Fuglsang draagt overwinning op aan Scarponi

zondag 17 maart 2019 om 19:22
Fuglsang draagt overwinning op aan Scarponi

Jakob Fuglsang won vandaag in Tirreno-Adriatico op knappe wijze de koninginnenrit. De Astana-renner wees aan de finish met zijn vingers richting de hemel. Na afloop vertelde hij zijn zege op te dragen aan Michele Scarponi, zijn ploeggenoot die in april 2017 overleed.

“Ik zei gisteren dat ik indien mogelijk zou winnen voor Michele”, aldus de Deen. “Er is mij verteld dat hij tien jaar geleden Tirreno-Adriatico won. Dit was zijn favoriete wedstrijd. We reden vandaag over zijn wegen”, vertelt Fuglsang.

“We missen hem nog steeds en hij blijft in onze gedachten. Hij was zo’n goede kerel. Ik draag deze overwinning aan hem op”, geeft hij aan.

Fuglsang – die vandaag de negentiende zege voor Astana in 2019 boekte – staat met nog twee dagen te gaan derde in de rangschikking. Het verschil met Tom Dumoulin bedraagt 1 minuut en 20 seconden. “Ik moet nog een erg goede tijdrit rijden om mijn podiumplek vast te houden en Dumoulin voor te blijven. Maar ik zal ervoor vechten”, kondigt Fuglsang aan.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Romāns Vainšteins 17 maart 2019 om 19:46

Die Scarponi was duidelijk een heel graag geziene kerel en vooral in deze equipe want de vele eerbetonen zijn richting uit komen niet bepaald gemaakt over.

Mwielerfan 18 maart 2019 om 00:18

En overlijden is inmiddels al bijna 2 jaar geleden dus dan begint een renner er alleen over als het echt diep zit

LutsenkoFan 17 maart 2019 om 19:53

De man van de lach.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.