Flakemore bevestigt einde wielercarrière

Flakemore bevestigt einde wielercarrière
woensdag 11 november 2015 om 16:11

Campbell Flakemore keert niet meer terug bij BMC in 2016. Sterker nog: de 23-jarige Australiër houdt het wielrennen helemaal voor gezien. “Voor de mensen die me echt kennen, is het geen verrassing”, vertelt de wereldkampioen tijdrijden bij de beloften van 2014 tegen CyclingTips.

BMC teleurgesteld
“Ik denk dat het een goede beslissing is”, vindt Flakemore. “Ik ben blij dat ik eindelijk de keuze heb kunnen maken, omdat het niet iets is wat ik vannacht plots heb besloten. Het is iets waar ik de laatste achttien maanden al over heb nagedacht. Bij BMC waren ze ietwat teleurgesteld, omdat zij mij deze enorme kans hebben gegeven en ik het eigenlijk heb afgewimpeld. Maar ik vind dat wanneer je niet gelukkig bent met wat je doet, je je tijd verspeelt. Ik denk dat ze dat hebben begrepen.”

‘De WorldTour is niet hosanna’
Flakemore werd aan het begin van het jaar nog geprezen door zijn ploeggenoot Cadel Evans, die in hem een renner voor de grote rondes zag. “De hoeveelheid werk en opofferingen die je moet leveren om op het niveau te komen om een grote ronde te winnen; mensen die niet in het wielrennen zitten hebben geen idee wat dit behelst. Ik zie mezelf niet in staat om dat te doen en zal dus geen toprenner worden. De WorldTour is niet the glitz and glamour zoals het er op TV uitziet, waar iedereen naar kijkt. Dat was het niet voor mij en ik ben blij dat ik daar geen deel meer van uitmaak”, oordeelt Flakemore.

Eenzaam
De Australiër, die in Ponferrada wereldkampioen tijdrijden bij de beloften werd, reed dit seizoen 31 koersen. De Cyclassics in Hamburg was zijn laatste wapenfeit als prof. “Voor mensen die me echt kennen, was het geen grote verrassing. Voor veel mensen wel, omdat zij het leven in Europa zien als het leven van hun droom. Dat is het soms ook, maar af en toe ook totaal niet. Ik had jongens als Nathan Earle en Caleb Ewan om me heen, die dicht in de buurt woonden. Toch was ik vaak alleen en dat was lastig. Ik heb mezelf toen afgevraagd of dit hetgeen is wat ik de komende tien jaar wilde doen. Het antwoord daarop was ‘nee’.”

Dit artikel delen:

18 Reacties

SolitaryShell 11 november 2015 om 16:13
Quote:
De WorldTour is niet the glitz and glamour zoals het er op TV uitziet,

De watte? Ik zie dat niet op tv hoor, maar misschien kijk ik niet goed.

Quote:
Dat was het niet voor mij en ik ben blij dat ik daar geen deel meer van uitmaak”

Eh, als het dat niet voor jou was, hoe kan je er dan deel van uit maken?

0
Romāns Vainšteins 11 november 2015 om 16:22

Gast heeft gewoon geen zin om als een getikte monnik te leven in een omgeving waar hij zich niet thuisvoelt, that’s it. Profwielrennen is niet voor allen met genoeg talent weggelegd, ik zou het ook alleen op de Moncoutie-manier, zonder dope en zwaar leunend op je buitengewone talent met veel chillen en hier en daar een uitschieter, kunnen.

0
SkyField 11 november 2015 om 16:27

Verstandige vent.

0
DMenchov 11 november 2015 om 16:31

Won geloof ik nog de tijdrit in Reuver in dr OT. Jammer dat mensen gezegend met zoveel talent er met de pet naar gooien!

0
Purito 11 november 2015 om 16:32

@DMenchov
Niet willen leven als een prof is wat anders dan er met de pet naar gooien.

0
Mac-S 11 november 2015 om 16:45

Enerzijds jammer dat een getalenteerde wielrenner niet verder wil koersen, maar ook wel begrijpelijk. Als hij zich niet gelukkig voelt bij het zware leven van een wielerprof, dan kan hij inderdaad maar beter iets anders gaan doen. Dat is een keurige beslissing en heel wat anders dan een vet salaris opstrijken en er met de pet naar gooien.

0
Laatste man 11 november 2015 om 16:50

Gewoon heel eerlijk.

0
xistnc 11 november 2015 om 17:08
Quote:
en ik het eigenlijk het afgewimpeld

?
.

Quote:
Ik zie mezelf niet in staat om dat te doen en dus geen toprenner te worden

?

0
Hakkie2 11 november 2015 om 17:08

@DMenchov: hoezo zou hij er met de pet naar gooien? Hij heeft niet het talent om te kunnen leven als een monnik, altijd rekening te houden met zijn baan en daarbij vrienden en familie zelden meer te zien. Als je dat talent mist, zoals veel mensen zullen doen, is het lastig om profsporter zijn. Zeker op een ander continent dan je eigen.

Ik snap het heel goed. Je leven is toch meer dan je werk. Het leven voor een wielrenner is dus ook meer dan wielrennen alleen. Gezin, familie, vrienden… allemaal dingen die je heel goed hoger in kunt schalen. En renners als Flakemore missen dat toch meer dan de helft van het jaar.

Eigenlijk is het opvallender dat het niet veel vaker voor komt, wat mij betreft.

0
SolerEritrean 11 november 2015 om 19:01

Voor de komende 40 jaar achter de kassa van de McDonalds dan maar.

0
ProfrondeZevenbergen 11 november 2015 om 20:06

Moedig besluit. Het geeft ook aan hoe zwaar het allemaal is.

0
albertooo 11 november 2015 om 20:32

@Soler
Hij zegt toch niet dat hij vrijetijdsstudies gaat doen? ;)

0
Guushovd 11 november 2015 om 20:34

Vrijheid betekent ook dat je, als je talent voor iets hebt, kan kiezen om iets anders te doen. Ik hoop dat hij dingen gaat doen waar hij wel gelukkig van wordt. Want mijn ervaring is, dat het niet vanzelfsprekend is, dat je dit werk vindt. Ik hoop vooral dat hij niet, nadat hij zich een aantal jaar op ander werk heeft gestort, tot de conclusie komt dat wielrennen zo gek nog niet was.

0
RiGHT 11 november 2015 om 20:41

Dapper.

0
Toppie 12 november 2015 om 09:18

Dat moet hij wel de hersens hebben om zijn geld te verdienen los van het wielrennen.

Hoeveel zal hij verdienen, 200 duizend>? per jaar.

0
billi 12 november 2015 om 09:37

@Toppie, dat lijkt me veel te hoog, het merendeel vd renners verdient dat niet

0
lnnrt 12 november 2015 om 12:15

@ Toppie, als hij een vierde daarvan verdient mag hij tevreden zijn denk ik.

0
Fritsie 13 november 2015 om 07:59

Dat is best aardig op je 23ste, toch?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone