Frans Maassen: “Superprestatie van Martens”

vrijdag 12 maart 2010 om 09:52

Raborenner Paul Martens liet gisteren tijdens de tweede etappe van de Tirreno-Adriatico zien over een uitstekende sprint te beschikken. De Duitser werd tweede achter Tom Boonen, maar bleef onder andere sprintkanon Bennatti voor. Doordat Oscar Freire niet fit is in de Italiaanse etappekoers mag Martens voor eigen kansen gaan. Ploegleider Frans Maassen was trots op het resultaat van zijn pupil. “Een podium met Boonen, Martens en Bennati: dat is geen misselijke uitslag.”

Maassen liet aan Rabosport weten verrast te zijn door het resultaat van zijn pupil, maar zag dit jaar al voortekenen van een goede vorm bij de Duitser: “In de Ruta del Sol liet Paul al zien goed te zijn. Hij trok daar de sprint voor Oscar aan, maar wist zelf ook nog goede klasseringen te rijden. Dan weet je dat de vorm goed is. Omdat Oscar nu nog wat ziekig is, kon Paul echter zijn eigen kans gaan. En die heeft hij met beide handen vastgepakt. Een podium met Boonen, Martens en Bennatti: dat is geen misselijke uitslag.”

“Oscar heeft nog wel enkele dagen nodig om beter te worden. Maar nu weten we ook dat we de kaart Martens uit kunnen spelen. Dit helpt Martens in de hiërarchie naar boven. Er zit namelijk nog zeker groei in. Zeker op aankomsten als vandaag, waar het licht bergop gaat, moet hij zijn mannetje kunnen staan.”

De ploegleider van dienst gaf aan dat het voornaamste doel gisteren was om Gesink te beschermen. “Het was belangrijk dat Robert Gesink geen tijd zou verliezen. Dat is gelukt en daarom hadden enkele mannen als Nick Nuyens, Sébastian Langeveld en Paul Martens de vrijheid om in de finale zelf iets te proberen. Helaas reed Sébastian in de finale lek, zodat hij nog moest haasten om terug te komen. Maar wat Paul liet zien, was een superprestatie!”

Waterreus tijdelijk chauffeur van de Raboploeg
De Rabobus was door de slechte weersomstandigheden niet op tijd in Italië, hierdoor moest de Raboploeg wat improviseren met het vervoer van de renners, alle auto’s van de ploeg werden hiervoor ingezet. Dit was echter niet genoeg om iedereen te vervoeren. Voormalig PSV keeper Ronald Waterreus was als gast van Frans Maassen op bezoek in Italië en fungeerde met zijn eigen auto als chauffeur van de oranjebrigade en bood zo uitkomst voor het vervoersprobleem.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair