Francisco Ventoso: “Op deze manier wil ik niet stoppen”
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 22 mei 2020 om 19:54

Francisco Ventoso: “Op deze manier wil ik niet stoppen”

Francisco Ventoso overweegt zijn loopbaan met een jaar te verlengen. De 38-jarige Spanjaard van CCC is bezig aan zijn zeventiende seizoen als prof, maar zegt niet te willen stoppen na dit aparte seizoen. “Ik wil mijn carrière niet op deze manier beëindigen”, aldus Ventoso tegen Radio Marca.

“In theorie zou het na dit jaar afgelopen zijn. Maar als het niet mogelijk is om dit seizoen nog koersen, dan zal ik opnieuw moeten nadenken”, zegt de winnaar van twee Giro-ritten. Ook de kritische situatie van zijn ploeg CCC speelt een rol.

“We hebben de afgelopen weken onderhandeld over een minder contract, om zo het jaar af te kunnen maken en de structuur in leven te houden”, vertelt Ventoso. “Het bedrijf CCC moest een ontslagbrief sturen naar vijftienduizend mensen, dus ik weet dat het erg moeilijk was.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
22 mei 2020 21:55
Hij zal niet de enige zijn die niet wilt stoppen. Dit zou dan ten koste gaan van de renners die dit jaar of volgend jaar de overstap naar de profs zouden (moeten) maken. Zij krijgen niet de kans om zich te bewijzen.
22 mei 2020 23:37
Eerste waaier van 24 in Qatar. Spanje verrassend sterk vertegenwoordigd met Garcia Cortina, LLSG, Rojas, Valverde, Erviti en Ventoso. Ventoso doet een Leezertje en...blijft weg.

Hoeveel zouden ploegen nog voor zo'n krabber over hebben als hij in de regenboog rijdt?
23 mei 2020 00:54
Hmmm... Hij is 38 en moet op zoek naar een nieuwe ploeg dan. Wel mooie overwinningen behaald hoor, maar de laatste in 2012. Dat is best lang geleden. Geen slechte renner, maar het zou weleens lastig kunnen worden.
23 mei 2020 03:37
Eeuwen geleden, maar die Ventoso was een hele aardige aankomer bij Saunier Duval. Gomez Marchante was ook zo’n korte bloeier. Mgoed Saunier Duval.

Reacties zijn gesloten.