Feillu klopt Bouhanni in Route Adélie de Vitre

vrijdag 3 april 2015 om 18:36
Feillu klopt Bouhanni in Route Adélie de Vitre

Romain Feillu heeft de Route Adélie de Vitre op zijn naam geschreven. De Fransman van Bretagne-Seché Environnement was de beste in een sprint en klopte Nacer Bouhanni (Cofidis) en Timothy Dupont (Roubaix) in de strijd om de zege.

Een kopgroep van zeven man mocht in de slotfase hopen op een overwinning in de rit door Bretagne. Simone Stortoni (Androni), Julien Bérard (AG2R), Laurent Pichon, Arthur Vichot (FDJ), Benoit Jarrier, Christophe Laborie (Bretagne-Seché), Bryan Nauleau, Thomas Voeckler (Europcar), Christian Mager (Cult Energy) en Romain Combaud (Armée de Terre) probeerden het tot de finish te redden, nadat ze zich vormden uit de restanten van een eerdere groep vluchters.

De vroege vluchters, bestaande uit Thomas Boudat (Europcar), Grégoire Tarride (Marseille), Matthew Zenovich (CCT p/b Champion System), Christophe Riblon (AG2R La Mondiale), Daniel Summerhill (Unitedhealthcare) en Alo Jakin (Auber 93), kregen een handvol minuten van het peloton, maar mochten het onderling toch niet uitvechten.

Niemand minder dan Voeckler zelf ging er met nog twee kilometer te gaan vandoor, maar ook hij kon niet voor het aanstormende peloton uit blijven. Toen de Fransman in de laatste kilometer bijgehaald werd, kon de sprint ingezet worden. Hierin was het Feillu die zijn werkgever een zege op eigen grond wist te schenken, voor Bouhanni en Dupont.

flag-fr Route Adélie de Vitre (1.1)
Uitslag: Vitré-Vitré
1.flag-fr Romain Feillu (Bretagne-Seché Environnement) 4u58m552
2.flag-fr Nacer Bouhanni (Cofidis)
3.flag-be Timothy Dupont (Roubaix)
4.flag-fr Christophe Laborie (Bretagne-Seché Environnement)
5.flag-fr Benjamin Giraud (Marseille 13 KTM)
6.flag-fr Steven Tronet (Auber 93)
7.flag-be Baptiste Planckaert (Roubaix)
8.flag-fr Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale)
9.flag-fr Julien Duval (Armée de Terre)
10.flag-co Edwin Avila (Colombia)

Volledige uitslag

Dit artikel delen:

10 Reacties

achilles 3 april 2015 om 18:48

Feillu! Mooi dat die weer eens wint. Is ook al weer jaren en jaren geleden.

Bouhanni nog altijd geen overwinning voor zijn nieuwe ploeg. Zijn oude ploeg heeft er overigens in zijn geheel nog 0.

RiGHT 3 april 2015 om 19:36

mooi dat die blaaskaak van een Bouhanni niets meer brengt. goede zaak.

Purito 3 april 2015 om 20:02
Quote:
mooi dat die blaaskaak van een Bouhanni niets meer brengt. goede zaak.

Dit zegt veel over je als persoon.

Overigens opvallend dat zowel Bouhanni als Demare nog niks gewonnen hebben dit jaar. Nu is het wel zo dat die eerste overwinning voor Demare nog verder weg lijkt dan voor Bouhanni.

Michael_ 3 april 2015 om 20:51

Hoe bedoel je dat het veel over RiGHT zegt als persoon? Hij zegt toch gewoon de waarheid. Zoals hij tekeer ging tegen zijn ploeggenoten na milaan san-remo, beweren dat hij zichzelf zag winnen, dat die 6e plek hun schuld is. Dan vind ik dat wel gesteld kan worden dat hij een blaaskaak is.

Purito 3 april 2015 om 21:16

@Michael_
Bij Bouhanni wordt alles uitvergroot om hem maar in een slecht daglicht te stellen. Hij zei dat hij niet tevreden was over de ploeg, omdat hij in zijn eentje zat in de finale. Dat mag toch lijkt me, het is en blijft topsport. Kritiek hoort daarbij. Hij is ook vaak genoeg lovend over het werk van zijn ploegmakkers.

En om nou iemand niks meer te gunnen op basis van verkeerde aannames, vind ik wat ver gaan.

sven241 3 april 2015 om 21:31

Mooie overwinning voor Bretagne. Hebben goede renners dit jaar en ook een paar mooie overwinningen.

Sagan=hulk 3 april 2015 om 22:12

@purito
+1
Hier op wielerflits is er enorm veel afkeer tegenover Bouhanni. Wegens zijn arrogantie, maar je moet toch van elke soort renner iemand in het peloton hebben. Dat maakt het tof, ik vind hem wel wat hebben die Bouhanni. Het is ook nog eens een ongelooflijke klasbak. De meesten zijn volgens mij ook wel een beetje jaloers op Bouhanni.

zoetepap 4 april 2015 om 01:09

Die Bouhanni bokst zijn weg wel naar de top.

LucasR 4 april 2015 om 11:25

Fantastisch figuur, die Bouhanni. Goed voor de diversiteit in het wielrennen. FDJ had er trouwens verstandiger aan gedaan Démare te laten gaan.

WCEendT 4 april 2015 om 11:48

@LucasR +1
Helemaal mee eens!

Headlines

Materiaalzone

Populair