‘Fabio Aru dicht bij akkoord met Qhubeka ASSOS’

maandag 30 november 2020 om 11:17
‘Fabio Aru dicht bij akkoord met Qhubeka ASSOS’

foto: Cor Vos

Fabio Aru staat op het punt om een contract te tekenen bij Qhubeka ASSOS, de opvolger van NTT Pro Cycling in het peloton. Dat vertellen bronnen aan TuttoBICI.

Naar verluidt heeft de nieuwe naamsponsor van de Zuid-Afrikaanse ploeg van Douglas Ryder, het Zwitserse kledingmerk ASSOS, sterke interesse in Aru (30). Bij het team zou hij zijn landgenoot en voormalig wielerprof Luca Paolini als coach treffen, die na zijn carrière is gaan samenwerken met de kleermakerij.

Paolini is momenteel in de regio Lombardije coach van jonge renners en hoopt straks Aru, die in 2015 de Vuelta a España achter zijn naam zette, terug te brengen naar zijn oude niveau. Na drie seizoenen zonder overwinningen vertrekt de Italiaan bij UAE Emirates. Ook onder meer Vini Zabù en Circus-Wanty Gobert worden aan hem gelinkt.

In een eerder interview met Bici.PRO gaf Aru aan dat hij eind november zijn nieuwe ploeg zou bekendmaken. “Ik heb contact met verschillende ploegen, maar ik neem de tijd om zo een goede beslissing te nemen. Ik wil zonder druk de knoop doorhakken. Ik wil naar een ploeg waar ik het vertrouwen voel.”

Dit artikel delen:

22 Reacties

Shinzawai 30 november 2020 om 11:32

Denk dat beide partijen weinig andere opties hebben…

0
Beer 30 november 2020 om 11:36

In tegenstelling tot velen, gun ik het hem van harte. Het is en blijft toch een gewezen toprenner met een mooi palmares en een aanvallende rijstijl. Al dat talent kan toch niet weg zijn. Zo’n renner verdient voor mij nieuwe kansen om zich terug op te werken.

0
wielrenner 30 november 2020 om 12:22

Denk dat het toch gedaan is met onze Italiaanse vriend

0
AnderJ 30 november 2020 om 12:28

@Beer: waarom denk je dat mensen het hem misgunnen? Ik denk dat allerlei menen zich afvragen of hij nog op niveau terug gaat komen, maar dat is toch niet hetzelfde. Denk dat het een goede match is: Qhubeka kan Aru gegarandeerd een programma bieden omdat ze WT zijn. Verder heeft Qhubeka waarschijnlijk weinig geld, dus zijn ze op zoek naar een niet al te dure renner met kans op een uitschieter naar boven als het goed uitpakt. Low risk, maar kans op high reward. Ik hoop alleen dat ze hem niet met al te veel bombarie presenteren en te veel druk op te leggen, dan maakt Aru misschien nog een kansje om terug te komen.

0
Michelangelo 30 november 2020 om 12:42

Denk dat niemand Aru een WT ploeg onwaardig vindt. Of hem uit de WT wil hebben. Ik denk net als Anderj en ook Vinyakke zeggen dat hij waarschijnlijk niet meer het niveau haalt wat hij ooit had.

Vooral hoop ik dat hij niet een “Meintjes-contract” heeft: veel verdienen, zonder daarvoor prestaties voor in de plaats te leveren. Zodat er budget overblijft voor de ploeg om ook nog enkele andere behoorlijke overblijvertjes te halen en te betalen.

0
Wheely 30 november 2020 om 13:20

Er zijn vast wel een aantal volgers die Aru niks gunnen vanwege de Vuelta die hij van Dumoulin gewonnen heeft. Persoonlijk zou ik het mooi vinden als hij weer wat successen weet te behalen, een grote ronde winnen zit er natuurlijk niet meer in.

0
Michelangelo 30 november 2020 om 13:35

@Wheely,
Ook al ben ik Nederlander met een boontje voor Dumoulin (en had ik hem toen graag de Vuelta zien winnen), ik vond het destijds een mooi stukje fietsen van Aru en zijn mannen.
Ik vraag me werkelijk af of er hier zulke kinderachtige lui rondlopen die Aru daarom geen contrac meer gunnen…

0
Wheely 30 november 2020 om 16:05

@Michelangelo
Dat hier af en toe kinderachtige lui rondlopen daar twijfelt niemand aan hoor maar het doet me deugd dat de meesten van ons Aru zijn comeback gunnen. #Aru2021!

0
LB117 30 november 2020 om 12:12

Mooie oplossing voor beide partijen denk ik.

0
Vinyakke 30 november 2020 om 12:35

Ook al wordt hij nooit meer de topper die hij was, geef enig altijd zijn plek in de WT hoor. Kijk zijn uitslagen van de laatste jaren er maar op na, daar wil de helft van de beroepsrenners nog steeds voor tekenen hoor!

0
IlPirata 30 november 2020 om 13:01

Als Pozzovivo maar niet hoeft te knechten voor Aru. Vrees dat het niks meer gaat worden namelijk. Teveel malheur gehad, deze Fabio.

0
AnderJ 30 november 2020 om 13:27

Kortom, in de meest negatieve lezing (die misschien nog niet eens klopt) hopen wellicht sommigen dat Aru geen budget wegkaapt dat anders naar andere renners was gegaan. Als dat de tegenstelling waar Beer zich tegen afzet, dan dreigt dat toch in de buurt te komen van een stromannetje…

0
Kevin Lowagie 30 november 2020 om 14:00

Ik had hem liever in een Italiaans Procontinentaal team gezien. Indien hij tekent bij Qubeka-Assos zal de druk erg groot zijn om deel te nemen aan de Tour de France. Met de vele tijdritkilometers is hij daar enorm in het nadeel. Bij een Procontinentaal team kan hij een Italiaans programma rijden en vol voor de Giro gaan. Die lijkt hem beter geschikt om opnieuw het oude niveau te winnen en opnieuw vertrouwen op de doen.

0
doorak 30 november 2020 om 15:57

Helemaal geen vreemde gedachte. Geen glazen bol maar lijkt mij dat hij niet meer constant een hoog niveau haalt. Wellicht hier en daar een uitschieter. Dan kan hij in zo’n Italiaans programma meer scoren bij een PCT ploeg dan op WT niveua vaak tekort komt en mooi de Giro rijden.
Echter Aru heeft zichzelf altijd erg hoog ingeschat waardoor er destijds frictie ontstond met Nibali bij Astana en Vino hem met wat er daarna gebeurde ook niet meer terug wil.
Aru zelf wil graag op WT niveua zich nogmaals bewijzen. Men kan moeilijk hem dat kwalijk nemen als hij het zo voelt. Of hij daarmee reeël is dat zal de tijd uitwijzen.

0
AnderJ 30 november 2020 om 16:11

@Kevin: maar zijn er Italiaanse ploegen die (incl. Aru) zeker zijn van de Giro? Je zou dan geen gevalletje B&S Hotels willen, waarbij je Franse (sub)toppers binnenhaalt als PCT ploeg om daarna niet de Tour te mogen starten… Verder wat Doorak zegt: mogelijk speelt het zelfbeeld van Aru hier ook nog een rol in.

0
Polleke 30 november 2020 om 15:05

Aru kan 2 kanten op, maar die Paolini binnenhalen, weet niet…

0
doorak 30 november 2020 om 15:59

Klopt Polleke, dat weet je niet. Diegene dienem binnenhalen hebben gezien hoe hij de laatste jaren met jongere renners is bezig geweest en dat was overtuigend genoeg voor Ryder. Die zal het wellicht beter kunnen beoordelen.

0
Polleke 30 november 2020 om 16:59

Nog geen vol jaar terug was Riis zijn redder… nu Paolini !? Het beoordelingsvermogen van Ryder is op zijn minst voer voor discussie…
Maar goed, uieindelijk maken de renners, en hun resultaten, de managers en niet ( meer) andersom…

0
Panache 30 november 2020 om 15:10

Qua gevoel komt Aru in de buurt van het gevoel dat ik had bij Andy Schleck in zijn laatste seizoenen.

0
Michelangelo 30 november 2020 om 15:29

Als in:
nooit betrapt, maar wel ineens verdacht minder gaan rijden toen controles beter werden?

Of in:
Heel jong al het hoogtepunt van de carriere gezien en daarna nooit meer hetzelfde niveau benaderd?

0
Scott Sunderland 30 november 2020 om 17:11

Zijn waarschijnlijk enige mogelijkheid om in de WT te blijven rijden. Het is goed dat hij er toch nog voor gaat. Misschien dat hij zijn oude niveau echt niet meer haalt, maar hij mag het gaan proberen.

0
Koersmaniak 1 december 2020 om 09:41

Zowel Paolini als Nardello die voor Assos (kledij) werken, maar blijkbaar ook een vinger in de pap te brokken hebben bij het wielerteam.
Of door nu in de aandacht te komen met nieuws over Aru daarop azen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone