Fundación Euskadi heeft ProTeam-licentie beet

dinsdag 8 oktober 2019 om 14:05
Fundación Euskadi heeft ProTeam-licentie beet

foto: Cor Vos

Update

Het was al enige tijd duidelijk dat Fundación Euskadi aaste op een ProTeam-licentie, de nieuwe naam voor een ProContinentale licentie. Nu heeft de Baskische wielerploeg ook daadwerkelijk groen licht gekregen van Internationale Wielerunie UCI, zo meldt de formatie in een perscommuniqué. 

De ploeg stond als ‘Fundacion-Orbea’ op de onlangs door de UCI gepresenteerde lijst met ploegen die een aanvraag hebben ingediend. Diario Vasco schrijft echter dat de ploeg ook volgend jaar gewoon door het leven zal gaan als ‘Fundación Euskadi’. Binnenkort zal de ploeg meer duidelijk verschaffen over het toekomstige personeelsbestand.

Vorig jaar trad Fundación Euskadi, dat onder leiding staat van toekomstig Bahrain Merida-renner Mikel Landa, toe tot het continentale circuit. De ploeg rijdt in de oranje tenues, die sterk doen denken aan het roemruchte Euskaltel-Euskadi.

Dit artikel delen:

4 Reacties

west 8 oktober 2019 om 10:37

Da’s wel makkelijk. Als Landa weer ruzie heeft met zijn ploeg heeft ie sowieso nog zeven knechten in koers. ;)

0
hartstikkebedankt 8 oktober 2019 om 11:08

Ik neem aan dat renners als Bizkarra, Iturria en Aristi die van Murias komen, hier dan tekenen. Met de renners uit het huidige continentale team gaan ze niet veel presteren denk ik.

0
Chris Van Uden 8 oktober 2019 om 14:37

Misschien wel even met CCC afstemmen hoe de wederzijdse shirts er uit gaan zien. Lijken zo wel heel veel op elkaar ;)

0
ivo001 8 oktober 2019 om 18:38

Rally ook om de tafel dan

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone