Giro 2022: Groupama-FDJ stuurt omvangrijke sprinttrein mee met Arnaud Démare

woensdag 4 mei 2022 om 11:33
Giro 2022: Groupama-FDJ stuurt omvangrijke sprinttrein mee met Arnaud Démare

foto: Cor Vos

Groupama-FDJ heeft, als allerlaatste ploeg, zijn selectie voor de Ronde van Italië bekendgemaakt. Het team zet vol in op sprinter Arnaud Démare. De Fransman kan rekenen op de steun van diverse renners om hem in stelling te brengen voor de massasprints.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Een van die renners is de Nederlander Ramon Sinkeldam, die sinds 2018 in Franse dienst rijdt en een van de belangrijke mannen in de sprinttrein van Démare is. Jacopa Guarnieri, Ignatas Konovalovas, Tobias Ludvigsson, Miles Scotson, Clément Davy en de Hongaar Attila Valter staan ook aan de start van de Giro. Voor Valter, die vorig jaar veertiende in het eindklassement werd, zullen de eerste drie etappes een thuiswedstrijd zijn. De koers begint dit jaar namelijk in Hongarije.

Démare won in 2020 de paarse trui in de Giro d’Italia. Hij versloeg toen Peter Sagan, mede dankzij vier ritzeges. Dit jaar wist de Fransman nog niet te winnen. In Tirreno-Adriatico was hij er met een tweede plaats in de derde etappe al wel dichtbij.

voor

Dit artikel delen:

6 Reacties

Geel Zwarte Bril 4 mei 2022 om 11:50

FDJ neemt hier wel veel risico met alle ballen om Demare. Maar goed nu hebben ze voor de rest ook niet veel renners die een klassement kunnen rijden.

Maillot à Pois 4 mei 2022 om 11:58

Onderschat Valter maar niet. Die steekt in supervorm en is nog een stuk gegroeid tov vorig jaar.

Ronellenfitsch 4 mei 2022 om 12:02

Lijkt juist wel logisch. De overige kopmannen in de Tour, en Reichenbach of Molard hier laten rijden om 21e te worden voegt niet veel toe. Alleen zal Valter vaak zelf bidons moeten halen in de bergen

ChefSpijker 4 mei 2022 om 12:15

Juist doordat Valter in supervorm is slaat het nergens op dat hij elke bergrit na de eerste col alleen zal zitten. Had zelf inderdaad een Molard en Badilatti erbij gezet ipv Davy en Ludvigsson. Het selecteren van die laatste twee heeft toch nagenoeg geen effect op het resultaat van Démare. Maar zullen in de bergen alsnog snel afhaken.

Geel Zwarte Bril 4 mei 2022 om 13:13

Precies wat. Chefspijker zegt. Dit team is gewoon het zwakste van de giro. Op
1 na allemaal elke rit in de bus.

Bizziecle 4 mei 2022 om 12:46

Pffff

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair