Frankrijk en VS hebben selecties voor WK veldrijden op papier

maandag 11 januari 2021 om 19:53
Frankrijk en VS hebben selecties voor WK veldrijden op papier

Clara Honsinger -foto: Cor Vos

Met het WK veldrijden aan de horizon, namelijk in het weekend van 30 en 31 januari, maken de eerste landen al hun selecties voor de titelstrijd in Oostende bekend. Frankrijk en de Verenigde Staten zijn er vroeg bij. Bij de Amerikaanse vrouwen zijn alle ogen gericht op Clara Honsinger.

Honsinger, tweede in de Wereldbekers van Namen en Dendermonde, is de kopvrouw van de Amerikaanse ploeg. Ook Katie Compton, Rebecca Fahringer en Katie Keough zijn van de partij in de selectie van bondscoach Jesse Anthony. Bij de mannen is Curtis White de enige deelnemers namens Team USA. Madigan Munro rijdt de beloftenwedstrijd bij de vrouwen.

Ook de Franse selectie is bekendgemaakt. Kersvers Frans kampioene Amandine Fouquenet ontbreekt bij de elites. Zij start in Oostende bij de beloften, net als Marion Norbert Riberolle. De vrouwenploeg bestaat uit Perrine Clauzel, Hélène Clauzel en Marlène Petit. Bij de mannen starten Steve Chainel, Joshua Dubau, Yan Gras en David Menut. Crosskampioen Clément Venturini is afwezig vanwege het aanstaande wegseizoen met AG2R Citroën.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Verweggistan 11 januari 2021 om 19:59

Edit redactie: Bedankt!

pussyfooter 12 januari 2021 om 02:15

"Clément Venturini is afwezig vanwege het aanstaande wegseizoen met AG2R Citroën."

WTF? Deelname aan een WK CX is ondergeschikt?

Hopelijjk wint AG2R niets op de weg. Karma.

Gala 12 januari 2021 om 06:32

Dat is al enkele seizoenen zo met die Venturini. Pakt op een diefje de nationale titel veldrijden om erna een jaartje te verdwijnen. "Het aanstaande wegseizoen"… haha, alsof die kerel daar grote potten gaat breken. Dat ze bij AG2r eens een voorbeeld nemen aan Van Aert en VD Poel.

jomaxman4 12 januari 2021 om 07:31

Alsof hij op het WK veldrijden wel potten zou gaan breken. Wat maakt het uit?

@pussyfooter gelijk heel de ploeg geen overwinningen meer? Puur uit nieuwsgierigheid; welke ploeg mag van jou mag nog wel iets winnen op de weg? Met jou wijze van redeneren hou je weinig ploegen over…

Lalsacien 12 januari 2021 om 07:40

@pussyfooter Wat een onzin. Een renner mag zijn eigen sportieve keuzes maken. Wellicht niet die van jouw of onze voorkeur.
Je laatste opmerking is kinderachtig.

Gala 12 januari 2021 om 09:36

@jomaxman4
Uiteraard zou hij voor de dichte ereplaatsen niet meespelen op het WK. Maar als je het lef hebt om even de nationale titel te komen meegraaien, vind ik dat je je verantwoordelijkheid moet nemen. Respectloos ook ten opzichte van de Franse veldritfans (en die zijn er nog wel degelijk).
Tot slot:
Alsof dat uurtje crossen eind januari zijn gehele wegcampagne zou gaan hypothekeren. Zielig toch. Sowieso krijgt die gast op de weg zwaar klop van Mathieu en Wout die WEL vol gaan in het veld.

Lalsacien 12 januari 2021 om 18:25

@gala zo simpel ligt het niet. Hij heeft ook nog een werkgever. Je weet niet waar de prioriteiten liggen. Of eigenlijk wel, die liggen vermoedelijk op de weg.

Gala 13 januari 2021 om 13:28

Als je op de weg geen bijzondere uitslagen kan rijden, wat is dan de waarde van die “prioriteiten”?
Venturini was ooit wereldkampioen bij de juniors en als jonge prof (bij Confidis nvdr) een zeer degelijk veldrijder. Heeft in wereldbekers enkele dichte ereplaatsen bij elkaar gefietst. Als zijn huidige werkgever hem thans verbiedt om aan een WK deel te nemen, vind ik dat zeer bekrompen. Zouden ze bij AG2r ooit al gehoord hebben van WVA en MVDP? Gelet op hun achterlijk gedrag moet ik al bijna gaan geloven van niet.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair