Franse wielerbond verlengt seizoen tot en met 29 november

zondag 22 maart 2020 om 16:29
Franse wielerbond verlengt seizoen tot en met 29 november

foto: Cor Vos (archief)

De Franse wielerbond heeft besloten om het seizoen te verlengen tot en met 29 november. Dit om uitgestelde wedstrijden vanwege het coronavirus in te kunnen halen. Dat vertelt voorzitter Michel Callot tegen DirectVélo.

“We willen organisatoren zoveel mogelijk kans bieden om de wedstrijd uit te stellen en ook te rijden. De kalender is opgesteld samen met de UCI, ik had de president nog aan de telefoon. Zij zullen hun idee over een alternatieve kalender komende week voorstellen”, zegt Callot.

Meerdere kampioenschappen in Frankrijk, zoals in het BMX en het mountainbiken, worden uitgesteld tot in september of oktober. Naar verluidt wordt ook gekeken of de WK’s in die onderdelen uitgesteld kunnen worden. Het Frans kampioenschap op de weg kan in twee van de drie scenario’s van de UCI doorgaan op de huidige datum eind juni, aldus de voorzitter.

Dit artikel delen:

7 Reacties

leegloper 22 maart 2020 om 16:38

Allemaal leuk en aardig, maar als er nog genoeg landen slap handelen, is het seizoen voorbij. En de voorjaarskoersen die nu graag naar het najaar willen, zouden die dan klagen als uitgestelde najaarskoersen komen concurreren in voorjaar 2021?

vincenzo 22 maart 2020 om 16:46

Voorbarig besluit

A.M.M. Jonkers 22 maart 2020 om 19:31

Denken die arrogante Fransozen dat zij in de wielerwereld alleen de dienst uitmaken!
Merde.………

Fred Postma 22 maart 2020 om 19:48

De tour kan doorgaan zonder publiek dorp pers sponsors. Alleen met aso Franse tv en ordediensten. Speciaal gevorderde en ontsmette hotels voor alleen renners en wielerpersoneel. Waar een wil is is een weg.Ik denk dat de Fransen er alles aan gaan doen de tour te laten doorgaan overigens.

Derierre de la course 22 maart 2020 om 20:57

De Tour door laten gaan als het land nog in lockdown of sociale isoaltie is is zelfs door de ASO niet uit te leggen aan het Franse volk. Dan moet het land echt wel weer “open” zijn. Anders kunnen die middelen beter elders besteed worden.

Livestrong 22 maart 2020 om 22:47

Alles zal afhangen hoe lang het virus nog in de wereld zal rondwaren. Niemand, dus ook de Fransen, kunnen hierop nu al anticiperen. Volgens mij kunnen ze beter de agenda vervolgen zodra alles weer veilig is of 2020 afschrijven als wielerjaar.

Cyclinglife 23 maart 2020 om 08:22

Door nu al voorzieningen te treffen om het seizoen te verlengen. Zorgen ze voor extra beweegruimte bij de uci en aso. Door ze nu als eerste ze tegemoet te komen, tonen ze begrip voor de huidige situatie waar de wielerwereld mee zit. Ze creëren de mogelijkheid om wedstrijden in te halen. En dat zal de franse koersen extra goed doen, want met het inplannen van de geschrapte koersen zal het toch net even meespelen als er een keuze tussen 2 koersen gemaakt moet worden.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair