‘Fortuneo-Oscaro wil Samuel Sánchez’

woensdag 9 augustus 2017 om 09:25
‘Fortuneo-Oscaro wil Samuel Sánchez’

Fortuneo-Oscaro wil zich versterken met Samuel Sánchez. Volgens Ouest France ziet de Franse formatie in de 39-jarige Spanjaard een steun bergop voor de nieuwe kopman Warren Barguil.

Sánchez heeft bij BMC een aflopend contract, maar de voormalig Olympisch kampioen van Peking (vandaag precies negen jaar geleden) heeft nog geen beslissing genomen of hij zijn carrière voort zal zetten. Eerder deze week vertelde hij aan Cyclingnews dat hij na de Vuelta de knoop doorhakt.

Naast Sánchez zou de ploeg van manager Emanuel Hubert zich ook willen versterken met José Herrada van Movistar. Eerder verzekerde de ploeg zich al van de diensten van BMC-renner Amaël Moinard. Yvon Ledanois gaat als ploegleider aan de slag bij de ProContinentale formatie. De 48-jarige Fransman is momenteel in dienst van BMC. Eerder werkte hij voor Caisse d’Epargne en Movistar.

Dit artikel delen:

18 Reacties

Sephiroth 9 augustus 2017 om 09:38

Fortuneo probeert BMC leeg te kopen.. of naja te ontdoen van de oude garde? Ik zou als Sammy sanchez zijnde niet willen knechten voor Barguil. Dan zijn er leukere opties.

0
HoofdIsVrij 9 augustus 2017 om 09:43

Peking, dat was ook een mooi parcours. De wegwedstrijd in London is volgens mij uit het collectieve geheugen verbannen door de Vino-Uran affaire.

0
Chaba 9 augustus 2017 om 09:51

Samuel Sanchez is natuurlijk een goede renner. Het zal wel een degelijke knecht zijn bergop maar erg lang plezier ga van hem ga je niet hebben aangezien hij al 39 is.

0
TykkeThor 9 augustus 2017 om 09:51

Apart. Ik zou toch voor iets jongers gaan, al haalt Sánchez nog steeds een degelijk niveau op respectabele leeftijd.

0
Secondant 9 augustus 2017 om 09:53

Samuel Sanchez is aardig op als je het mij vraagt. Mag ook wel op zo’n leeftijd. Maar heeft dit jaar nog nergens echt zijn neus aan het venster kunnen drukken, en als knecht is het ook niet meer wat het geweest is. Als ik hem was zou ik serieus aan stoppen denken, voordat het zo’n verhaal met droevig einde wordt.

0
HoofdIsVrij 9 augustus 2017 om 09:58

@Secondant
Reed toch wel erg goed in de Ronde van het Baskenland waarin hij in volle finale bergop ten val kwam.

0
Neilstrung 9 augustus 2017 om 10:00

@secondant
Nou ja op, als kopman misschien. Wordt dit jaar toch gewoon nog 16e in Californië en 24e in Polen. Best aardig voor een bijna veertiger.

0
Secondant 9 augustus 2017 om 10:16

@neilstrung, @hoofdisvrij
Praktisch elke renner komt één keer per jaar vooraan in beeld te rijden. En het Baskenland is altijd qua landschap perfect geweest voor Sammy. Werd vorig jaar nog 4e in LBL en 6e in de Waalse Pijl, maar daarna ook amper gezien. Er vanuitgaande dat het volgend jaar nog een stapje minder is. Zou ik er niet aan beginnen.

En @neilstrung, je maakt een geintje hoop ik? Hij was overigens 18e in Polen, maar als je hier een jaar lang op moet teren, dan is dat wel erg matig.

0
Tutu888 9 augustus 2017 om 10:21

@Secondant
Indien Sammy nog plezier uit het fietsen haalt en niet gefrustreerd rondrijdt omdat de resultaten niet meer zijn wat het was hoeft hij natuurlijk niet te stoppen. Als knecht is hij denk ik voor iedere ploeg nog zeer bruikbaar.

0
brianbentert 9 augustus 2017 om 10:36

Fortuneo maakt stappen. Zit ook veel geld achter deze ploeg. Waar Cofidis steeds verder wegzakt zet Fortuneo wel de weg omhoog in. Deze 2 Spanjaarden van naam erbij en ze maken wellicht ook nog kans op een wildcard voor de Vuelta.

0
flipper 9 augustus 2017 om 10:52

Wellicht is Haimar Zubeldia ook nog te bewegen er toch nog een seizoen aan te plakken!?

Zonder dollen, hoewel ik een zwak heb/had voor Sammy is hij duidelijk op zijn retour. Volgend jaar zal dat verval gewoon verder doorzetten. Je betaalt dan vooral voor een grote naam uit het verleden. Wellicht is dat voor Fortuneo ook interessant, hoewel ze met Barguil hun TdF-pas al hebben “gekocht”. Van Sammy zelf zou ik het een vrij wanhopige poging vinden zich aan het fietsen vast te klampen.

Kortom, ik zie het niet gebeuren.

0
Wheely 9 augustus 2017 om 10:58

Inmiddels een hele waardevolle en ervaren knecht/klimkapitein. Was echt wel belangrijk in Polen voor Teuns.

0
Thailand 9 augustus 2017 om 10:59

Mooie renner, en heeft nog steeds zijn waarde voor de ploeg. Misschien niet op het niveau dat hij had, maar ik denk dat er nog een heel pak klimknechten rond rijden die minder zijn.

@ HoofdIsVrij, nee hoor. Het was merkwaardig wat daar gebeurde, maar dat heeft voor mij de wedstrijd niet verknalt hoor. Voor Vino een mooie kroon op een schitterende carriere. Tevens was daar ook een mooie winst voor Vos.
Rio had ook zijn nare bijsmaak met die nare valpartijen op het einde, die heeft de uitslag volledig op zijn kop gezet bij zowel bij de mannen als de vrouwen. Al gun ik Greg zijn overwinning natuurlijk van harte. Zo heeft elke spelen weer wat.

0
Thailand 9 augustus 2017 om 11:00

@ flipper, waarom wanhopig? Als deze er nog lol in heeft dan is dat toch prima? Daar is wat mij betreft helemaal niets wanhopigs aan.

0
flipper 9 augustus 2017 om 11:13

@Thailand

Ik vind het sneu om de volledige aftakeling van zo’n grote renner te moeten beleven. Op zich haalt hij dit jaar nog wel een redelijk niveau, maar beter gaat het zeker niet meer worden.

Verder lijkt het me vooral een (publicitair) luchtballonnetje van Fortuneo.

Ik verwacht eigenlijk dat Sammy er na dit seizoen gewoon een punt achter zal zetten.

0
Tutu888 9 augustus 2017 om 11:18

@flipper
Sneu is een renner die nog steeds kopman wil zijn maar elke keer volledig door het ijs zakt. Sammy beleeft waarschijnlijk nog zoveel plezier aan zijn sport dat hij zijn ervaring en nog aanwezige klasse zonder probleem inzet voor een kopman. Zoals Wheely al aangeeft bewees Sanchez in Polen wederom dat hij nog steeds van waarde kan zijn voor een ploeg.

0
Scott Sunderland 9 augustus 2017 om 12:11

Toch verwacht ik dat Sanchez stopt na dit seizoen.

0
Neilstrung 9 augustus 2017 om 12:34

@Secondant
Samuel was weldegelijk 24e in Polen, de 18e was Luis Léon. En Neen ik maak geen geintje. Zoals ik zei ik verwacht geen kopman-waardige resultaten meer van Sanchez, maar je kan toch niet zeggen dat ie plots waardeloos is als renner?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone