Maagproblemen Fabio Aru in laatste grote ronde: “Ik voel mij niet goed”

donderdag 26 augustus 2021 om 13:13
Maagproblemen Fabio Aru in laatste grote ronde: “Ik voel mij niet goed”

foto: Cor Vos (archief)

Fabio Aru had zich zijn laatste grote ronde vast anders voorgesteld. De afzwaaiende Italiaan van Qhubeka NextHash kampt sinds enkele dagen met maagproblemen. “Ik voel mij niet goed”, vertelt Aru voor de start van de twaalfde rit naar Córdoba.

“Helaas heb ik de laatste etappes last van maagproblemen”, aldus Aru. “Afgelopen nacht bleef ik last houden en dat was ook vanmorgen zo. Ik moest heel veel naar de badkamer en voel mij heel leeg nu. Ik heb dinsdag nog gered, maar gisteren was het verschrikkelijk en de nacht zelfs nog erger.”

Met zijn naderende pensioen in aantocht wil de 31-jarige Aru de handdoek nog niet in de ring gooien. “Ik ga proberen om te starten vandaag, maar het wordt niet makkelijk omdat ik mij helemaal leeg voel. Het voelt totaal niet goed”, zegt hij.

Tot en met de negende etappe stond Aru nog redelijk goed in het klassement, maar de laatste twee etappes is hij – door die ziekteverschijnselen – weggezakt van de veertiende naar de 21ste plaats in het algemeen klassement. Woensdag verloor hij elf minuten in de rit naar Valdepeñas de Jaén.

Dit artikel delen:

6 Reacties

hjjanssen1973 26 augustus 2021 om 13:37

Jammer. Ik geloof hem wel. Afscheid nemen doet pijn. Het beste, Aru.

Chasse_patate 26 augustus 2021 om 13:53

Balen. Was zo goed bezig.

Etio 26 augustus 2021 om 14:26

Inderdaad heel zuur voor hem. Ik hoop dat het hem lukt om de Vuelta in ieder geval uit te rijden, maar het ziet er niet heel goed uit. Mocht het hem toch lukken om te herstellen in koers zou het mooi zijn als hij nog mee kan doen voor een etappezege. Als hij echter moet opgeven vind ik het wel echt een kleurloos afscheid. Ergens hoop ik nog dat hij (dan) in mei 2022 nog aan de start staat van de Giro, zijn thuisronde, om op mooiere afscheid te nemen. Desalniettemin heeft hij al aangegeven echt te stoppen na de Vuelta, dus dat Giroscenario lijkt me helaas heel onwaarschijnlijk.

Japiejo 26 augustus 2021 om 14:30

Wordt steeds triester zo. Maar goed dat ie er een punt achter zet.

Ward 26 augustus 2021 om 15:01

Omdat hij last heeft van zijn maag? Kom op zeg…

RodyTur10 26 augustus 2021 om 14:35

Was een mooie renner. Aanvalslustig.
Natuurlijk wel spijtig dat hij Dumoulin (m.b.v. L.L. Sánchez) destijds van de Vuelta-zege afhield. Dat lijkt dan nog zo kort geleden, haha.
Hoe ouder je wordt hoe sneller de jaren voorbij vliegen.

Headlines

Materiaalzone

Populair