Gebroeders Herrada verlengen contract bij Cofidis

donderdag 10 juni 2021 om 18:19
Gebroeders Herrada verlengen contract bij Cofidis

Jesús Herrada - foto: Cor Vos

Jesús en José Herrada zullen ook volgend seizoen uitkomen voor het Franse Cofidis. Jesús heeft voor twee seizoenen bijgetekend, José heeft zijn aflopende contract met één seizoen verlengd.

De 30-jarige Jesús Herrada koerst al sinds 2018 voor Cofidis en was al meerdere malen succesvol voor de ploeg van manager Cédric Vasseur. Zo won hij in 2019 de Ronde van Luxemburg, de eerste editie van de Mont Ventoux Dénivelé Challenge en een etappe in de Vuelta a España. Dit jaar kwam hij als eerste over de streep in de Trofeo Serra de Tramuntana.

Jesús Herrada, die vandaag vijfde werd in de openingsetappe van La Route d’Occitanie, voelt zich thuis bij Cofidis. “Het is een grote familie. Ik voel me goed en wil het vertrouwen van de ploeg graag terugbetalen. Ik voel me op dit moment erg goed na een hoogtestage en ik hoop een etappe te winnen in La Route d’Occitanie. De etappes liggen me heel erg goed en ik hoop het te klaren!”

De vijf jaar oudere José Herrada is al jaren een gewaardeerde kracht en offert zich op voor zijn kopmannen. “Het is geweldig dat ik samen met mijn broer Jesús kan blijven koersen. Ik hoop mijn ervaring te delen met de jonge gasten.” Vasseur vult aan: “We hopen met Jesús nog meer wedstrijden te winnen, terwijl José een zeer ervaren wegkapitein is binnen de ploeg.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

lampje 10 juni 2021 om 20:22

Beide geen WT niveau.

0
MartinMartin 10 juni 2021 om 20:33

Wat een nonsens, Lampje. Jesus is meer dan voldoende en Jose heeft minstens evenveel recht op een plekje in de karavaan als Juraj Sagan, Lawrence Naesen en Attilo Viviani.

0
lampje 10 juni 2021 om 22:44

Dat ze recht hebben op hun plekje spreekt voor zich, dat heeft iedereen met een profcontract bij een WT team. Of ze WT niveau zijn, is een tweede.

Maar je noemt drie mindere broertjes en toont daarmee aan dat Jose dan wel WT niveau is of wat zeg je nu? Bijzondere redenatie Martin.

0
hartstikkebedankt 11 juni 2021 om 08:36

Jesus behoort ieder jaar tot de +/- beste 100 renners qua prestatie, wat is dan de reden dat hij niet in de WT hoort?

0
MartinMartin 10 juni 2021 om 23:36

Ik zeg dat er wel vaker nageboortes een contract krijgen. De Izagirres zijn beide waardevol, net als die jongens van Yates en alle Martin-varianten.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone