Bingoal Pauwels Sauces WB versterkt zich met Floris De Tier
foto: Cor Vos
woensdag 19 oktober 2022 om 10:50

Bingoal Pauwels Sauces WB versterkt zich met Floris De Tier

Floris De Tier zal volgend jaar uitkomen voor Bingoal Pauwels Sauces WB. De 30-jarige Belgische renner reed de voorbije drie seizoenen voor Alpecin-Deceuninck en kwam daarvoor ook uit voor Jumbo-Visma en Sport Vlaanderen-Baloise.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Tier is in een persbericht erg enthousiast over zijn nieuwe werkgever. “Ik ben erg blij dat ik in 2023 deel zal uitmaken van Bingoal Pauwels Sauces WB. Ik moet de ploegleiding bedanken voor het vertrouwen. Ik moest door een blessure mijn seizoen vroegtijdig beëindigen, maar ik heb aan mijn conditie kunnen blijven werken en het licht staat nu weer op groen om te trainen.”

Meer vrijheid
“Ik heb al verschillende goede resultaten behaald in mijn carrière, en dat terwijl ik toch vaak in dienst reed van kopmannen als Primož Roglič, Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Ik kan nu meer mijn eigen plan trekken en zo betere individuele resultaten boeken. Ik ben natuurlijk ook bereid om mijn ervaring door te geven aan de jonge renners binnen het team. Het is allemaal erg spannend!”

De Tier, die zijn mannetje staat bergop, is nog op zoek naar zijn eerste profoverwinning. Hij reed in het verleden al wel naar meerdere ereplaatsen. Zo was hij al eens zesde in de Tour de Wallonie en eindigde hij in Strade Bianche en de Amstel Gold Race bij de eerste twintig.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
19 oktober 2022 12:50
Gaat er nog iets gebeuren met Bas Tietema daar of heb ik iets gemist? Ik begrijp wel dat hij met een eigen team bezig is. Gaat dat nog door cq wordt dat zijn " nieuwe" team. Vragen, vragen....
    19 oktober 2022 13:10
    Tietema is volledig exit bij Bingoal. Hij reed sinds juni ook geen wedstrijden meer. Men zal het zinloos hebben gevonden hem nog langer op te stellen. Dit experiment is op basis van resultaten mislukt. Op naar zijn volgende experiment.
19 oktober 2022 11:27
De hele ruggengraat van het team wordt vervangen daar.

Paasschens, Livyns, Menten naar Lotto, Rex en Paqout naar Intermarché, Aniolkowski naar Human powerd health en Dupont zou niet kunnen rekenen op een verlenging van z'n contract. Naast een paar anderen die waarschijnlijk moeten vertrekken.

Wel leuk ingekocht met mix tussen ervaring (Van Keirsbulck, Malucelli, Guerin, Teugels en De Tier) en talent (die Salby komt over van Riwal, Van Rooy en Mertens van Sport Vlaanderen en Van der beken en Van boven van Lotto U23)
    19 oktober 2022 13:12
    De ploeg leunde aardig op sprinter Dupont, die echter het winnen aardig is verleerd. Wat verandering is prima hier.

Reacties zijn gesloten.