Geen spoor van Alaphilippe in Strade Bianche: “Niets om me zorgen over te maken”

zondag 5 maart 2023 om 08:32
Geen spoor van Alaphilippe in Strade Bianche: “Niets om me zorgen over te maken”

foto: Cor Vos

Het was zeker niet de Strade Bianche van Mathieu van der Poel, maar Julian Alaphilippe was een nog grotere afwezige in de finale van de Italiaanse koers. De Fransman van Soudal Quick-Step, in 2019 nog winnaar in Siena, moest al afhaken op de zware gravelstrook Monte San Marie. “Ik voelde daar al dat ik geen geweldige benen had”, citeert Cyclism’Actu.

De tweevoudige wereldkampioen liet in aanloop naar Strade Bianche nog veelbelovende dingen zien, met zijn zege in de Faun-Ardèche Classic als sportieve uitschieter. Alaphilippe kwam zaterdag echter totaal niet in het stuk voor. “Het is altijd een plezier om hier te zijn, maar ik had geen geweldige dag. Ik probeerde steeds om in een goede positie aan de stroken te beginnen, maar op de Monte Sante Marie, waar je geweldige benen moet hebben, voelde ik meteen dat ik ze niet had.”

“In deze koers spreken je benen. Ik voelde dat ze goed waren, maar niet goed genoeg om voorin mee te strijden. Het was geen superdag, maar toch ben ik erg tevreden”, liet hij na de finish ook nog weten aan Sporza. “Ik hoop dat het vanaf nu alleen nog maar beter zal gaan. Of ik me zorgen maak voor de Vlaamse koersen? Nee, er is niets om me zorgen over te maken. Er zijn ergere dingen in het leven”, klinkt het filosofisch.

Lees ook:
Tom Pidcock soleert met groots nummer naar zege in Strade Bianche, bijrol Mathieu van der Poel
Lees ook:
Voorbeschouwing: Tirreno-Adriatico 2023 – Mix van klassiek-, sprint- en rondegeweld

Alaphilippe zal maandag weer een rugnummer opspelden, want dan begint de 58ste editie van Tirreno-Adriatico. De Fransman hoopt in de meerdaagse wielerronde zijn vorm nog verder aan te scherpen richting de belangrijkste voorjaarsklassiekers. Hij zal in de heuvelachtige ritten de degens kruisen met onder meer Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Strade Bianche-winnaar Tom Pidcock.

Dit artikel delen:

18 Reacties

the student 5 maart 2023 om 08:50

Ik maak me wel zorgen over flipje

1
Kartouche 5 maart 2023 om 09:28

Moi aussie

0
Cochise 5 maart 2023 om 12:00

De ploeg deed er nochthans alles aan. Hem altijd vooraan afzetten, sterke Pedersen aan kop, Bagioli (even) mee als waakhond met Bettiol en Pidcock…

1
BoemBoemWvA 5 maart 2023 om 08:33

Daar denkt PatLef heel anders over

0
williams 5 maart 2023 om 09:14

En ook geen Teide Toverdrank

0
Kartouche 5 maart 2023 om 09:27

Heb er een hard hoofd in, maar dat had ik ook over Pidcock en werd meteen gelogenstraft! Ik ben een fan van VdP, maar nog meer van een spannende wedstrijd. En hoe meer op niveau zijn hoe leuker het wordt. Dus hopelijk zit hij dit jaar ook weer vooraan in de Ronde en is het een vierstrijd ipv de verwachte driestrijd.

0
Steven_E 5 maart 2023 om 10:19

Vijfstrijd met Pidcock er ook bij?

1
Kartouche 5 maart 2023 om 13:11

Ja, die mag niet vergeten worden na zijn exploot van gisteren!

0
Romāns Vainšteins 5 maart 2023 om 13:17

Net zoals Valter en Costa er gisteren ineens onverwacht tussenkwamen gaan we ook op de keien weer een extra speler hebben waarvan we het nu nog niet wisten.

6-strijd

0
Kartouche 5 maart 2023 om 15:21

Misschien in de toekomst, maar ik zie Valter nog niet een rol van betekenis spelen. En hij zit in een ploeg met twee potentiële winnaars. Misschien in de pre-finale dat hij belangrijke pion kan zijn voor de kopmannen. Net als Benoot, die ik ook te licht acht en alleen kan winnen als de toppers het af laten weten. Maar met zoveel toppers, geef ik hem geen kans.

-1
Romāns Vainšteins 5 maart 2023 om 15:29

Ik bedoel meer te zeggen: ook op de keien gaat er dit jaar weer iemand tussenkomen die je er niet verwacht. Dat is elk jaar wel zo, in iedere discipline.

1
Kartouche 5 maart 2023 om 15:52

Dat maakt het spelletje zo mooi!

0
Mooie Sjors 5 maart 2023 om 09:45

Alaphilippe heeft niet meer het niveau om een heel voorjaar top te zijn, blijkt toch wel. Waar hij in 2019 al van in februari tot aan Luik super was, moet hij het nu van pieken hebben. In Leuven, toch nog niet zó lang geleden, zagen we dan tot wat hij in staat was.

Of dat er nog in zit in koers als Vlaanderen of Luik, ik twijfel. San Remo is wel een stuk minder lastig en ligt hem in ieder geval nog erg goed denk ik, en op de Poggio gaan we dan zien wat hij nog in huis heeft.

0
Kopinkas 5 maart 2023 om 10:24

Het was erg matig, maar weet iemand wat er met Vansevenant aan de hand was (op 10 minuten binnengekomen)?

0
Romāns Vainšteins 5 maart 2023 om 10:13

2 pieken, Luik en Lombardije, waarom niet? Onze gezellige jazzdrummer wordt ook een jaartje ouder. Misschien vanaf 24 spiermassa kweken en er een carriere deel 3 uitgooien a la Gilbert, inclusief wat Vlaams leren spreken.

-1
Kopinkas 5 maart 2023 om 10:22

Of gewoon wat koeterwaals (waarvoor op dit forum plenty of inspiratie te rapen valt)
Alaphilippe aan de start in P-R, het zou wat zijn…

0
Jacco van Stierop 5 maart 2023 om 18:26

Alaphilippe heeft een verleden als veldrijder, dus zo gek vind ik het niet mocht hij een keer van start gaan in P-R. Bovendien is het een liefhebber. Hoop van harte hem dit jaar weer flink van voren te zien.

0
Dikke Vrouw 5 maart 2023 om 09:09

Kom wel goed die is nog in de opbouw

-3

Headlines

Populair

Materiaalzone