd wel al de extreemste ronde geweest, maar misschien moet de UCI toch maar eens regels opstellen voor grote rondes. Max. x-aantal dagen 200+km, … Ook ieder jaar weer het schrappen van hoge bergtoppen wegens sneeuw. Als de kans zo klein is dat de top sneeuwvrij is, waarom dan het risico nemen…
    17 mei 2023 10:09
    Het kruispunt valt toch wel mee? Het is dit keer gewoon een samenloop van omstandigheden die normaliter niet in zo een extreme mate voorkomt.

    Wat ze tegen corona kunnen doen weten ze allang, alleen maken ze er geen volledig gebruik van. Met de vele besmettingen voor de start van de Giro had je al kunnen uitrekenen dat het feestje met corona in de Giro door zal gaan. Als je dan niet volledig met mondkapjes gaat werken en de renners niet maximaal isoleert dan weet je gewoon dat het kan gebeuren.

    Daarbij kan ik mij in geen jaren herinneren dat we ooit zoveel regen hebben gehad in de Giro. Dit is niet goed voor je weerstand en maakt je vatbaarder om ziek te worden. Helaas is het weer niet te voorspellen en kan je niet even een extra vetlaagje van te voren gaan kweken om minder vatbaar te zijn. Tenslotte hadden ze 1/2 maanden geleden juist nog last van droogte in Italië.
17 mei 2023 09:55
Bij aanvang van de tour Corona maatregelen nemen. Mondkapjes enz. ook tegen griep enz. Vooral naar mate de laatste week zijn de renners verzwakt en hebben minder weerstand.
    17 mei 2023 10:05
    Juist door 3 jaar aan maatregelen, mondkapjes, etc hebben de renners hun afweer- en immuunsysteem flink verzwakt. En profwielrenners leven al op het randje wat betreft gezondheid.

    Nou, 1+1 =2. Dan krijg je dit dus.

    Beste optie lijkt mij om gewoon terug te gaan de situatie van voor 2020. Stop met alle maatregelen. Stop met testen. Accepteer dat er nou eenmaal ontzettend veel virussen en andere dingen zijn waardoor je ziek kan worden en dat Covid er slechts eentje in een hele lange lijst is.

    Ben je ziek en kan je niet meer fatsoenlijk mee dan stap je af, anders ga je gewoon door. Zoals het altijd is geweest.
    17 mei 2023 10:19
    "Ben je ziek en kan je niet meer fatsoenlijk mee dan stap je af, anders ga je gewoon door. Zoals het altijd is geweest. "

    Niet elke virus of bacterie is het zelfde. Dat maakt juist dat er per situatie gekeken moet worden wat juist is. Mogelijke problemen met je hart is geen kattenpis, maar omdat Hnak maar vind dat je door moet fietsen tot het niet meer gaat moet het maar zo zijn dat je problemen krijgt met je hart?

    Als het een virus of bacterie is waarvan je weet dat er geen risico's bij zijn, dan prima. Maar iets waarvan we het nog niet weten of waarvan al eerste indicatoren zijn dat het problemen oplevert, dan per direct afstappen. Dat is topsport en het vermaak van ons totaal niet waard.
17 mei 2023 11:49
Zolang iedereen de hoax van covid gelooft zal deze stupide voorstelling voortduren. Griep was opeens foestie naar 0 en toen kwam er zogenaamd iets nieuws met dezelfde symptomen. Het is zo heftig dat je er zelfs een tijdrit mee kan winnen. Het hele peloton 5x of meer volgespoten met een totaal onbekend middel, hele dagen mondkappen, testen, en dan nóg 'besmet' raken. Het is gewoon lachwekkend, mensen die hier in geloven roepen deze dommigheid over zichzelf af. Renners en ploegen zijn bang om een statement te maken, want oooh... dan ben je een wappie en trekken sponsoren zich terug, maar wees niet bang, kijk naar Novak Djokovic, staan voor je principes wordt beloont!
    17 mei 2023 11:54
    Hear, hear!
    17 mei 2023 12:06
    haha, hoe zet je jezelf voor lul deel 1.

    Griep was foetsie omdat Covid veel besmetterlijker is en de griep verdrong

    en toen kwam zgn iets nieuws = ik denk dat Covid niet bestaat
    17 mei 2023 12:18
    Hoax en Covid in één zin? Check: niet serieus nemen.
    17 mei 2023 12:22
    @ Raul. Zelf heb ik vanaf dag 1 nergens aan meegedaan, nooit een mondkap gedragen, getest, geen prikken en gewoon in contact gebleven met mensen, elke dag lekker sporten en geen kuchje gegeven, voel me topfit.

    Mensen zoals jij hebben waarschijnlijk alle maatregelen gevolgd, zichzelf 5x vol laten spuiten en dan nog besmet raken, en dat noem je slim?!

    Mij maakt het niet uit, blijf lekker het nos journaal kijken en dat napraten. Iedereen die hier nog aan meedoet staat in een denkbeeldige kooi waarbij de overheid heeft gezegd, je moet daarin blijven, want daarbuiten is het gevaarlijk. Ik sta daarbuiten lekker te springen en kan je melden dat er niets aan de hand is.
    17 mei 2023 12:35
    Wat een niveau, iets voor ON?
    17 mei 2023 14:46
    @raul en sprintmaster

    Jullie niet inhoudelijke commentaren raken mij niet. Mensen met mijn instelling zouden nu nog op de fiets zitten en strijd leveren tot de laatste etappe. Mensen zoals jullie stappen zonder ziek te zijn af en gaan thuis zitten. Dat is het verschil en iedereen kan wel raden met welke groep je uiteindelijk iets gaat bereiken in de samenleving.
17 mei 2023 09:42
Waardeloze Giro zo.

Je zou haast willen voorstellen om alle Tour de France-renners nu een spuitje Corona te geven zodat deze ellende in juli niet nog eens voorkomt.
    17 mei 2023 09:55
    Toch denk ik dat de weersomstandigheden in de Giro het er ook niet beter op maken. In de tour is dat vaak wel wat prettiger.
    Ik rijd liever in zeikende regen dan in 37 graden. De TdF heeft ander weer, niet persé prettiger weer.
    17 mei 2023 10:48
    Zoiets heet toch “vaccineren”? Verder zie je met COVID besmettingen van mensen die een andere of dezelfde variant al gehad hebben. Hoe dan ook is het een slecht idee om mensen preventief met het echte virus te besmetten, je zadelt iemand zomaar op met long covid of erger…
17 mei 2023 09:47
Gisterenmiddag bij de ploegbus vond ik al dat de ploeg eruit zag als een stelletje coronalijers. Verkleumde skeletjes met dikke randen onder de ogen. Ik zei dat nog tegen mijn vrouw.

En helaas had ik het bij het rechte eind. Jammer voor de ploeg, jammer voor die mannen. Maar ergens te verwachten als je door de inspanningen en het slechte weer aan de randen van je weerstand zit en je een coronapatient in je midden hebt gehad.

Overigens test de volledige staf nog wel negatief heb ik uit betrouwbare bron vernomen.
17 mei 2023 10:18
Toevallig de hele Tourploeg eerder naar huis ;-)

Blijf het vreemd vinden dat sommige ploegen een renner bij een positieve test sowieso maar huis sturen. Vroeger reden ze gewoon door met een snotneus, verkoudheid. Dan verloor een renner wat tijd, kwam er soms weer overheen (en soms niet) en dan hoorde je later dat dat zijn slechte dagen waren geweest. Dat iedere renner wel eens wat tegenkomt in een grote ronde. En dan ging de koers gewoon verder. Hamilton heeft nog wel eens met een kleine breuk de Tour uitgereden. Ten Dam reed als een mummie de Tour uit. En nu gaat Evenepoel naar huis terwijl hij de wereldtop klopt in een tijdrit met 50 p/u. Niet omdat hij ziek is maar omdat een testje hem vertelt dat hij bang moet zijn. Nog steeds levend in het achterhaalde idee dat Covid een gevaarlijker virus is dan een doorsnee infectie.
    17 mei 2023 10:28
    Jij bent zo’n fake news roeptoeter. Wel, het moet nu maar eens gedaan zijn met die roeptoeters. Zolang er volgens de heersende wetenschap ernstige risico’s verbonden zijn aan een COVID-besmetting, handelen we er best met z’n allen naar, hoe jammer het ook is dat de sport er onder te lijden heeft. Voor mij is er geen hol aan als topsporters zulk risico naast zich neerleggen, zie Colbrelli. Dat zijn mensen met een familie. En nogmaals, fake news roeptoeters kunnen we missen als kiespijn.
    17 mei 2023 10:43
    Bepaal jij lekker voor de renners wat verstandiger is tdfan. Of zeg iets nuttigs, of zeg niks
    17 mei 2023 10:57
    Zodra je een virus binnen krijgt begint je lichaam er meteen tegen de vechten. Het ene virus is zo uitgeschakeld, het andere duurt langer (en sommige lukt gewoon helemaal niet). En dit verschilt nog eens van persoon tot persoon. Maar je immuun systeem begint te werken, en dit kost energie. Energie die je niet in kracht kunt stoppen.

    Dat je geen ziekteverschijnselen hebt, wil niet zeggen dat je lichaam niet hard aan het werk is, en dat je gewoon minder kracht hebt.

    En als je de beste tijdrijder bent, en je normal met gemak wint, wil niet zeggen dat je niet kan winnen als je iets onder de leden hebt. Het kost alleen veel meer energie, en mischien win je daardoor maar net met 1 seconde.

    Je kan het vergelijken met hooikoorts. Door pollen wordt je immuun systeem getriggerd. Dit uit zich in verschillende vormen, de 1 rode ogen, andere niezen en loopneus, of een combinatie van vele dingen.

    Ik zelf, geen rode ogen meer, niet niezen, geen loopneus. Maar vroeger kwam ik bed niet uit, het ging gewoon niet (intussen begonnen met immuuntherpay, dus ik kan meer). maar als ik nu fiets, dan ben ik niet vooruit te branden. mijn benen willen niet meewerken. Is het een vochtige regenachtige dag, en er is niks aan de hand, en ga ik weer als een speer.

    maar zie je me op een zonnige pollen dag fietsen, dan zal je gauw denken, wat gaat die gast langzaam, laat hem effe beetje doorfietsen. Maar het gaat niet.

    En zo is het dus ook met virussen. je hoeft geen ziekte verschijnselen te hebben, om toch niet te kunnen doen wat je van je lichaam vraagt omdat je immuun systeem keihard aan het werk is.

    En in de topsport komt dit nog meer tot uiting, omdat de verschillen aan de top zo klein zijn, dat elke energie die je niet in het wedstrijd element kan stoppn wordt afgestraft door de tegenstander.

    En ja vroeger reden ze inderdaad door, maar vroeger zat men in asbest te zagen en boren, alleen weten we nu dat dat niet echt handig is.
    17 mei 2023 11:53
    Het blijft bijzonder hoe gewillig sommigen zichzelf voor schut zetten...

    "Niet omdat hij ziek is maar omdat een testje hem vertelt dat hij bang moet zijn. Nog steeds levend in het achterhaalde idee dat Covid een gevaarlijker virus is dan een doorsnee infectie."

    1. Wat is "een doorsnee infectie"? Elke infectie heeft invloed op het lichaam, omdat het lichaam energie gebruikt om de infectie te bevechten. Energie die je dus niet om kan zetten in wattages trappen. Zelfs een kiesontsteking zorgt voor verminderde prestaties.
    2. Covid is nu een griepvariant. Met griep rijden is niet goed voor het lichaam, je weet wel, dat vlezige omhulsel waar jouw niet al te grote brein in huist, waarmee een topsporter het zijn hele carrière moet doen. Zuinig op zijn dus.

    Het is echt niet zo moeilijk mensen.

Reacties zijn gesloten.