Tour 2017: Tim Wellens geeft er de brui aan

Geplaatst op zondag 16 juli 2017 om 13:51

foto: Sirotti

Tim Wellens heeft de Ronde van Frankrijk verlaten. De Belg van Lotto Soudal moest in de vijftiende etappe vroeg passen op de eerste beklimming en besloot daarna in de remmen te knijpen. Gisteren kwam hij al als allerlaatste binnen.

Wellens heeft deze ronde veel last van de hoge temperaturen. “Hij krijgt uitslag als het te warm is”, verklaarde zijn coach Paul Van Den Bosch eerder op het Belgische Radio 1. “Dat heeft Tim in deze Tour al vaak gehad. We hadden gehoopt dat met onder meer trainingen in Monaco zijn lichaam zich zou aanpassen, maar dat is niet gelukt. Er zijn factoren die een rol spelen waar Tim geen vat op heeft.”

Een mogelijke oplossing zou zijn om een attest aan te vragen voor een cortisonebehandeling, maar dat wil Wellens niet. “Hij is een renner die voor een zuivere sport staat”, aldus zijn coach. “Hij wil optimaal presteren zonder TUE. Hij kiest ervoor om liever geen gebruik te maken van zo’n uitzondering dan ermee te presteren in de Tour. Dat is een schitterende houding van Tim.”


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties