Tom Pidcock soleert met groots nummer naar zege in Strade Bianche, bijrol Mathieu van der Poel

zaterdag 4 maart 2023 om 16:21
Tom Pidcock soleert met groots nummer naar zege in Strade Bianche, bijrol Mathieu van der Poel

foto: Cor Vos

Tom Pidcock heeft de zeventiende editie van Strade Bianche op zijn naam geschreven. De Brit van INEOS Grenadiers kwam na een indrukwekkende solo als winnaar over de streep in Siena. Valentin Madouas toonde zich de sterkste achtervolger, Tiesj Benoot werd derde.

Het klassieke voorjaar ging vandaag verder met Strade Bianche, voor veel wielerliefhebbers ondertussen ‘het zesde monument’ op de wielerkalender. Meer dan een derde van het traject bij de mannen ging over de typische onverharde wegen van Toscane, ook wel sterrati genoemd. In totaal ging het om 63 kilometer over grindwegen, verdeeld over elf sectoren. Met Mathieu van der Poel als grote favoriet, gingen de renners omstreeks 11.45 uur van start voor een helletocht over 184 kilometer.

Drie man op avontuur 
De vlucht van de dag kwam al vrij vroeg tot stand en bestond uit drie renners. Sven Erik Bystrøm (Intermarché-Circus-Wanty), Alessandro De Marchi (Israel-Premier Tech) en Iván Romeo (Movistar) sloegen de handen ineen en reden al snel een maximale voorsprong bijeen van om en nabij de zeven minuten. Een vierde renner wilde nog de oversteek maken, maar Erik Fetter van EOLO-Kometa wist de bres niet te dichten en werd na een klassieke chasse patate weer opgeslokt door het peloton.

foto: Cor Vos

In de grote groep werd er door ploegen als Jumbo-Visma en Groupama-FDJ een strak tempo gereden, waardoor de voorsprong van de drie vluchter alsmaar kleiner werd. Op goed zeventig kilometer van de streep werd het peloton opgeschrikt door een eerste valpartij, met Valentin Madouas en Carlos Rodríguez als belangrijkste slachtoffers. Beide renners konden hun weg wel weer vervolgen, maar moesten toch even bekomen van de klap.

Pidcock kiest de aanval
In het peloton was men echter niet van plan om gas terug te nemen, zeker niet met de belangrijkste gravelstroken in het verschiet. Met nog goed 55 kilometer te gaan, bij het opdraaien van de zeer bepalende en 11,5 kilometer lange Monte Sante Marie-strook, was het verschil nog zo’n drie minuten. Op deze sector zagen we vanuit het peloton een versnelling van Alberto Bettiol, die gevolgd werd door Andrea Bagioli. Vervolgens maakte ook Tom Pidcock de sprong.

Pidcock trekt door – foto: Cor Vos

De Brit bleef even bij zijn twee metgezellen, maar in een korte afdaling liet hij ze achter. Terwijl Bettiol, Bagioli en Valter – die ook een tussenversnelling had geplaatst – terugvielen in een pelotonnetje met Van der Poel en Alaphilippe, ging Pidcock alleen door. Hij liep al snel meer dan een halve minuut uit op de achtervolgers. Ondertussen kwam hij ook snel dichterbij de koplopers en met nog iets meer dan veertig kilometer te gaan, maakte hij de aansluiting.

Van der Poel verliest de aansluiting
Net voor  het einde van de Monte Sante Marie-strook, met nog zo’n veertig kilometer te gaan, schudde Van der Poel even aan de boom in het peloton. Romain Grégoire volgde de Nederlander, waarna ook de rest weer terugkwam. Tim Wellens lukte dat niet, want hij had materiaalpech en moest van fiets wisselen met een ploeggenoot. Magnus Sheffield en Alberto Bettiol vielen dan weer letterlijk weg. Vooral laatstgenoemde leek zwaargehavend, maar kon zijn weg wel vervolgen.

In de fase die volgde, was het onrustig in de groep achter Pidcock, De Marchi en Bystrøm. Er waren verschillende demarrages, waarna er scheuren ontstonden. Van der Poel miste de slag en had niet de benen om de bres nog te dichten, Alaphilippe zat nog wat verder. Beiden zouden niet meer terugkeren aan het front. Valter, Grégoire, Valentin Madouas, Pello Bilbao, Andreas Kron, Davide Formolo, Tiesj Benoot, Matej Mohoric, Quinn Simmons en Rui Costa vormden op dit moment de achtervolgende groep.

Zes achtervolgers
Op 23 kilometer van de streep, op de Monteaperti-strook, loste Pidcock zijn laatste medevluchter, De Marchi. Laatstgenoemde werd na de sector overvleugeld door Benoot, die met een indrukwekkende versnelling naar Pidcock toe wilde. Costa en Madouas hadden hetzelfde plan en reden naar de Belg toe, later sloten ook Valter, Mohoric en Simmons aan. Samen kwamen de zes tot op veertien seconden van Pidcock, maar vervolgens raakte de samenwerking wat verstoord. De renner van INEOS Grenadiers liep zo weer wat uit.

Pidcock op Le Tolfe – foto: Cor Vos

Hij begon met zo’n twintig seconden voorsprong aan Le Tolfe, de laatste gravelsector van de dag. Mohoric wilde daar wat aan doen en trok stevig door. De Sloveen werd op de steile stroken echter gecounterd door Valter, die met een kleine voorsprong bovenkwam. De rest kon – op Simmons na – terugkomen na de strook. Het verschil met Pidcock was ondertussen teruggelopen tot tien seconden.

Aan de voet van de laatste beklimming, de Via Santa Caterina, was het verschil echter weer opgelopen tot bijna een halve minuut. Dat bleek genoeg. Van de vijf achtervolgers, waar richting Siena de nodige onenigheid was, bleek Valentin Madouas de sterkste op de slotklim. Hij werd tweede, voor Tiesj Benoot.

Dit artikel delen:

139 Reacties

Marveloke 4 maart 2023 om 16:40

Volgens mij heeft Tiesj ambras gemaakt toen hij met dat stomme wuifgebaar tegen Atilla begon. Atilla reed solo naar zijn groepje en deed niets verkeerd. Als ik Atilla was had ik Tiesj ook laten stikken door niet voor hem te gaan knechten. Tiesj wint hier voor mij geen sympathiepunten mee. Atilla was in mijn ogen ook sterker dan Tiesj deze koers. Als Atilla minder met zijn krachten had gesmeten was hij waarschijnlijk hoger geëindigd.

24
Wheely 4 maart 2023 om 16:53

Ook mijn indruk, dat was waar het misging.

2
fringale 4 maart 2023 om 16:54

Mijn eerste indruk was ook van “Begint het Benoot wat naar het hoofd te stijgen ?”, al denk ik dat wat hij zag de indruk gaf dat het Valter was die de sprong wou maken en dat hij op die manier Simmons en Mohoric meenam.

ps : Blij dat Costa naast het podium valt, wat een “karottentrekker” !

1
djerkson 4 maart 2023 om 16:58

Sorry, Valter is maar op een strook beter geweest dan Benoot. Aan de streep was Tiesj ook beter trouwens, maar het verschil tussen beide heren was niet groot vandaag. Benoot heeft niet de persoonlijkheid noch het palmares om het kopmanschap te eisen, dat moet vanuit de ploeg komen. Valter is nieuwkomer en wil zich duidelijk laten gelden.

1
Romāns Vainšteins 4 maart 2023 om 17:08

Interessant, ik zal er straks even tijdens het terugkijken op letten.

0
makkelijk 4 maart 2023 om 17:43

Tuurlijk was Benoot beter. Maar als je sterallures krijgt dan snap ik wel dat je ploeggenoten gaan denken “krijg de t***** maar”

0
Burn 4 maart 2023 om 17:49

Waarschijnlijk was het de bedoeling dat Atilla in het wiel bleef en zo krachten kon sparen en zo ook zou zorgen dat die groep niet snel meer zou terugkomen. Atilla dacht het goed te doen door alleen terug te komen, maar daar moest hij wel een inspanning voor doen en zonder een renner in het wiel was het voor die groep daarachter ook makkelijker om terug te komen. Zowel van Benoot als Atilla een menselijke reactie, maar daarna was de samenwerking wel weg.

2
Sjonge Jonge 4 maart 2023 om 16:40

Achtereenvolgende winnaars Strade Bianche:
Alaphilippe
Van Aert
Van der Poel
Pogacar
Pidcock

Menig monument zou dromen van zo’n lijstje

12
Romāns Vainšteins 4 maart 2023 om 17:09

Ik zei van tevoren al : gedroomde zegevierder vd organiastie, véél beter dan één van die anderen nogmaals.

0
RefleX 4 maart 2023 om 16:35

Ik heb mij enorm geërgerd aan de manier van koersen bij Jumbo Visma. Benoot en Valter hebben gereden om elkaar te laten verliezen. In zo een situatie moet je een keuze maken en één renner op kop zetten. De groep kijkt altijd naar het overtal en zeker als dit TJV is. Een geloste Valter die maar wat gaat aanvallen om daarna nog 4e/5e te worden toont des te meer aan hoe slecht dit was. Een prachtige overwinning van Pidcock en dik verdiend maar in feite had hij niet kunnen winnen.

10
YogiBear 4 maart 2023 om 16:44

De manier van koersen van TJV past bij het resultaat, de vorm en de verwachtingen. Met deze ploeg is 3 en 5 gewoon goed. Je had een Costa die bij Pidcock in de ploeg leek te zitten en in de sprint ben je niet de betere zoals blijkt. Opofferen om het opofferen en daarmee een ander laten winnen is ook onzinnig.

0
RefleX 4 maart 2023 om 16:52

Als je met twee man zit waarvan 1 renner die al heeft laten zien dat hij kan winnen en 1 renner die indruk maakt onderweg kun je niet zeggen dat de ploeg matig is. Ze hebben hun verantwoordelijkheid niet genomen wat uiteraard niet verboden is maar dan weet je dat je voor P2 rijdt. Als je dan eraf gereden wordt moet je jezelf gewoon opofferen ipv een halve aanval te doen om gelijk daarna de benen stil te houden. Op geen enkel moment proberen ze de groep te laten draaien. Denk je dat de groep gaat ronddraaien met twee Jumbo’s in het wiel die steeds aanvallen?

2
lescargot 4 maart 2023 om 19:21

Helemaal eens.

0
jv88 4 maart 2023 om 22:24

Ze reden niet slim nee. Maar 1 had het niet dicht gereden, dat moesten ze echt met 6en doen. Zo’n Costa irriteer ik me veel meer aan. Die profiteert zijn hele carrière al. Als die gewoon vol mee reed reden ze het gat net wel dicht.

2
Chippen 4 maart 2023 om 16:35

wie had er ooit gedacht dat jumbo een voorbeeld kon nemen aan de cooperation van dsm?

9
Romāns Vainšteins 4 maart 2023 om 16:54

OK.

Onderhoudende Strade dit jaar, geen spettereditie maar ruim de moeite waard.

* Pidcock #wonderboyAAN, straf nr . Zijn behendigheid geeft hem op dit parcours zoveel extra bagage. Dat gaat me nog wat worden met hem in Amstel en Luik (ik denk dat hij pas op latere, gelooide leeftijd écht top gaat zijn in de harde keienklassiekers)
* Jumbo delen ipv kiezen, daar moet over vergaderd worden want Benoot en Valter doen het hier toch te onbesuisd en ongecoördineerd.
* Leuke outsiders met goede benen: Madouas, Kron, Simmons, Costa. De grinta zat er goed op. Fijn gekoerst
* MvdP : Als hij niet helemaal top was en er op een recht stuk afgereden wordt, dan begrijp ik zijn wilde uitval niet en moet ik enigszins twijfelen aan zijn zelfkennis. Hoewel ik even de reactie afwachten moet misschien, wellicht was dit allemaal training.
* Flip *snif*: kom op jongen, je kan het nog wél! Houd moed!
* Van Aert en Pogacar: totaal niet gemist en/of aan gedacht vandaag. Het is het parcours dat ferm boven de poppetjes staat. Wie start doet mee en wie niet niet. We kunnen zonder
***** De beelden: genoten van de regie en het landschap

9
YogiBear 4 maart 2023 om 17:00

Laatste punt helemaal mee eens. Uiteindelijk blijkt dit (als je bv ook naar de winnaars van de afgelopen vijf jaar kijkt) een parcours te zijn waar altijd de sterksten boven komen en waar het zeker altijd spannend en leuk is om naar te kijken.

2
jv88 4 maart 2023 om 22:27

Hmm Mathieu was denk ik sterker dan leek. Iedereen reageerde echter enkel op hem. Iedereen mocht wegrijden en dan keek Iedereen naar Matje. Als hij dan sprong allemaal in het wiel. Hij gooide daarop volgens mij gewoon de handdoek.

1
Federico Bahamontes 4 maart 2023 om 16:27

Wel grappig dat het precies 2 wedstrijden heeft geduurd voordat de “De sfeer is zo goed, onze kracht is het collectief en we gunnen elkaar de overwinning allemaal #samenwinnen!!” bubbel lek is geprikt bij Jumbo. Blijkbaar is de enige die Jumbo kan verslaan Jumbo zelf. De haat en nijd tussen Valter en Benoot spatte aan alle kanten van het beeldscherm is. Zowel tijdens als na de koers gunnen ze elkaar geen blik waardig.

Als ze ook maar een klein beetje hadden samengewerkt hadden ze Pidcock relatief makkelijk kunnen terugpakken en voor de overwinning kunnen rijden, maarja.

7
Glorious 4 maart 2023 om 16:28

Jumbo wordt 3 en 5 zonder tal van toppers.

-3
debarreman 4 maart 2023 om 16:34

@FB, zeg lullo, de felicitaties aan Tom Pidcock kunnen er niet eens vanaf?

-1
Sjonge Jonge 4 maart 2023 om 16:35

Wat zal jij genoten hebben vandaag na een vreselijk vorig weekend.

On: mooi dat de aanval van Pidcock stand hield.
Dom gereden in de achtervolging, in eerste instantie van TJV, maar ook zeker door Mohoric, Madouas en Costa.
Het is niet zo dat je nog heel veel aan een ploeggenoot hebt in de laatste kilometer, dus het was in alle 5 hun belang dat Pidcock teruggepakt zou worden.

3
bartp25 4 maart 2023 om 16:36

Overdrijven is ook een kunst, was dit heel handig nee maar om gelijk te spreken over het hele team is wat overdreven

2
YogiBear 4 maart 2023 om 16:39

@Bahamontes Volgens mij kun jij niet eens genieten van de koers. Je dot werkelijk helemaal niets anders dan TJV bashen. Zelfs toen ze vorige week alles wonnen kreeg je dat nog voor mekaar.

1
Anton van Valouwe 4 maart 2023 om 16:45

Dat wegwerp gebaar van Benoot sprak boekdelen…

Prachtige overwinning voor Pidcock, van harte gegund!

2
Romāns Vainšteins 4 maart 2023 om 17:02

Grote winnaar wellicht de afwezige van Aert.

Die Valter, volgens mij kan je die ook in de ronde opstellen hoor.

1
Het Luipaard van Lent 4 maart 2023 om 17:14

Eens met Federico. Valter zou inderdaad niet misstaan in de Ronde of dat soort klassiekers ja, leuke renner.

3
makkelijk 4 maart 2023 om 17:45

Na vandaag zou ik Benoot overal waar hij op staat vervangen voor Valter ;)

-1
Monsieur Bendy 4 maart 2023 om 16:33

Wat een nummertje zeg. Hoewel er ook een fruitmand gestuurd mag worden naar dhr Rui Costa. Diens gedrag was logisch geweest wanneer hij een INEOS truitje zou dragen maar wat was die allemaal aan het doen joh?

7
thenewGOAT 4 maart 2023 om 16:44

Ik vraag mij eerder af waarom die twee gele renners elkaar stokken in de wielen staken.

2
Krist The Vanma 4 maart 2023 om 16:45

Tja, Costa werd vierde, dus die zal zijn eigen lichaam wel heel goed kennen en weten dat ie niet kon winnen. Perfect gereden dus.

0
Steven_E 4 maart 2023 om 16:46

Uiteindelijk staat ie ondanks het slepen niet op het podium, dus misschien kon ie gewoon niet beter? Als hij had meegewerkt en paste op 10km vd meet, dat was pas écht dom geweest. Maar ja als je liever hebt dat Jumbo wint dan kijk je anders naar de koers :-)

1
Japiejo 4 maart 2023 om 17:15

Bij sommige opmerkingen hier vraag mij echt af of men wel eens eerder wielrennen heeft gekeken. De groep bluft (want benen doen pijn) en kijken naar de ploeg met het overtal. Thats it. Dus wat Costa doet is volstrekt logisch, zeker gezien de uitslag. Als iemand je dat nog moet gaan uitleggen…

1
makkelijk 4 maart 2023 om 17:49

Iedereen, inclusief ik zelf, dacht dat Costa aan het kloten was. Maar Costa kon gewoon helemaal niet. Natuurlijk kleef je dan aan de groep.

2
Limal 4 maart 2023 om 16:45

Wat een mooie wedstrijd is dit toch en wat een fenomenale overwinning van Pidcock! De onenigheid bij de achtervolgers heeft hij zelf afgedwongen. Geholpen door Costa en (enkele keren) Madouas die slechts tot op het wiel reden, én de afwezige tactiek bij Benoot en Valter. Maar vooral toch dik verdiend omdat hij nooit is stilgevallen, tot in de steile straten van Sienna toe. Respect!

7
Dikke Kater 4 maart 2023 om 18:10

Ik heb ook genoten. Prachtkoers, met goede regie en prachtige stabiele beelden. Het landschap is echt fenomenaal. Het leek dit jaar allemaal veel groener. Ik wil weer naar Toscane!

Mooie winnaar ook. Jammer dat VdP niet goed was. Zijn tijd komt nog wel. Alaphilippe was ook nergens. En Sagan is helaas ook niet meer de oude. Wordt dat nog wat dit jaar?
Ik heb ook de indruk dat er minder pech was dit jaar, maar dat kan ook aan de regie liggen.

0
EricV 4 maart 2023 om 16:25

Lekkere tactiek van jumbo zeg haha

6
Glorious 4 maart 2023 om 16:27

3 en 5 met dit team is wel top

0
djerkson 4 maart 2023 om 16:34

Teamwork stond niet op de tactische bespreking precies. Costa heeft anders ook wel ferm zitten te slepen vandaag.

5
EricV 4 maart 2023 om 16:34

Prima gereden als je niet 1e wilt worden idd

2
YogiBear 4 maart 2023 om 16:37

3 en 5 met dit team is gewoon heel goed. Daarbij werd in de sprint duidelijk dat Benoot en Valter ook niet over hadden. Maw goed gereden en het maximale eruit gehaald.

-2
thenewGOAT 4 maart 2023 om 16:41

Ruzie in pannenkoekenland vanavond…

3
RefleX 4 maart 2023 om 16:41

Ze hadden niet over omdat ze beiden met hun neus in de wind hebben gereden en domme aanvallen hebben geplaatst. Het tempo erin houden door 1vd 2 op te offeren toen het gat 9sec was en de ander had wat kunnen herstellen.

0
Wheely 4 maart 2023 om 16:42

Die hebben duidelijk niet de dameskoers gekeken. Hadden er samen om kunnen sprinten als ze samengewerkt hadden!

3
Maillot à Pois 4 maart 2023 om 16:46

@YogiBear
Het is een uitstekend resultaat waar JV vooraf voor had getekend, maar het maximale? Als 1 van beiden zich leegrijdt, rij de andere wellicht voor de zege.

3
makkelijk 4 maart 2023 om 17:48

“3 en 5 met dit team is gewoon heel goed. Daarbij werd in de sprint duidelijk dat Benoot en Valter ook niet over hadden. Maw goed gereden en het maximale eruit gehaald.”

Maar zo werkt het dus niet in wielrennen he. De beste wint niet altijd, dan moet je veldrijden kijken. Met goed teamwork is een overtal-situatie gewoon een enorme plus. Dat weet Tiesj dondersgoed want zo heeft hij een week geleden nog gewonnen :)

Valter had hier voor hem kunnen rijden, en had dat wellicht ook wel gedaan als Tiesj niet was gaan foeteren toen Valter er een 2 tegen 2 situatie van probeerde te maken.

2
Lennimator 4 maart 2023 om 16:37

Dat interview met Valter laatst sprak al boekdelen. Geen echte teamplayer, nu al niet.

6
Cycling 4 maart 2023 om 16:52

@Lennimator In Gran Camino heeft Valter uitstekend geknecht voor Vingegaard.

0
Lennimator 4 maart 2023 om 17:20

Voor Vingegaard… En voor Roglic wil hij ook nog werken vanwege hun waarden.

1
Steven_E 4 maart 2023 om 16:26

Wie was er hier komen zeggen dat Pidcock er toch maar ging worden afgereden op de laatste hellibgen & niet van het niveau MVDP was?

5
Mooie Sjors 4 maart 2023 om 16:38

Aanwezig. :D

Wel mét de bedenking dat Pidcock deze winter een serieuze stap kan gezet hebben, en dat de waardeverhoudingen begin maart soms anders liggen. Zeker nog niet iedereen is hier in topconditie.

Maar hoedje af hoor voor Pidcock, ferm nummer. Beslissing om het WK cross te skippen lijkt zich al terug te hebben betaald.

Verder enkel de laatste 15 km kunnen zien, en dan nog maar half… Toch geen grote MVDP-show zoals door Westmalle aangekondigd? Nog niet top? En waar zat Flip? Had ie gister ook al gekoerst misschien? :D

En de Jumboots weer mooi vooraan maar met een wat junioren-achtig slag-om-slinger-dynamiek, van wat ik ervan heb meegekregen.

Leek in ieder geval een leuke editie, jammer genoeg niet echt kunnen kijken. Komt ervan met zo’n klein kind. :)

1
Steven_E 4 maart 2023 om 16:43

“Een serieuze stap”, heb je Pidcock 2 jaar geleden in het voorjaar tekeer zien gaan? En 3 maanden later OS MTB winnen op 21 jaar? Vorig jaar minder voorjaar door een té lange winter (wel met een WK trui natuurlijk).

0
Mooie Sjors 4 maart 2023 om 16:49

Hij lijkt mij wel weer een stuk sterker ja. Strafste wat ik al van ‘m heb gezien op de weg.

0
Steven_E 4 maart 2023 om 16:52

Ja dat sowieso wel :-)

0
achilles 4 maart 2023 om 16:37

Romain Gregoire, 20 jaar en vandaag 8ste. Ook al 6de in Laiguelia en 5de in de Ardèche Classic.

Nog zo’n talent, geen man voor de klassementen bij de jeugd maar op lastige eendagswedstrijden en ritten wel een ongeloofelijke klepper.

4
Romāns Vainšteins 4 maart 2023 om 18:53

Trouwens, Gilbert met zijn Camenbengels achterop de motor leuke toevoeging. Ziet de dingen goed. Wil je toch liever dan tijdrijder Wiggo als duider.

4
fietsvriend 4 maart 2023 om 16:25

Die psychologie moet iemand mij toch eens uitleggen: op 7s komen en dan weer weg laten lopen.

Mooie winnaar natuurlijk.

3
RefleX 4 maart 2023 om 16:42

Opzich niet zo moeilijk met twee sterke renners van TJV in de groep. Iedereen kijkt naar hun en wanneer die twee elkaar niks gunnen gebeurt dit.

3
fietsvriend 4 maart 2023 om 16:55

Zoiets zal het zijn, maar je moet toch eerst nog bij de koploper komen? Dat is toch in ieders belang, anders kun je niet winnen.
Met ander woorden: de situatie is dat je nu voor de tweede plek rijdt als achtervolgers, als je de koploper achterhaalt rij je samen voor de winst.
Of heeft niemand zin om met twee JV voorop te komen omdat ze dan om en om kunnen demareren? Toch heb je in zo’n situatie nog steeds meer kans om te winnen dan dat je de koploper weer laat uitlopen.
Nou goed, het was weer fascinerend.

0
Het Luipaard van Lent 4 maart 2023 om 17:05

Het probleem is dat als je bij Tom komt, je ook opeens rekening moet houden met Tom in de finale. Die wil je zo lang mogelijk voor je uit, maar binnen schot laten rijden. En als TJV dan ook nog eens tegen elkaar rijdt, en de rest (terecht) zoiets heeft van ‘Laat TJV het maar opknappen’ dan krijg je dit. Klassiek wel.

2
fietsvriend 4 maart 2023 om 17:08

Dat zo lang mogelijk voor je uit, maar binnen schot ging een beetje mis.

0
Het Luipaard van Lent 4 maart 2023 om 17:11

Inderdaad. Als ze bij TJV wat duidelijkere orders hadden was dat wellicht makkelijker gegaan. Ik denk oprecht dat Madouas, Tiesj, Valter en misschien Costa het gat wel eerder hadden kunnen dichten. Ze kwamen tot op 7 seconden.

0
Sean Kelly 4 maart 2023 om 16:26

Tiesj en Atila hebben nog het een en ander te bespreken na de wedstrijd. Jumbo is vanmorgen de tactische bespreking vergeten? Of zou Valter niet gedaan hebben wat van hem werd gevraagd.

3
BraboCycling 4 maart 2023 om 16:41

Mwah, je ziet wel dat Madouas uiteindelijk de sprint wint van Benoot. Dus het resultaat als Valter was gaan rijden was waarschijnlijk hetzelfde.

6
Chippen 4 maart 2023 om 16:45

tussen sprinten voor winst of sprinten voor de 2e plek zit een wereld van verschil

1
Het Luipaard van Lent 4 maart 2023 om 17:13

Niet eens Brabocycling, dat zou alleen zo zijn als ze dan ook met Madouas naar de streep rijden. Ik denk dat Tiesj Madouas had kunnen lossen op La Tolfe bijvoorbeeld. Maarja, hindsight he.

0
Wielerbier 4 maart 2023 om 16:36

Spannende koers gezien, blij dat pidcock het heeft kunnen houden

3
debarreman 4 maart 2023 om 16:37

Grote klasse vqn Pidcock, veruit de sterkste.

Daarachter stak niemand er bovenuit.
Ben benieuwd wat de afspraken waren tijdens de koers bij JV.

De drie Belgische ploegen falen totaal.
Vd Poel traditioneel matig direct na een hoogtestage.

3
Monsieur Bendy 4 maart 2023 om 16:41

Daar heeft VDP wel vaker last van he? Je kunt je afvragen of hij niet net als Pidcock beter het WK cross had laten schieten. Wat valt daar nog te winnen voor die jongen? Hij had er al 4 en bovendien maakt buiten Belgie zich niemand druk om de cross. Dan spreekt een overwinning in de Omloop, Strade of Milaan Sanremo toch meer tot de verbeelding…

2
SoloSlim 4 maart 2023 om 16:43

De drie Belgische ploegen.. 1 van die drie hebben met Costa iemand in de top 5. De andere 2 laten het idd afweten.
Edit: En zelf als je lotto als 3e team zag, klopt je stellingnog niet.. Met Kron in de top 10 en Van Gils kort erna waren ze sterker dan ik dacht.

2
debarreman 4 maart 2023 om 16:50

Soloslim, daar heb je gelijk in, maar dat is de 4e Belgische ploeg, naast Alpecin, de Lefeveretjes en LS.

-2
achilles 4 maart 2023 om 16:52

@Monisieur Bendy
Denk dat Van Der Poel graag het wk-record wil en zich tot beste veldrijder ooit wil kronen (voor zover hij dat al niet is). Desgevraagd zei hij dat het nog veraf was, maar hij het kampioenschap per kampioenschap bekeek. Dus zou me niet verbazen.

Komt er nog bij dat hij veldrijden 10x leuker vindt dan trainen op de weg, letterlijk zijn eigen woorden.

Hij zal geen Boonen of Cancellara achtig palmares uitbouwen qua monumenten op die manier. Maar als je het kan combineren met links en rechts is de Ronde van Vlaanderen, Strade of Amstel, waarom niet.

0
Geit in mijn Kelderman 4 maart 2023 om 17:00

Wat had je hier nog meer van Lotto DTNY en Intermarche verwacht? Zaten allebei met twee man bij de laatste 20. Gewoon prima voor die ploegen.

Alpecin en SQS wel dramatisch.

3
Mooie Sjors 4 maart 2023 om 17:49

VDP mikt op een monument, niet op Strade.

1
Olly 4 maart 2023 om 16:53

Pidcock Gratza, topprestatie, langste solo in de geschiedenis van de Strade.
Rui Costa, had imo zeker 1 uitval zelf kunnen wagen.
Niets van deze TJV tactiek te maken (en ja ik ben fan) Tenenkrommend dit rijden van (vooral) Valter en Benoot.

3
Handige Harry 4 maart 2023 om 17:17

Het is natuurlijk niet de langste solo, aangezien hij nog best lang met meerdere renners bij zich reed.

0
Olly 4 maart 2023 om 17:22

@HH, ja daar heb je gelijk in. Maar hij was wel enige die op kop reed dan weer.

0
roeleur 4 maart 2023 om 17:29

Prachtige wedstrijd en verdiende winnaar. Heeft MvdP misschien wat te lang in het hoogtehotel gebivakkeerd en had beter het Vlaamse openingsweekend gereden?

3
Gebruikersnaam 4 maart 2023 om 16:26

Verdiende winnaar.

Verder lachen we even met de achtervolging. Madouas en Mohoric deden nog hun ding, Rui Costa was vooral dood gewicht en over de geniale tactieken van Dombo-Visma zullen we ’t maar niet teveel hebben.

Thieuke en Flipke hebben nog wat werk, om maar te zwijgen over de rest van hun ploeg.

2
Roeptoeter 4 maart 2023 om 16:26

Superprestatie! Heel sterk. Toch ook een klein beetje geluk dankzij Valter. Wat een modelploegmaat voor Benoot. Echt een aanwinst

2
Jacco van Stierop 4 maart 2023 om 16:32

Prachtige wedstrijd met bloedstollende finale. Pidcock laat zijn uitzonderlijke klasse zien, zelf het initiatief genomen, en kon het door onenigheid tussen de achtervolgers het knap afronden. Het samenspel tussen Benoot en Valter moet nog wat gefinetuned worden, of wellicht dat de Hun dit een uitgelezen kans vond om op te klimmen binnen de de ploeghiërachie.

2
Albeijing Feeniks 4 maart 2023 om 16:33

Jumbo vernedert zichzelf hier met deze waardeloze taktiek zeg!!! Tom grote winnaar maar vooral geholpen door niet willen van de achtervolgers. Doe zo verder

2
Sjonge Jonge 4 maart 2023 om 16:37

Ook aan Lotto, Quick Step en Alpecin: doe zo verder, dan zit er wellicht nog een top 5 plaats in ergens.

0
bilthoven 4 maart 2023 om 16:33

Jumbo Visma : Hoe dom kun je koersen???

2
bartp25 4 maart 2023 om 16:34

Groots nummer van Pidcock die gaat er staan de komende weken. TJV beetje vreemd dat niet 1 van de 2 zich opofferde maar weer in de breedte heel sterk, 2 man in de top 5 zonder de grote kopman. Bij Soudal Quickstep weer alles in de soep en alaphilippe nog niet goed genoeg en ik betwijfel of die dit voor jaar nog op niveau komt.
Bij MvdP is nog wat werk aan de winkel.

2
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone