Francisco Ventoso sprint naar zege in GP Beghelli

zondag 11 oktober 2009 om 15:36

Francisco Ventoso heeft de GP Beghelli op zijn naam geschreven. De Spanjaard van Carmiooro – A-Style versloeg Giovanni Visconti en Enrico Rossi in de sprint van een uitgedunde groep. Dat is slecht nieuws voor Kenny van Hummel, die zo Visconti de leiding ziet nemen in de Europe Tour. Alleen als Van Hummel eerste of tweede wordt in de Nationale Sluitingprijs – Putte-Kapellen wint hij alsnog de Europe Tour.

Alexandr Dyachenko (Astana), Dries Devenyns (Quick Step), Ermanno Capelli (Fuji Servetto), Emanuele Sella (Carmiooro – A-Style) en Edwin Carvajal (Miche -Silver Cross – Selle Italia) sprongen na 25 kilometer weg uit het peloton. Het vijftal kreeg de zegen van het peloton en mocht zo een aantal minuten voorsprong bij elkaar fietsen. Ruslan Pidgornyy (Isd – Neri) en Esad Hasanovic (Centri della Calzatura) probeerden nog de oversteek te maken, maar zij waren te laat aan de achtervolging begonnen en werden weer opgeslokt door het peloton.

De koplopers kregen slechts vijf minuten voorsprong van het peloton, dat werd geleid door LPR. Zo gebeurde lange tijd niets totdat na negentig kilometer bekend werd dat Robert Gesink, de winnaar van gisteren, in de remmen kneep. “Nog wat last van de kramp van gister en ik wil niets kapot maken. Nu nog mooi 6 dagen herstellen,” zo schreef hij op zijn Twitter.

Met het oprijden van het plaatselijk circuit was de voorsprong gedaald tot iets meer dan twee minuten. Dat kwam niet alleen door LPR, maar ook door ISD, dat voor Visconti reed. Vijftig kilometer van de streep barstte de koers open. Gasparotto, Fischer, Visconti, Paolini, Ginanni en Impey maakte de sprong naar de vijf vooraan. En zo ontstond er een kopgroep van elf.

Er was hen echter geen lang leven beschoren, door toedoen van Saxo Bank werden ze op twintig kilometer van de streep weer opgeslokt door het peloton. Met het ingaan van de slotronde waagden Vinokourov, Clarke, en Riblon het erop. Zij pakten al snel een halve minuut, maar dat was niet genoeg.

Op de top van de enige beklimming in het circuit had Vinokourov een kleine voorsprong op het uitgedunde peloton. De Duitser Paul Martens probeerde nog de sprong te maken naar Vino, maar dat maakte niets uit. Uiteindelijk werden ze beiden opgeslokt door het peloton, waarvan Francisco Ventoso de sprint won voor Giovanni Visconti.

GP Beghelli (1.1 – 185,6 km)
1. Francisco Ventoso (Spa/Carmiooro-A-Style) 4u12m8s
2. Giovanni Visconti (Ita/ISD) z.t.
3. Enrico Rossi (Ita/Ceramica Flaminia)
4. Luca Paolini (Ita/Acqua & Sapone)
5. Dario Cataldo (Ita/Quick-Step)
6. Luca Mazzanti (Ita/Team Katusha)
7. Krzysztof Szczawinski (Pol/Miche-Silver Cross)
8. Andrea Moletta (Ita/Miche-Silver Cross)
9. Damiano Cunego (Ita/Lampre)
10. Daniele Callegarin (Ita/Centri della Calzatura)

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone