Erik Dekker verlaat LottoNL-Jumbo

zondag 29 november 2015 om 12:19
Erik Dekker verlaat LottoNL-Jumbo

foto: LottoNL-Jumbo

Erik Dekker vertrekt uit de staf van LottoNL-Jumbo. Dat heeft de ploeg bekendgemaakt in een persbericht. De ploegleider gaat weg wegens een ‘verschil van inzicht met betrekking tot de sportieve begeleiding in de toekomst’.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Dekker is negen jaar actief geweest als ploegleider bij LottoNL-Jumbo en voorgangers. Daarvoor was hij lange tijd actief als renner bij de Rabobank-ploeg. “Na ruim 23 prachtige jaren is het moment gekomen dat ik afscheid neem van LottoNL-Jumbo. Ik kijk uit naar de toekomst”, zegt Dekker. “Een toekomst die er wellicht heel anders gaat uitzien en waar voor mij een mooie uitdaging ligt. Ik wil iedereen bedanken waarmee ik in deze periode zeer prettig heb samengewerkt.”

Algemeen directeur Richard Plugge: “We willen Erik bedanken voor de grote bijdrage die hij heeft geleverd binnen ons team. We hebben genoten van de mooie momenten die we gezamenlijk beleefd hebben. We wensen hem het beste toe in de toekomst.”

Eerder deze week maakte de Nederlandse WorldTour-ploeg bekend dat Addy Engels de staf komt versterken. Hij komt over van Giant-Alpecin.

Dit artikel delen:

57 Reacties

tendam 29 november 2015 om 13:30

@linusg
Nee. Maar dat geeft wel aan dat je er van buiten weinig zicht op hebt. Als je Verhoeven en Zeeman een stelletje clowns vindt op basis van wat tv-verschijningen is dat net zo nietszeggend.

0
ghostwriter 29 november 2015 om 13:36

Het is voor buitenstaanders volgens mij bijna onmogelijk om het presteren van ploegleiders goed in te schatten. We krijgen maar heel af en toe een glimp van hun werk te zien en om daar een beoordeling op te baseren is een beetje kortzichtig.

0
klootje kriekeljon 29 november 2015 om 13:36

Dat deze man nog bij de ploeg zat is voor mij niet te accepteren.

Erik Dekker mag zich bewust zijn van het feit dat heel wat mensen mede daarom afgehaakt zijn als supporter van deze ploeg. En Plugge helemaal.

0
vinnievidefietsen 29 november 2015 om 13:36

Herstel: schoner schip ;)

0
Othello 29 november 2015 om 13:40

Is Engels niet voor Delaheij gekomen? Sowieso goed dat hier wat veranderingen plaatsvindt. Het gonst van geruchten rondom deze ploeg over een niet-professionele werkwijze (zie laatste Procycling)

0
Skedel 29 november 2015 om 13:41

Maar dat een ploegleider als Zeeman in tranen uitbarst bij een 5e plek in een etappe zegt toch genoeg.

0
tendam 29 november 2015 om 13:48

@othello
Delahaije is een trainer, die zal niet worden vervangen door een ploegleider, neem ik aan. Wat staat er in die Procycling dan?

@skedel
Hij werd emotioneel omdat zijn renner na een moeilijke tijd een onverwachte topprestatie neerzet. Mag dat niet?

0
Verweggistan 29 november 2015 om 13:49

Engels in en Dekker uit, dat lijkt inderdaad sterk op een ‘schoner’ schip maken.

0
ghostwriter 29 november 2015 om 13:54

@Skedel
Inderdaad, het zegt dat hij ongelofelijk betrokken is bij zijn wielrenners en begrijpt hoeveel tegenslag Gesink heeft gehad en hoe hard hij heeft werkt om terug op niveau te komen. Typisch Nederlands om daar cynisch over te doen.

0
Skedel 29 november 2015 om 14:13

Misschien iets te betrokken ja.. Je geeft met zon uitbarsting onbewust aan wat je ambities/verwachtingen waren rond gesink, die dus niet heel hoog waren.

En ja als persoon kan ik het wel waarderen van Zeeman, maar handig/proffesioneel is anders

0
ghostwriter 29 november 2015 om 14:14

@Skedel
Gesink reed op die slotklim vol in de aanval en toonde een geweldige vorm. Ik denk dat niemand dat toen al van hem had verwacht.

0
Amsterdam2028 29 november 2015 om 14:40

Dat renners in veel gevallen ‘doorschuiven’ de technische staf in zonder enige scholing en opleiding in het vak zegt meer over de progressie die in het wielrennen nog te behalen is. Daar valt nog wel wat te leren van andere sporten.

On topic: van Dekker als renner altijd genoten en de wijze waarop hij ten strijde trok. Zonder een ‘echt’ wapen te hebben i.t.t. een aantal van zijn concurrenten. Jammer dat ik dat bij veel TLJ renners te weinig terug hebben gezien. Daar mogen ze best eens een videoband van Dekker uit 2000 voor uit de kast pakken.

0
Wielerfan1987 29 november 2015 om 14:46

Ik herinner mij vooral die meesterlijke zet van Dekker (als ploegleider) in een verregende etappe van Parijs Nice 2008?waar hij zijn ploeg opdracht gaf om in de klim hun regenjasjes uit te doen, vervolgens reden ze met 5 of 6 man 95% van het peloton op achterstand, de enige reden dat er toen geen Rabo won was dat helaas Boonen nog wel mee was.

Verder kan ik mij niet veel herinneren van Dekker als ploegleider behalve wat kundig overkomende maar weinig inspirerende interviews

0
KnightBiker 29 november 2015 om 14:57

Veel reacties zijn wat respectloos: alsof je nooit emoties mag tonen (zeeman) en een vijfde plaats in de tour niets voorstelt (de grootste wedstrijd van het jaar). Een beetje menselijkheid is meer dan wenselijk, zeker na wat een persoon als Gesink al heeft meegemaakt. (wat dat betreft vind ik de reacties van @Skedel wat ongepast: zeker van van Mourinho van Chelsea?)
Ik denk dat een renner beter presteert in een warmere persoonlijke omgeving waar maximalisering van de eigen prestatie primeert boven het eisen van overwinningen (Vinokourov) zeker als je als ploeg dat budget/potentieel niet hebt.

On topic: Dekker als renner altijd interessant en intelligent, als ploegleider wat minder zichtbaar maar dat kan je niet altijd beoordelen. ik denk dat ik er meer van had verwacht zoals Knaven en Steven de Jongh wel ten toon spreiden. Ben benieuwd wat hij gaat doen: het zou kunnen dat hij nu voltijds zijn zoons gaat begeleiden die volgens mij ook koersen.

0
djoriana 29 november 2015 om 15:12

zou dekker de fidea ploeg gaan overnemen? zijn zoon is meer dan een groot talent is gebleken

0
Turtlehead 29 november 2015 om 15:18

@Wielerfan: vraag Langeveld nog eens naar Omloop in diezelfde tijd…
Lijkt me niks mis mee de staf van een ploeg wat regelmatiger te verversen, wat dat betreft duidt dit op gezonde ontwikkeling.

0
Paymans 29 november 2015 om 15:41

Zie liever Frans Maassen vertrekken. Als ik die man hoor praten constateer ik altijd veel gelatenheid en geen passie, gedrevenheid en strijd!!

0
rahimns 29 november 2015 om 15:45

@Amsterdam2028 TLJ (Blanco/Belkin) heeft de laatste jaren juist op dat vlak veel geïnvesteerd. De ploegleiders hebben allemaal trainingen gevolgd bij de Johan Cruyff Institute en daar ook diploma’s behaald. Dus ploegleiders stromen daar niet zomaar even in.

0
katerkop 29 november 2015 om 16:56

Ben wel erg benieuwd naar de inzichten van TLJ (met name) en Dekker.

0
Koekiemonster 29 november 2015 om 17:11

Tijd voor Thomas Dekker

0
6129ak2 29 november 2015 om 17:20

Is Plugge soms de kwade genius ?
Geen tacticus maar wel degene die de ( oud ) ervaren profs zegt hoe het moet .

0
Di_Rossi 29 november 2015 om 17:39

Lijkt mij prima om de staf op zijn tijd te voorzien van nieuwe mensen. Kan heel verhelderend werken. Ben benieuwd waar dekker nu terecht komt.

0
xistnc 29 november 2015 om 20:06

Gezien het idee dat de ploeg toch heeft willen breken met de zwarte Rabo-periode, was het enigszins verrassend dat Erik Dekker en in mindere mate Jan Boven nog bij TLJ werkten. Al kan een meerjarencontract daarbij natuurlijk een logische verklaring kan zijn. Ik ben benieuwd waar de toekomst van Dekker ligt.

0
DaveEvans 29 november 2015 om 20:56

jammer, ik had Erik wel hoog zitten!

0
zoetepap 30 november 2015 om 00:33

Bwa die Dekker,mooie renner maar te lang gezwegen. Zou me verbazen als hij nog in de WT blijft. Is er nog plaats bij een Conti of club? Lekker bekennen en terug aan de basis beginnen. Of een (doping)talkshow met die andere Thomas… Dekker&Dekker ‘de grote wat flik je nou weer show’

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone