Franse bond: Alle amateurkoersen tot nader order opgeschort
foto: Cor Vos
vrijdag 13 maart 2020 om 18:20

Franse bond: Alle amateurkoersen tot nader order opgeschort

Update Vanmiddag kondigde de Franse wielerbond FFC aan dat alle wielerevenementen op Franse grond tot nader order geannuleerd worden. Later bleek de maatregel alleen geldig voor wedstrijden van de amateurkalender. Normaal gesproken wordt de slotdag van Parijs-Nice gewoon afgewerkt.

“Vanwege de recentste ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus kondigt de FFC aan dat alle wielerevenementen op Frans grondgebied tot nader order geannuleerd worden”, schreef de Franse bond omstreeks kwart voor vijf ’s middags op haar social media. De maatregel zou gelden voor alle disciplines en alle categorieën. Het leidde meteen tot de nodige reuring, omdat morgen de slotetappe van de ingekorte Parijs-Nice op het programma staat.

Drie kwartier later volgde dan het bericht dat de beslissing alleen betrekking heeft op koersen op de amateurkalender. “Deze beslissing geldt tot nader order. Wat betreft clubactiviteiten zijn de aanbevelingen van het ministerie om deze te beperken tot groepen van maximaal tien personen, toezichthouders inbegrepen.” Over Parijs-Nice wordt met geen woord gerept, waardoor de slotrit van de Koers naar de zon gewoon door lijkt te gaan morgen.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
13 maart 2020 17:33
Morgen maar voor de buis gaan zitten en koers kijken, kan wel even duren voordat we weer van live koers kunnen genieten.
13 maart 2020 17:36
Vrees dat wielerseizoen 2020 voorbij is...…..
    13 maart 2020 17:50
    je ctrl+v werkt nog zo te zien. Maak je niet zo druk, met de huidige aanpak kan er binnen een paar maanden weer gekoerst worden. Kijk maar naar China.
13 maart 2020 17:46
Best grappig dat de wielerbond alle wedstrijden schrapt, met uitzondering van de rit van morgen in Paris-Nice. De ASO staat echt boven de (wieler)wet in Frankrijk...
    13 maart 2020 17:52
    Of het gaat om nieuwe koersen, want Roubaix is ook afgelast volgens deze berichtgeving.
    13 maart 2020 18:19
    De franse bond is met een verduidelijking gekomen na hun eerste persbericht omdat niemand wist of de rit morgen nu doorging of niet. ASO gaat zeker contact opgenomen hebben...
    13 maart 2020 18:30
    ASO komt vast zelf nog wel met een bericht: "Opschorting wielerkoersen voorbarig".

Reacties zijn gesloten.