Fabio Aru: “Podium Giro is weer het doel”

dinsdag 16 december 2014 om 11:30
Fabio Aru

foto: Sirotti

Vorig jaar eindigde Fabio Aru tweemaal in de top vijf van een grote ronde. In de Giro d’Italia was de jonge Sardiniër de verrassende nummer drie en in de Vuelta a España werd hij knap vijfde. Nu is het podium in de Giro opnieuw zijn doel, alvorens hij ploegmaat Vincenzo Nibali gaat ondersteunen in de Tour de France.

“Ik had deze resultaten nooit verwacht”, vertelt de Italiaan tegen Biciciclismo. “Het was een erg goed seizoen. Het podium in de Giro was een droom en dat is opnieuw mijn intentie.”

De voorbereiding op de Ronde van Italië begint hij in Parijs-Nice, gevolgd door de Vuelta a Catalunya, de Giro del Trentino en Luik-Bastenaken-Luik. “Dit jaar is het begin van de Giro zwaarder dan vorig jaar en ik zal dus beter voorbereid aan de start moeten verschijnen.”

Na de ronde in zijn eigen land zal hij ook aan de start verschijnen in Frankrijk in juli. “Daar ga ik Nibali helpen, maar voorlopig is alles gericht op de Giro.” De Astana-renner is ook heel blij met de Tourwinnaar van dit jaar samen te mogen rijden. “Het is een geluk om met Vincenzo te rijden. Hij is een groot kampioen, hij heeft drie grote rondes gewonnen en heeft historie geschreven. Ik kan daar nog niet aan tippen. Hij geeft altijd alles en de kleine dingen maken het verschil.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair