Floris De Tier tekent contract bij LottoNL-Jumbo

dinsdag 23 augustus 2016 om 12:04
Floris De Tier tekent contract bij LottoNL-Jumbo

Foto: Sirotti

LottoNL-Jumbo heeft na Jurgen Van den Broeck een tweede Belg aangetrokken. Floris De Tier gaat de ploeg volgend seizoen versterken. De 24-jarige renner komt over van Topsport Vlaanderen-Baloise en tekent tot 2019.

“Floris De Tier is een talentvolle klimmer”, stelt technisch directeur Nico Verhoeven in een persverklaring. “Zo gaan we hem ook inzetten. Hij startte zijn fietscarrière als veldrijder, blonk uit als klimmer en maakte de overstap. Hij is pas laat overgestapt van de atletieksport naar het wielrennen en is nog volop in ontwikkeling. Nu gaat hij de volgende stap zetten op WorldTour-niveau. Zijn komst past binnen onze filosofie om jong talent op te leiden voor het hoogste niveau.”

De Belgische renner is blij met zijn nieuwe werkgever. “Na de eerste contacten voelde ik mij onmiddellijk op mijn gemak bij het team”, geeft De Tier aan. “De professionaliteit spreekt me aan. LottoNL-Jumbo is voor mij de meest logische stap in het vervolg van mijn carrière. De ervaring die het team heeft, gaat mij zeker verder helpen. Op aanraden van mijn oude ploegmaat Sven Nys maakte ik de overstap naar de weg. Dit is mijn derde seizoen als wegrenner. Ik kijk ernaar uit om volgend jaar meer wedstrijden in het hooggebergte te rijden. Daar word ik sterker van.”

De Tier maakte dit seizoen indruk op Green Mountain in de Ronde van Oman. Daar eindigde hij tussen klimmers van WorldTour-niveau als negende. De Belg werd dit jaar ook 21e in de Amstel Gold Race. Hij wacht nog altijd op zijn eerste profzege.

Dit artikel delen:

79 Reacties

jerteg 23 augustus 2016 om 12:06

Goede aankoop (weer)!

Don Stephano 23 augustus 2016 om 12:08

Aardige renner, kan wel uit de voeten op glooiend terrein. Vraag me alleen af of er niet zo’n type renner is (zelfde kwaliteit + leeftijd) met een Nederlands paspoort.

Tuubke 23 augustus 2016 om 12:09

Goed zo, een jonge knaap met potentieel. Hier heb ik meer vertrouwen in dan in de transfer van Van den Broeck.

simon_cc 23 augustus 2016 om 12:18

Goede zet voor beide partijen!

jvh93 23 augustus 2016 om 12:19

mooie aanwinst, ben benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen

gardeyn 23 augustus 2016 om 12:21

Een opvolger van Goos?

@don: ik ken ze niet, die Nl-ers. Wel zijn daar Tusveld en Hofstede, maar die rijden/ gaan rijden bij Giant.

kooltje 23 augustus 2016 om 12:21

Dit is toch niet iets om het een niveau hoger te proberen?
http://www.procyclingstats.com/rider/Floris_De_Tier

Vastaranta 23 augustus 2016 om 12:24

Knecht voor de Waalse klassiekers en volgend jaar vuelta maar eens kijken hoe ver deze man komt.

Timocycling 23 augustus 2016 om 12:24

Aardige resultaten geboekt, denk dat ze hopen op een Roglic scenario aangezien hij nog niet heel lang profrenner is.

WCEendT 23 augustus 2016 om 12:24

Slechte aankoop, zoals Kooltje al aangeeft heeft die man al moeite om te presteren in de kleinere rondjes.

Ook noem ik negende eindigen in hetzelfde groepje als EBH niet indrukwekkend, dan hadden ze beter Canty aan kunnen trekken als er toch alleen naar dat resultaat gekeken word.

Edit:
Zijn resultaten in de voorjaarsklassiekers over het hoofd gezien, misschien toch niet zo 'slecht' als ik in eerste instantie dacht… Toch begrijp ik de keuze om voor De Tier te gaan nog steeds niet.

Huubi 23 augustus 2016 om 12:25

@kooltje De Tier wordt gezien als groot klimtalent. Op dat niveau jun je dat zelden laten zien, maar 23e in Waalse Pijl, dan kun je iig omhoog.

BenderBeach 23 augustus 2016 om 12:25

Wat een raar beleid: talenten van eigen bodem (Maurits Lammertink en Wilco Kelderman) uit beeld en in plaats daarvan een Belgische bejaarde en Floris de Tier aantrekken. Ik zeg niet dat De Tier geen goede renner is, maar het beleid was toch gericht op Nederlandse renners (vanwege de sponsorbelangen o.a.). Straks zit een Stef Clement zonder ploeg, terwijl De Tier met zijn capaciteiten ook gerust bij één van de Belgische WT-ploegen een plekje had kunnen vinden. Ik kijk hier vreemd van op, dat moge duidelijk zijn.

ChefSpijker 23 augustus 2016 om 12:25

@kooltje: in Slovenië laat ie bergop mannen als Torres, Mendes, Moscon, Pellizotti achter zich, in Oman mannen als Sepulveda, Pozzovivo, Buchmann, Brambilla. Lijkt me dus een prima klimknecht voor erbij. En aangezien ie nog maar kort op de weg rijdt iemand met nog flink wat groeimarge misschien. En zal vast niet al te zwaar op het budget wegen. En spreekt Nederlands. Zie alleen maar pluspunten eigenlijk.

aoyen 23 augustus 2016 om 12:28

Echt grote talenten kiezen natuurlijk niet voor Lotto Jumbo, dan kom je dus bij dit soort renners uit. Geen schande toch?

Chrys 23 augustus 2016 om 12:29

@BenderBeach
Ja want Lammertink en Kelderman hebben ze bewust laten lopen… De Nederlanders zijn erg gewild en hebben gewoon meerdere opties.

Koen 23 augustus 2016 om 12:31

Weer een miskoop. Wie volgt? Horner? Op Boom na nog geen enkele aanwinst. JvdB was ook al zo’n aanfluiting.

TheArt 23 augustus 2016 om 12:33

Prima aankoop.

horsm 23 augustus 2016 om 12:35

grappig dat dit een paar dagen geleden al door wat wielerflitsers was voorspeld na een analyse van twitter. Petje af!

Wielerfan1987 23 augustus 2016 om 12:37

Een goeie verstandige aankoop die net als Roglic waarschijnlijk nog een behoorlijke groeimarge zal hebben omdat hij pas drie jaar op de weg wedstrijden rijd.

dit zijn de buitenkansjes waar TLJ het van moet hebben.

Imbatido 23 augustus 2016 om 12:37

Hele mooie aanwinst voor Lotto-Jumbo. Ik had hem ook al genoemd in het bericht over potentiële aanwinsten. Uitstekende renner voor de heuvel- en klimkoersen.

Stond afgelopen winter nog een aardig stukje in Het Nieuwsblad over zijn verleden in het veldrijden.
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20151112_01967168

horsm 23 augustus 2016 om 12:39

@koen, je kan van vorig jaar toch niet zeggen dat het miskopen waren: roglic, campenaerts en groenewegen reden bij tlj een uitstekend jaar. bij elkaar verantwoordelijk voor het meerendeel van de overwinningen. en ook in battaglin schuilt een betere renner. er is veel op de ploeg aan te merken, maar talent-scouten doen ze goed. zeker gezien het budget…

Abdoe 23 augustus 2016 om 12:42

JvdB weet ik nog niet zo, maar De Tier lijkt me wel een slimme aankoop. Renners die op latere leeftijd beginnen op de weg zijn sowieso wel vaak interessant. Laat nu al progressie zien, kan nog flink doorgroeien en zal niet te duur zijn (iig niet in de orde van een Clement).

teunster 23 augustus 2016 om 12:45

Ik vind het dus een goede aanwinst. Dit zijn de ‘soort’ renners die TLJ kan aantrekken.

Het behouden van Steven Kruijswijk was denk ik essentieel. Dat Vanmarcke dan vertrekt is logisch en dat ze vervolgens klimmers met potentieel en klimmers met ervaring aantrekken is ook logisch. Zo’n Roglic is bijvoorbeeld een goede keus gebleken (je kan je afvragen hoeveel procent geluk er bij komt kijken, ik denk nogal wat), Campenaerts doet het gewoon goed of tenminste naar behoren. Nu VDB erbij en zo’n de Tier die nog veel kan groeien. Als het doel is het winnen van een grote ronde met SK dan zijn dit allemaal logische aankopen binnen het budget wat ze hebben.
En natuurlijk heeft een NL renner de voorkeur gezien de sponsorbelangen maar als ze er niet zijn dan is een Belg de logische volgende. En ik denk dat TLJ liever een Nederlandse Giro winnaar heeft met 8 Belgische helpers dan een Belgische winnaar met 8 Nederlandse helpers.

Janjanssen98765 23 augustus 2016 om 12:46

Mensen die alleen naar zijn uitslagenlijstje kijken en hem daarop beoordelen, veel dommer gaan we het niet zien hier.

Gewoon een prima renner voor dit niveau, je gaat echt geen Costa binnenhalen dus zul je bij de mindere talenten uitkomen.

Joachim 23 augustus 2016 om 12:49

Mooi voor De Tier, samen met Lietaer de beste klimmer van Topsport Vlaanderen. Ik hoop dat Lietaer ook eens opgepikt wordt door een team uit de World Tour.

Headlines

Materiaalzone

Populair