Geen Tour de France voor Tim Wellens in 2018

maandag 18 december 2017 om 16:27

Tim Wellens - Foto: Sirotti

Tim Wellens zal in 2018 de Tour de France overslaan. Afgelopen jaar was de renner van Lotto Soudal wel actief in La Grande Boucle, maar moest hij vroegtijdig opgeven. “De Ronde van Frankrijk is één van de grootste wedstrijden ter wereld en ik ga er ongetwijfeld nog aan de start staan, maar niet in 2018”, vertelt hij aan Sporza.


Wellens begint zijn seizoen eind januari wederom op Mallorca. Na de Ruta del Sol volgt een deelname aan Omloop Het Nieuwsblad. Hij weet nog niet goed wat hij daar mag verwachten. “Het is moeilijk om ambities te stellen, maar in de BinckBank Tour heb ik al op dergelijke omlopen gekoerst en dat beviel me wel”, geeft hij aan.

Na Parijs-Nice, de Ronde van Catalonië en de Waalse klassiekers volgt een deelname aan de Giro d’Italia. “In de Giro start ik zonder klassementsambities, maar wil ik wel graag een ritoverwinning boeken.” In 2016 won Wellens nog de Girorit naar Roccaraso.

De 26-jarige Belg heeft bij Lotto Soudal een aflopend contract. “Het is de eerste keer dat mijn contract afloopt, dus ik heb nog nooit zo’n situatie meegemaakt. Ik moet nog zien waar mijn toekomst ligt, maar ik ben superblij bij Lotto Soudal. Hopelijk zal mijn toekomst hier ook blijven liggen, maar je weet natuurlijk nooit wat er gebeurt.”

11 Reacties

TykkeThor 18 december 2017 om 17:02

Tof dat hij het in de Omloop gaat proberen. Kan daar best ver komen volgens mij.

dnDaris 18 december 2017 om 17:08

Logisch dat hij de Tour niet rijdt. Kwam dit jaar totaal niet uit de verf. Presteert beter als het minder warm is.

Noud89 18 december 2017 om 17:21

Wellens moet de Tour & Vuelta voor altijd mijden. Hij is een wereldtopper op het momenten dat het niet te warm is, dan moet je geen 21 koersdagen verspillen in rondes waar je door weersomstandigheden nauwelijks mee kan doen. Mallorca, Andalusie/Algarve, Omloop (En op termijn misschien nog meer Vlaams werk), Parijs-Nice, Milaan-San Remo Catalunya, Baskenland, Waalse Klassiekers, Giro, San Sebastian, Ronde van Polen, Binckbanck, Canada, Italiaans najaar, Guangxi. Dat zijn de koersen waar Wellens keuzes uit moet maken.

De Brigadier 18 december 2017 om 17:24

Wellens is vooral ook een wereldtopper als het deelnemersveld niet al te warm is.

Tokstar 18 december 2017 om 17:28

@De Brigadier
Ja hoor, want in Parijs-Nice, de Giro, Montreal,…. is het deelnemersveld erg matig.

Eckhart 18 december 2017 om 17:52

Mijn inziens is die mens geen klassementsrijder, vooral door zijn tekort op bergen. Heuvels is hij echter een kraan in! En natuurlijk rot weer

Ingmar 18 december 2017 om 20:49

Oef, eindelijk de Omloop! Ik zie hem misschien wel eerder zo’n koers winnen dan in de Ardennen. Tegenwoordig zijn het toch lange finales in Vlaanderen! Moet hem liggen!

DeLuiaardVanLimburg 19 december 2017 om 08:28

Ik heb af en toe het idee dat deze renner, na dat gebleken is dat hij geen klassementsrenner is, niet echt duidelijke doelen voor zichzelf heeft (beetje van dit, beetje van dat).

Bijgezegd is dit puur een gevoel, prachtrenner!

teunster 19 december 2017 om 12:14

Prachtrenner, inderdaad. Met een betere focus zou hij denk ik heel wat mooie koersen nog kunnen winnen. Ik vraag me af of Lotto hem daarin goed kan begeleiden. Misschien kan een andere ploeg juist wonderen doen!
Ik hoop dat het er nog eens allemaal uit komt. Niet dat hij nu niets presteert, integendeel maar ik denk dat hij nog veel meer kan.

Koel 19 december 2017 om 12:18

Bescheiden jongen, aanvaller, prachtrenner is de juiste benaming!

Giro di Francia 19 december 2017 om 18:10

Ik schrik mij iedere keer het apelazerus van die reclames, my god.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.