Erik Dekker verlaat LottoNL-Jumbo

zondag 29 november 2015 om 12:19
Erik Dekker verlaat LottoNL-Jumbo

foto: LottoNL-Jumbo

Erik Dekker vertrekt uit de staf van LottoNL-Jumbo. Dat heeft de ploeg bekendgemaakt in een persbericht. De ploegleider gaat weg wegens een ‘verschil van inzicht met betrekking tot de sportieve begeleiding in de toekomst’.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Dekker is negen jaar actief geweest als ploegleider bij LottoNL-Jumbo en voorgangers. Daarvoor was hij lange tijd actief als renner bij de Rabobank-ploeg. “Na ruim 23 prachtige jaren is het moment gekomen dat ik afscheid neem van LottoNL-Jumbo. Ik kijk uit naar de toekomst”, zegt Dekker. “Een toekomst die er wellicht heel anders gaat uitzien en waar voor mij een mooie uitdaging ligt. Ik wil iedereen bedanken waarmee ik in deze periode zeer prettig heb samengewerkt.”

Algemeen directeur Richard Plugge: “We willen Erik bedanken voor de grote bijdrage die hij heeft geleverd binnen ons team. We hebben genoten van de mooie momenten die we gezamenlijk beleefd hebben. We wensen hem het beste toe in de toekomst.”

Eerder deze week maakte de Nederlandse WorldTour-ploeg bekend dat Addy Engels de staf komt versterken. Hij komt over van Giant-Alpecin.

Dit artikel delen:

57 Reacties

DeGroteMolen 30 november 2015 om 01:23

Goede maar verdachte renner, maar what is new? Vrij kleurloos als ploegleider voorzover ik heb kunnen zien.

0
Dr. Logic 30 november 2015 om 07:04

Werd eens tijd. Altijd blijven ontkennen om zijn baantje te behouden terwijl Boogerd e.d. door het slijk werden gehaald.

0
Verzuurde Benen 30 november 2015 om 10:34

Hij kan wel bij het WADA aan de slag.

0
zoetepap 30 november 2015 om 10:42

Om toe te kijken dat de stalen goed ingevroren blijven of het controleren van hematocrietwaarden bij WK’s? Ervaring zat.

0
52voor11achter 30 november 2015 om 11:30

Daar zijn we dan mooi vanaf. Hij is al die tijd te goed weggekomen met het niet toegeven van dopinggebruik.

0
vlek 30 november 2015 om 12:43
Quote:
Vrij kleurloos als ploegleider voorzover ik heb kunnen zien.

De laatste jaren was hij dat inderdaad geworden. Daarnaast steeds meer op de achtergrond geraakt, vooral sinds ‘Blanco’ en de periode van bekennende ex-renners, en nu waarschijnlijk gewoon het einde van zijn contract van voor die tijd bereikt. Ik vond Dekker in de eerste jaren als ploegleider juist een van de interessantere figuren. Misschien niet qua uitstraling of praatje achteraf (als dat met kleurloos bedoelt zou worden), maar wel qua tactische beslissingen in de koers. Hij durfde nog wel eens plannetjes in elkaar te zetten die nogal ongewoon waren. Helaas voor hem worden vooral de mislukkingen onthouden, maar hij was ten minste iemand die middels een actie van meerdere renners ver voor de finish wat kleur aan een koers durfde te geven.

0
Adrianus 2 december 2015 om 20:49

Ze hadden beter Zeeman er uit kunnen gooien, niet meer dan een om hoog gevallen blaaskaak, die geen verstand van wielrennen heeft. Jammer voor Eric Dekker, zag hem graag als renner en deed het als ploegleider ook niet slecht, maar leek door Zeeman steeds meer op een zijspoor gedraaid te worden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone