Feltrin volgt Riis op bij Tinkoff-Saxo

dinsdag 31 maart 2015 om 18:16
Feltrin volgt Riis op bij Tinkoff-Saxo

Stefano Feltrin (links) foto: Sirotti

Stefano Feltrin is de nieuwe manager van wielerploeg Tinkoff-Saxo. Dat meldt teameigenaar Oleg Tinkov op Facebook. De Italiaan is de opvolger van Bjarne Riis, die afgelopen week door Tinkov op straat werd gezet.

Tinkov geeft in zijn betoog Riis nog een trap na. “Winnaars zijn vandaag de dag niet de personen die het hardst, maar op de juiste manier trainen. Niet zij die het meeste EPO injecteren, maar renners die op de juiste manier trainen en voeding tot zich nemen.”

Tinkov schrijft bovendien dat hij zich zorgen maakt over de wielersport. “Het wielrennen moet veranderen. Anders zal de sport sterven of van schandaal naar schandaal hobbelen”, betoogt hij. “De ploegen hebben alleen maar uitgaven, geen inkomsten. Dat is ondenkbaar in iedere andere sport. Teams zijn voor 99% afhankelijk van sponsoren. In iedere andere sport is zoiets ondenkbaar. Dit model is niet levensvatbaar. Hier komen ook alle dopingschandalen en eindeloze schandalen uit voort. Het is een paradox dat wielrennen op voetbal na de populairste, maar tegelijkertijd ook een hele arme sport is.”

Dit artikel delen:

57 Reacties

Fritsie 1 april 2015 om 12:18

Om op de discussie te reageren, ik zie niet zo goed in waarom de wielersport zonodig zou moeten groeien, meer inkomsten zou moeten generen om super sterren een super salaris te geven (volgens mij kunnen me meeste renners hun boterham aardig dik beleggen). Hoe meer geld je erin gaat pompen hoe meer glamour en show, en ik weet niet of we de kant van het voetbal op willen gaan. Ook weet ik niet of het ten goed komt van de passie en de sport an sich. Het wielrennen gaat al jaren zo en teams en sponsors komen en gaan. En de wielrenners rijden rond van het geld wat er beschikbaar is. Ik denk dat contador voor een miljoen minder ook nog wel rond had gereden.

Als het volgens Tinkoff zo’n populaire sport is zullen er altijd wel sponsors in de sport willen springen. Het enige wat ik tussen de regels door lees is persoonlijk geklaag dat hij een wielerteam hebben zo duur vindt. Echter denk ik dat mensen als hij de wielersport duurder maken door zulke hoge salarissen te bieden voor renners die hij wil aantrekken.

0
Wheely 1 april 2015 om 12:25

De grootste oorzaak van dit betoog lijkt zijn eigen financiële situatie. Als hij zelf nog met geld kon strooien was er volgens mij niks aan de hand en had hij er nog een paar miljoen tegen aan gekletterd om zijn speeltje nog beter te maken. Nu kan dit blijkbaar niet meer en moet het team zelfs geld opleveren.

0
hugenholz 1 april 2015 om 12:29

Ik zou een versie als De Amstel Radler Challenge (beklimming Cauberg man tegen man) bijv.ook op de Alpe D'Huez of de Mont Ventoux wel willen zien maar dan in een toernooivorm. Beste klimmers van de wereld gaan die berg dan een aantal keren op in een eliminatievorm (16 renners: 1/8 finales-kwartfinales-halve finales-finale): Bergen compleet met toeters en bellen (tribunes, belichting, vuurwerk, dj, showoptredens etc. sfeertje ala Red Bull CrashedIce Challenge)

Vernieuwing, weg met het oude wielrennen

0
Wheely 1 april 2015 om 12:43

@hugenholz
Beetje net als met shorttrack enzo… kan allemaal natuurlijk. Mensen vinden dat vast leuk maar het heeft wel iets oppervlakkigs.

Geef mij maar de heroïek van parijs roubaix, strade bianche etc. leve het oude wielrennen.

0
Fritsie 1 april 2015 om 12:53

precies! ik ben wielrennen gaan kijken vanwege het koersverloop, het afzien en de heroiek. Als je zo nodig 1 vs 1 gevechten wilt zien zijn er zat andere sporten die een stuk spannender en spectaculairder zijn (waar je dus niet tegen op kan boksen als wielrennen).

Wielrennen is nou eenmaal een duursport en spelontwikkelingen verlopen relatief langzaam. Je moet er van houden en dat doet niet iedereen maar ik weet ook niet of je daar naar moet streven.

0
Brummel 1 april 2015 om 13:43
Quote:
Als je zo nodig 1 vs 1 gevechten… andere sporten die een stuk spannender en spectaculairder zijn… boksen.
0
wulu 1 april 2015 om 14:25

@hugenholz gebeurt al in het mountainbiken… wel spectaculair, maar zo’n neven klassement heeft geen meerwaarde. En is daar vorig jaar al niet mee begonnen bij de gp van Montreal in Quebeq? Waarin Hofland in een sprinters wedstrijd meedeed, ik vond het leuk, maar meer ook niet.

Dan zie ik liever meerdere TTT wedstrijden georganiseerd worden, dat past meer bij het huidige wielrennen of een proloog pas in de avond. Of zoals erin de TdF vorig jaar later werd gekoerst op de Champ’s Elisé.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone