Giro 2022: Israel-Premier Tech rekent in de sprints op Giacomo Nizzolo

maandag 2 mei 2022 om 15:18
Giro 2022: Israel-Premier Tech rekent in de sprints op Giacomo Nizzolo

foto: Cor Vos

Israel-Premier Tech heeft zijn selectie voor de komende Giro d’Italia naar buiten gebracht. De formatie hoopt met Giacomo Nizzolo succesvol te zijn in de etappes die eindigen in een sprint. De Italiaan boekte vorig jaar zijn eerste ritoverwinning in de Ronde van Italië.

Israel-Premier Tech zal voornamelijk voor ritzeges strijden in de komende Giro. De ploeg heeft geen uitgesproken kopman voor het klassement, maar richt zich met Nizzolo vooral op de sprintetappes. De Italiaan is nog op zoek naar zijn eerste zege van het seizoen. De rappe Italiaan verzamelde de voorbije maanden al enkele ereplaatsen, maar was ook enkele weken uit de roulatie na een valpartij in Milaan-San Remo.

Nizzolo deed in de Tour of the Alps de nodige koershardheid op richting de Giro en testte afgelopen zondag in Eschborn-Frankfurt nog een laatste keer zijn (sprint)benen. De 33-jarige renner kwam in de Duitse eendagsklassieker niet verder dan een achttiende plaats en hoopt in de Giro uiteraard beter voor de dag te komen. De sprinttrein van Nizzolo oogt sterk, met Jenthe Biermans, Alexander Cataford, Matthias Brändle, Alex Dowsett, Reto Hollenstein en Rick Zabel.

Paarse puntentrui
“We trekken volledig de kaart van Giacomo”, laat ploegleider Oscar Guerreiro weten in een persbericht. “We hebben de ploeg op hem afgestemd en het is duidelijk dat we mikken op etappezeges. We denken daarnaast aan de paarse puntentrui. Giacomo heeft die al twee keer mee naar huis genomen en we geloven erin dat hij dat nog een keer kan doen.” Nizzolo vult aan: “Ik ben er klaar voor en ik kan niet wachten om te koersen.”

Nizzolo was vorig jaar succesvol in de Giro – foto: Cor Vos

In de heuvel- en bergetappes is het uitkijken naar Alessandro De Marchi. De inmiddels 35-jarige Italiaan droeg in de Giro van vorig jaar, voor het eerst in zijn carrière, de roze trui. Rasaanvaller De Marchi mocht uiteindelijk twee dagen in het felbegeerde kleinood rondfietsen. Het was voor De Marchi overigens een Giro met twee gezichten, want in de twaalfde etappe moest hij opgeven na een zware val.

voor

Dit artikel delen:

15 Reacties

Dario Koelkast 2 mei 2022 om 15:28

Dan had ik toch ook een Bevin meegenomen, redelijk in vorm en dan heb je ook mogelijkheden in andere ritten.

0
Kannibaal 2 mei 2022 om 15:36

Nizzolo favoriet voor de puntentrui, lijkt mij.

0
Ragnar Lolbroek 2 mei 2022 om 15:40

Dan toch omdat hij er als enige een doel van maakt bij de sprinters. Vorige zondag moest hij lossen op de klim en wordt hij pas 18e. Straalt niet echt topvorm uit dan volgens mij

0
Sjonge Jonge 2 mei 2022 om 15:41

Werd er gisteren in Eschborn Frankfurt toch anders al vroeg afgereden op een niet al te serieus heuveltje en zijn sprints dit jaar zijn ook nog niet om over naar huis te schrijven.
Wel een hele ploeg in dienst, dus die zullen alles doen om hem terug te laten keren mocht hij gelost worden en goed in positie brengen voor de sprint.

0
Turtlehead 2 mei 2022 om 15:44

Nee, die moet voor Matje zijn dit jaar, dat kan toch niet anders (of hij moet, zoals ik al langer vermoed, na twee weken afstappen vanwege ’te weinig basis voor twee grote rondes’).

0
bswinkelss 2 mei 2022 om 16:23

@turtlehead: matje gaat naar alle waarschijnlijkheid niet meedoen in de massasprints, dus dan gaat het lastig worden om de paarse trui te pakken. Uitrijden gaat hij naar alle waarschijnlijkheid wel doen.

0
nasibal 2 mei 2022 om 16:29

@Bartje Swinkels

Is dat iets wat jij weet, of iets wat jij denkt? Voorlopig heb ik namelijk nog geen communicatie hierover gezien ná het wegvallen van Merlier.

0
nasibal 2 mei 2022 om 20:22

@bsswinkelss

Los van dat dit een artikel is van 22 maart, vóór het uitvallen van Merlier staat hier helemaal niets over z’n specifieke plannen. Alleen dat hij uit wil rijden. Nogmaals dus de vraag, weet jij dit, of denk jij dit?

0
Chaba 2 mei 2022 om 15:40

Een uitermate matige selectie voor de Giro zeg.
Naast Nizzolo verwacht ik weinig.

0
FDJ 2 mei 2022 om 16:45

Israël staat niet voor niet op ‘degraderen’ als je dan zo’n team naar de Giro stuurt, tja…

0
Ivan 2 mei 2022 om 15:47

Nizzolo viel zwaar tegen afgelopen zondag maar punten sprokkelen kan hij wel. Zeker niet de sterkste sprinter van het deelnemersveld maar wil je de puntentrui winnen moet je uitrijden en dat kan Nizzolo dan weer wel.

0
nasibal 2 mei 2022 om 16:16

Al is dat ‘uitrijden’ nou juist weer iets wat hij in 6 van zijn laatste 7 grote rondes net niet gedaan heeft.

0
Kopinkas 2 mei 2022 om 17:03

Giro rekensommetjes met Nizzolo:
2+2+2+2+2+2+2+2+2+2+2+1=1

0
Verweggistan 2 mei 2022 om 20:13

Over deze selectie ben ik Nizzo lovend. Matig team.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone