Franse bond: Alle amateurkoersen tot nader order opgeschort

vrijdag 13 maart 2020 om 18:20
Franse bond: Alle amateurkoersen tot nader order opgeschort

foto: Cor Vos

Update

Vanmiddag kondigde de Franse wielerbond FFC aan dat alle wielerevenementen op Franse grond tot nader order geannuleerd worden. Later bleek de maatregel alleen geldig voor wedstrijden van de amateurkalender. Normaal gesproken wordt de slotdag van Parijs-Nice gewoon afgewerkt.

“Vanwege de recentste ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus kondigt de FFC aan dat alle wielerevenementen op Frans grondgebied tot nader order geannuleerd worden”, schreef de Franse bond omstreeks kwart voor vijf ’s middags op haar social media. De maatregel zou gelden voor alle disciplines en alle categorieën. Het leidde meteen tot de nodige reuring, omdat morgen de slotetappe van de ingekorte Parijs-Nice op het programma staat.

Drie kwartier later volgde dan het bericht dat de beslissing alleen betrekking heeft op koersen op de amateurkalender. “Deze beslissing geldt tot nader order. Wat betreft clubactiviteiten zijn de aanbevelingen van het ministerie om deze te beperken tot groepen van maximaal tien personen, toezichthouders inbegrepen.” Over Parijs-Nice wordt met geen woord gerept, waardoor de slotrit van de Koers naar de zon gewoon door lijkt te gaan morgen.

Dit artikel delen:
# FFC

7 Reacties

Onie 13 maart 2020 om 17:33

Morgen maar voor de buis gaan zitten en koers kijken, kan wel even duren voordat we weer van live koers kunnen genieten.

A.M.M. Jonkers 13 maart 2020 om 17:36

Vrees dat wielerseizoen 2020 voorbij is……..

Merlinappa 13 maart 2020 om 17:50

je ctrl+v werkt nog zo te zien. Maak je niet zo druk, met de huidige aanpak kan er binnen een paar maanden weer gekoerst worden. Kijk maar naar China.

Limal 13 maart 2020 om 17:46

Best grappig dat de wielerbond alle wedstrijden schrapt, met uitzondering van de rit van morgen in Paris-Nice. De ASO staat echt boven de (wieler)wet in Frankrijk…

Viktrodriguez 13 maart 2020 om 17:52

Of het gaat om nieuwe koersen, want Roubaix is ook afgelast volgens deze berichtgeving.

Limal 13 maart 2020 om 18:19

De franse bond is met een verduidelijking gekomen na hun eerste persbericht omdat niemand wist of de rit morgen nu doorging of niet. ASO gaat zeker contact opgenomen hebben…

xistnc 13 maart 2020 om 18:30

ASO komt vast zelf nog wel met een bericht: “Opschorting wielerkoersen voorbarig”.

Headlines

Materiaalzone

Populair