‘Garate ploegleider bij Cannondale’

‘Garate ploegleider bij Cannondale’

foto: Sirotti, archief

maandag 14 december 2015 om 08:20

Juan Manuel Garate stapt het komende seizoen in de ploegleiderswagen van Cannondale. Dat schrijft Biciciclismo. De Spanjaard reed in 2013 zijn laatste officiële wedstrijd in dienst van Belkin.

De inmiddels 39-jarige Garate boekte niet veel overwinningen, maar als hij het deed, was het een grote wedstrijd. In elke grote ronde wist de klimmer een etappe te winnen, waaronder die naar de Mont Ventoux in het shirt van Rabobank in 2009. Daarnaast was hij een jaar Spaans kampioen. Na 2013 was er tussen Belkin en Garate heibel rond een contractverlenging. Na meerdere rechtszaken stond de knecht in 2014 onder contract bij de Nederlandse ploeg, maar werd hij in geen enkele wedstrijd meer opgesteld.

Afgelopen Vuelta a España verzorgde Garate de stem van Radio Tour. Nu neemt hij dus de rol van ploegleider op zich bij het team van Dylan van Baarle, Sebastian Langeveld, Tom-Jelte Slagter en nieuwkomer Wouter Wippert.

Dit artikel delen:

6 Reacties

horsm 14 december 2015 om 09:13

Opvallend dat Garate nou precies ploegleider bij het cleanteam wordt. ’t Leek er altijd op dat zijn conflict met Rabo nou juist te maken had met dat uitgelekte UCI lijstje waar hij zo prominent op figureerde…

tendam 14 december 2015 om 09:27

@horsm
Nou ja, dat ‘clean team’ is een beetje een lege huls natuurlijk, als je ziet wat daar allemaal werkt of gewerkt heeft. Ik had inderdaad wel het idee dat het arbeidsconflict te maken had met een gebrek aan vertrouwen van de (nieuwe) ploegleiding bij Blanco/Belkin.

Die Garate lijkt me overigens een prima gozer die geknipt is voor dat werk, hij coachte bij Rabo ook al de jongere renners.

ValverdeBassoNibali 14 december 2015 om 10:32

Edit redactie: Klopt, dank! Is inmiddels aangepast

Mark 14 december 2015 om 15:23

Was een hele vermakelijke etappe met een ontketende Tony Martin op de Ventoux, die zich uiteindelijk laat verassen door Garate, die wist dat het laatste steile stuk nog moest komen. Garate redde daarmee nog de tour voor Rabo, die daarvoor met lege handen stond.

jerteg 15 december 2015 om 10:10

De eerste tour die ik zag, en Garate won die etappe. Echt mooi. Sindsdien was Garate mijn favoriete wielrenner.

xistnc 15 december 2015 om 10:16

Na het wegkijken van Uran in Londen komt de buitenbocht van Tony Martin op de Ventoux op een goede tweede plaats bij het uitreiken van de awards voor amateurtoneel…

Garate was, tot zijn laatste jaar, een sfeermaker bij Rabobank. In die rol kan hij uitstekend van dienst zijn. Toch ga ik mee met horsm, dat het bijzonder is om dan bij het zogenaamde ‘clean team’ terecht te komen. Zouden zijn voormalig ploegmaats Langeveld en Slagter misschien een goed woordje hebben gedaan?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair