Gefrustreerde Brajkovic heeft nog geen ploeg: “Het is een harde wereld”

zaterdag 25 oktober 2014 om 12:51
Brajkovic

foto: Sirotti

Het is bijna november, maar Janez Brajkovič heeft nog altijd geen ploeg gevonden. De tijd begint te dringen voor de voormalig winnaar van het Critérium du Dauphiné. “Ik ben nog steeds op zoek”, aldus een gefrustreerde Brajkovič tegenover Cyclingtips.

De Sloveen kent de afgelopen twee jaar veel pech. Vorig seizoen viel hij in de eerste week uit de Tour en dit jaar gebeurde hetzelfde in de Giro. Ondanks een derde plaats in het eindklassement van de Vuelta a Burgos, kreeg Brajkovič geen contractverlenging bij Astana. “Het liefst zou ik nu voor een Amerikaanse ploeg willen tekenen, maar ik heb geen opties. Ik ben niet in de positie om te kiezen.”

“Het probleem was dat mijn (voormalig) zaakwaarnemer pas eind september begon met zoeken naar ploegen. Dan is bijna iedere ploeg al compleet.” Hij besloot vervolgens met oud-prof Baden Cooke een nieuwe zaakwaarnemer in te huren. Het wordt echter lastig om nog een team te vinden. “Uiteindelijk tellen alleen de resultaten”, beseft Brajkovič. “Het is een harde wereld. Als je een slecht seizoen hebt, ga je van top naar flop.”

“Het enige positieve aan deze situatie is dat ik nu weet wie mijn échte vrienden zijn. Al die mensen waarvan ik dacht dat ze mijn vrienden waren, geven nu geen antwoord op mijn berichten. Dat is het meest frustrerende. Maar het leven gaat verder. Het is een erg lastige situatie, maar ik ben niet bereid om op te geven.”

“In 2012 werd ik negende in de Tour. Met een beetje geluk zou ik zesde zijn geworden. Ik denk dat ik nog steeds kan verbeteren. Jammer genoeg kon ik dat de laatste jaren niet laten zien bij Astana. Maar ik ben er zeker van dat ik meer kan dan ik tot nu toe heb aangetoond”, besluit Brajkovič.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone